01.11.2024 11:37
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: surfing el Cotilllo  (Прочетена 6780 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« -: 20.12.2011 22:44 »

Поредния велик ден  Yes
преди обед уиндсърф сесия на гладкото в залива в Коралехо. Не мога да кажа, че бе страхотно, но по-добре във водата, от колкото на брега. 105 литра със 6,3.
Към обед вятъра взе да пада. Обядвах, помотах се малко и накрая взех сърф дъската и се замъкнах от другата страна на острова.

Лек офшор бриз, морето гладко като огледало, вълни 1,5 - 1,8 метра...разбиваха се на плитко (ниска вода), но ако вземеш вълната малко по-отдясно имаш време да се пуснеш по нея и да излезеш без да си строшиш врата...образуваха фунии, приказка...за 2 часа във водата хванах повече от 10 вълни.
за втори път се пробвах на 6'4" - дъската ми е добре, само дето това NSP което вземам от центъра е доста тясно, което го прави доста трудно да се хване вълната с него. Особено ако е малко по-бърза. Една идея малко по широка ще ми е най-добре...но дядо Коледа каза, че не съм слушал достатъчно тази година
Още не мога да правя сносни завои, ако можех поне 2 пъти в седмицата да излизам...  Sad

Към 6 ч. слънцето беше слязло вече доста надолу...карах със залеза...не мисля че мога да опиша с думи...съжалявам че не носих камерата със себе си да взема някоя снимка.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
vandal
Windmaster

« Отговор #1 -: 27.12.2011 21:31 »

още един велик ден Smile
не мога да не споделя!

Първоначално се засилих към Majanicho, но имаше над 15 човека вътре и се задаваха по пътя много автомобили...а и видях няколко човека да порят вълните вътре и реших, че много ще се депресирам ако изляза тук...чертата и el Cotillo

слънце, температура около 22-23 градуса, водата 19...вятър около 10 възла сайд-офшор.
поради празниците плажовете се оказаха препълнени, всички сърф училища бяха тук, но вземаха лесните спотове, а около скалите нямаше много хора.

Вълните бяга около 1,5 макс човешки ръст (на големите сетове), не особено бързи, което бе добре дошло за мен. С дъската която ползвам в момента ми е доста трудно да взема бързи вълни.
Слязох в най-южната част на плажа (има риф), вълната не се затваря и вдига малко повече...хванах няколко вълни, но много ми куцат врътките, не мога да я накарам тая дъска да завива...за 45 минути излових 4-5 вълни...но не ме кефи факта да не мога да се връткам...
На около 600-700 метра по-северно имах няколко познати сърф инструктори с учениците им - отидох за съвет как да накарам тая дъска да завива. Андреа ми каза - влизай и иди вдясно, трябва да те видя...абе ще вляза ама тука вълните са смотани и затварят...както и да е, трябва да се науча...влязох, още 45 минути - 2 вълни хванах, но Андреа не можа да ме види, та така си и останах без съвет...тръгнаха си младежите, аз се върнах отново на първото място. Пълен прилив, намерих си място където идваха добри сетове, достатъчно стръмни ако си на правилното място и се оказа доста лесно за мен да ги хващам...

на втората вълна точно след като се като се изправих, погледнах назад да видя кво става след мен, и дъската зави перпендикулярно обратно в посоката на която я хванах (дясна посока се караше) върна ме наляво...обърнах се отново напред и дъската зави отново надясно по посока на вълната...и така 2 пъти...излязох от вълната (скочих в пяната) и тръгнах да греба на обратно и опитвах да осъзная какво се случи...тая проклетия под мен завиваше, следвайки движението на тялото ми....
нахилих се до уши и отново се върнах на изходна позиция...
следващата вълна, хоп и отново...и отново същото...ейййййййййййййййй!!!  Yeee
така...до тук добре...сега остава да го направя с повече скорост...точно защото дъската ми е по-тясна се очаква да е по-бърза, но движенията ми са доста тромави все още

на следващата вълна след изправянето вместо да се обрщам назаде си останах така, оставих се на вълната да ме насочи като помогнах с квото мога, да се кача по самата вълна и от там се извъртях назад, за да се спусна от възможно най-стръмната точка...незнам дали скоростта ми се увеличи, но мисля че ботъм търна се оказа доста бърз...защото след спускането (насочен леко към пяната) следващия момент при обръщането ми в посока на вълната и дъската се движеше натам...

препрочитам се, прехвърлям си в главата всеки един момент и искам отново във водата!!!

дядо Коледа не ми даде дъска, но честно казано, това което преживях днес струва много повече от една дъска...хаха...не мога да си спомня първия си джайб, но съм убеден, че това което изпитах като удволетворение е повече!!!

