21.11.2024 18:41
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Слънчеви очила  (Прочетена 7338 пъти)
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« -: 06.02.2012 19:27 »

Някой запознат ли е с филтри и темп подобни при слънчевите очила...? На мен предимно ми трябват за шофиране...
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #1 -: 07.02.2012 15:25 »

Миии трябва да са поляризирани" R.. B..n" правят много яки Има и други марки разбира се. "P.....d"също са добри

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #2 -: 07.02.2012 15:49 »

Направо ми взе думата от устата. OK

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
valko
Windmaster

« Отговор #3 -: 07.02.2012 15:55 »

И защо само за шофиране хората ги ползват и на плаж и в планината Cool  Нали за това се използват за да предпазват зрението  Wink
И знаеш ли Abit човешкото око е първият орган който започва да старее още от 7мата година от живота ни  :Q:

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #4 -: 07.02.2012 17:48 »

Миии трябва да са поляризирани

valko,това не мога да го схвана  :-O-:  И не виждам някакъв проблем да изпишеш марката , аз не съм любител на очила,  от близките 2-3 години изпитвам нужда от слънчеви очила, така че никаква представа нямам за каква марка става въпрос и какво точно трябва да търся  :-O-:
 Очилата които си бях взел преди 6 месеца уш скъпи и известна марка, поне за мен PRADA се води такава, не вършат никаква работа... първо си помислех че съм попаднал на менте  Censored Но, явно тази марка е повече за фашион... нормално ли е да си слагаш очила и да си свиваш очите?  hmmmm
А за сърфиране и плаж си имам очила. Трябва ми нещо най-вече за шофирането, в смисъл нещо много добро защото шофирането в голямо движение е доста напрегнато и ако очилата не вършат добра работа... по добре изобщо да ги няма  wall

Та искам да кажа че, изобщо не ме интересува дали е нов/стар модел  скъпа/евтина марка и тн... важното е да вършат това за което са предназначени  Smile
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #5 -: 07.02.2012 18:09 »

виж това,аз си купих от тях и съм много доволен:    http://www.sunglasses-shop.bg/Ray-Ban-sunglasses

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #6 -: 07.02.2012 18:23 »

виж това,аз си купих от тях и съм много доволен

ок  OK  ty А с какви филтри да ги търся за да са добри?  hmmmm  прочетох на някакви +40 лв с поляризация това което беше споменал valko, в wiki нищо не намирам за това  Smile

Това означавали че, колкото повече филтри толкова по добре?  hmmmm  
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #7 -: 07.02.2012 18:39 »

поляризация наистина е ключова дума при очилата, намерих нещо интересно което ми дава отговор на доста въпроси и точно най-важното при шофирането  OK

http://bulpete.wordpress.com/2008/07/31/sunglasses/
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #8 -: 07.02.2012 21:09 »

...

Та искам да кажа че, изобщо не ме интересува дали е нов/стар модел  скъпа/евтина марка и тн... важното е да вършат това за което са предназначени  Smile
виж тогава тези
Transition photochromic sunglasses

http://www.youtube.com/watch?v=800M1P855K4

http://www.youtube.com/watch?v=9jd-seq-OdU
намират се по ebay , сигурно и на други места .. но са уникални.
от 40-50$ нагоре
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_ItemCondition=3&_sop=15&_sacat=0&_from=R40&_nkw=Transitions%20glasses&rt=nc&_mPrRngCbx=1&_udlo=40&_udhi=

"Различават се три основни типа фотосоларни лещи: Първи тип: Оцветяването е в масата на материала, а фотохромната съставка е диспергирана в цялата дебелина на лещата. Потъмняването не е равномерно и хомогенно по цялата повърхност, и зависи от дебелината и диоптричната сила в различните точки на лещата. Лещите имат първоначално остатъчно оцветяване около 15%, т.е. те потъмняват от 15% до 75% (минералните) - 85% (органичните).

Втори тип: с реагиращ слой в предната повърхност, т. нар. "Transitions" - технология. Тази технология позволява потъмняването да става бързо, равномерно и хомогенно по цялата повърхност, независимо от дебелината и диоптричната сила в различните точки на лещата, като лещата няма първоначално остатъчно оцветяване т.е. тя просветлява напълно и е по-прозрачна от хелиоматичната леща от технологията първи тип. Потъмняването е повече от 85%! Технологията е приложима само за органични лещи.

Подтип на втория тип: Оцветяването е в масата на материала, но реагира фотохромната съставка само от повърхностния слой. Също позволява потъмняването да става бързо, равномерно и хомогенно по цялата повърхност, независимо от дебелината и диоптричната сила в различните точки на лещата, но те имат първоначално остатъчно оцветяване от 15%, т.е. те не стават толкова прозрачни колкото при "Transitions" - технологията. И тази технология е приложима само за органични лещи, които притежават висока УВ - защита.

МНОГО ВАЖНО!

Хелиоматични лещи се предпочитат при изработване на очила за виждане на далеко. Подходящи са и при изработване на комбинирани очила - бифокални, прогресивни. Добавянето на антирефлексни покрития увеличава качеството на виждането. Фотосоларните очила не заместват противослънчевите очила, независимо от значителния ефект на потъмняване! Минералните фотосоларни лещи не пропускат УВЛ - В, но пропускат малка част от УВЛ - А (9.6% при изсветляване, 2.7% при потъмняване). Органичните "Transition" - лещи притежават най-високата УВ - защита - 100.00% срещу УВЛ-А и УВЛ-В. "
материалчето е от тук http://o4ila.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=95

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #9 -: 07.02.2012 21:58 »

....

OK  bravoo   Малееее не знаех че, има такива които си сменят цвета според светлината.....

Очаквах че, нещата с очилата са сложни но, те всъщност са непоносимо по-сложни  Shocked
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #10 -: 09.02.2012 20:43 »

Охоооо това polarized наистина било голяма-работа  bravoo  Yes  ако можеше да се гледа и през дрехите, както през осветените стъкла щеше да е  още по добре  :О:
Избрах този модел, 11 часовото шофиране днес беше удоволствие...  OK

* 0002-RayBan55758C2Large.jpg (20.03 KB, 640x361 - видяно 520 пъти.)