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #2 -: 28.12.2011 15:05 »

Ти си готов писател, бе човек. Пробвай се в свободното време :D. За лятото се оглеждаме в тази посока, ще се радвам да се видим на място. Звучи като раят на земята Yeee

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #3 -: 28.12.2011 23:41 »

Да Юли. Това е рая.
На 5-6часа път от София.
25С средна целогодишна температура и 350 слънчеви дни.
Топъл океан. Вятър и много вълни.

vandal
Windmaster

« Отговор #4 -: 30.12.2011 22:15 »

дали е рай, дали е ад...всеки за себе си съди...
лично аз мисля че е прекрасно място. Незнам обаче дали искам тук да се установя. Може би ако имам повече свободни дни, ще оценя спота по-добре.

ветровете не са толкова силни, излизам основно с 5,7 а зимата има доста малко ветрови дни, но за това пък вълните са невероятни
като няма вятър - карам сърф...а след гореспоменатите врътки, нямам търпение да изляза отново
Наистина почти постоянно слънцето грее...е не са 350 слънчевите дни, по-малко, но не е студено
в момента е около 20ина градуса, вечер е по-хладно...водата също позастудя последната седмица, излизам с дълъг неопрен.
Затова пък през лятото за по-малко от 2 часа неопрен не слагам (за уиндсърф) а за сърф с къс. Но аз съм малко разглезен в това отношение, обичам да ми е топличко.

Юли ще се радвам също ако се засилите насам. Лятото почти всеки ден духа, а ако е повече от север в южната част (Сотавенто) усилва заради хълмовете, и влиза офшор.   
в сайта на witchcraft има доста добра информация за различните спотове на северния бряг.

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 31.12.2011 13:48 »

Мда, аз не говоря за конкретен спот, просто дестинацията ми изглежда чудесна. Щом има и гладко и вълни, важното е вятър да има... Yes Yes Yes

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
vandal
Windmaster

« Отговор #6 -: 03.01.2012 20:44 »

Smile
и аз не говорих за конкретен спот...именно това е якото тук - избор !!! А ако няма вятър - просто карай сърф Smile

една снимка от днес...пфффффффффф....затваряше много, и беше наистина масивна вълна...прекарах около 45 минути във водата, ни една вълна не хванах, то и да бях хванал нямаше на къде да се кара, за повече от 2 секунди...затваряше навсякъде...грешен избор на спот...само wipe outs...на посленада вълна така ме заби във водата, че окото ми се поду от удара...

vandal
Windmaster

« Отговор #7 -: 03.01.2012 20:47 »

навръщане минах през Majanicho...

познайте кого видях

* P1100670.JPG (138.88 KB, 1280x960 - видяно 551 пъти.)

* P1100669.JPG (126.76 KB, 1280x960 - видяно 590 пъти.)

vandal
Windmaster

« Отговор #8 -: 04.04.2012 00:09 »

днес имаше не лош вятър_16-17 възла север,в залива на коралехо повече), но реших да се отдам на сърф на вълни. Бях се уговорил с приятел още вчера...
Отидохме между прилив и отлив, вълни до 1,5-2 метра сетове, много разбъркани, силно течение близо до брега, дърпа навътре. Много разбъркано заради ветровата вълна (няколко дни духа от запад)
3 вълни в началото хванах и после стана мазано. Дъската се опита да ми отнесе главата... wall така ме изпращя при едно от паданията...
Колкото повече излизам там, толкова по-малко ме кефи спота...и пак там искам...мощ се крие голяма. А и ме привлича пясъчното дъно. И все пак предпочитам да се размажа на малко по-дълбок риф,отколкото на пясък половин метър ( и по-малко)
2 от вълните са ми още в главата.
На едната се изправих, пуснах се надолу и надясно. Не по-висока от мен, След мен, пяна, пред мен пяна. (el cotillo много зтваря)
Пуснах се наляво пред пяната. От другата страна още не беше затворила (още се надигаше вълна, а завоя ми бе на скорост през цялото време въпреки голямата дъга) и  минах пред пяната(заобиколих я), не се качих на вълната но обърнах веднага надясно (знам как стана, но честно казано не мога да го повторя) и се пуснах пак надолу...

на друга вълна направих може би най-бързата си "врътка"
хванах една вълна надясно (карам с десния крак напред)Зад мене пяна. Плавно се обърнах към вълната и малко се качих по нея. От там как се извъртях незнам, но стана много бързо. Просто се извъртях към брега и дъската ме последва незабавно.  целия ми "райд" не е бил повече от 2-3 секунди, но...натиснах кърмата....здраво...предполагам...просто за част от секундата дъската се завъртя на 90 градуса....Това го опитах 2 пъти.Буквално изритах кърмата, цялата ми тежест бе на нея. На 2рия опит (друга вълна) дъската поднесе като спин аут и аз останах без никав баланс. На уиндсърф има платно, което в такава ситуация ако затвориш има кво да те издърпа, но днес нямаше платно Smile
Веднъж ми се случи подобна ситуация. Пак натиснах дъската много. Всичко оставих на финките, борда се хлъзна и аз поднесох, но зад мен бе пяната. Паднах назад по гръб, но от пяната някак се изтласках и пак се изправих...

от там насетне близо 30 минути не успях да се изправя нито веднъж
А така ме е яд!!!
Джон -приятел фотограф - бе на брега да прави снимки. Качи се до колата за нещо. Разбира се, точно тогава хванах тези вълни...Искам да се видя отстрани Smile това не е суета, хаха....

Вълни....обичам ги Smile
Толкова е лесно да се пребиеш....На няколко пъти вече бях в пералнята, а въздух нямааааа.....но веднъж да се изправя...

el cotillo...каквото и да е...там. Излезеш ли...ще има шамар. Ама здрав! В стил - лява ръка под брадичка и дясната със замах те перва през лицето. 4 фута вълна може да те прекатури лошо.

NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #9 -: 12.05.2012 18:53 »

въх въх  bravoo   \0// добре разказано следващия път може ли и малко снимки да му кажеш на Джон да снима да не се разхожда  :D

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
vandal
Windmaster

« Отговор #10 -: 27.06.2012 17:13 »

HAPPY DAYS!!!!
Вчера и днес "няма вълни" Няма за който го мързи...
закарах се вчера до el Hierro - това е риф на северния бряг. 1,5 - 2 метра сетове, толкова лесни за хващане и порядъчно дълги за максимум кеф! кара се на дясно по вълната.
Около 2 часа карах, вълна след вълна (рядко ми се случва, обикновенно карането ми е шамар след шамар)
На една от вълните веднага след като се изправих се пуснах надолу, ботъм търн и малко преди върха, пак надолу...отново ботом търн но бе почнала да ме затваря...имаше пяна пред мен, аз имах не лоша скорост и си казах...сега или never и се засилих в пяната, скоростта ми бе достатъчна и направо скочих от нея...йееееееееее!!!  Yeee може би 30-40 см високо, мможе по-малко, може повече, незнам...ама скочих!!! хахаха Искам пак и пак и след още 20 пъти да падна пред вълната и да продължа!!! Знам че ще ми отнеме много часове на водата, но съм много ентусиазиран!!! Такава усмивка имах на лицето и още не мога да я сваля като си мисля за това Smile

Днес се оказа, че отново почивам. Изстрелях се към Esquinzo към 11ч. Карах около час, час и половина, преди да скъсам лиша.
В началото се бях позиционирал малко по-навън. Надявах се да хвана някой от по-големите сетове, докато разбрах, че тая работа няма да стане и се върнах по-напред и малко по към средата на залива.
За цялата ми сесия хванах една единствена вълна. Обаче! Надолу, ботъм търн, качих се до самия гребен на вълната и от там се извъртях много бързо на почти 180 градуса и пак надолу...единственото което ми мина в главата беше "ок, това бе супер яко!"
Честно казано не бе планирано, нямам представа как точно се получи но искам пак и пак!!!  Yes

И двата дни имаше не повече от 5-6-7 човека на спота. Обикновено сърфистите се "боричкат" за вълните, особено ако спота е пренаселен. Но като видят някой който кара малко по-добре и не гребат за една и съща вълна с него...хм...интересно...забелязах, че към края никой не се опитваше да гребе на същата вълна, ако аз се опитвам да я взема...хахаха...а и често ме мислят за локален. Особено ако си мълча и не се опитвам да говоря испански. Почернял съм като мангал (надявам се сравнението да не се приема като расистки израз...хаха) Понякога минавам за италианец...може би заради акцента, незнам...
както и да е...това което направих днес, не мисля, че ще се повтори скоро, приемам се за сърфист "голямо зле" но явно има прогрес...а и зависи от вълните. Ако е малко по-мощна имам доста проблеми.

Сигурен съм, че доста дни наред ще мисля за каранията ми вчера и днес...
Преди няколко дни един клиент ме попита (не е първия) - какво предпочиташ - сърф или уиндсърф. Обикновенно отговора ми е: " не искам да ги сравнявам и съм щастлив, че не е необходимо да избирам - има вятър - уиндсърф, няма вятър - сърф"
Точно в момента съм способен да кажа...дано да няма вятър утре, за да карам сърф отново (образно казано, защото утре работя...)

Сега...прогнозата е за някакъв вятър следобед...хаха...а и да не излезе нищо...деня ми е изпълнен с емоции... (:-pp)

това се нарича happy days!!!

NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #11 -: 28.06.2012 14:32 »

HAPPY DAYS!!!! ..

това се нарича happy days!!!

Ех  vandal  Yeee Yeee Yeee  от гледната точка на напечения офисен стол в още не толкова напечена София направо  \0//  та много добре разказваш снимай ги с нещо тези спотове като отиваш към тях да видим как изглеждат и ако има някои ден късмет   magic  magic  да ги посетим и ние от бегейско   Yeee Yeee

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: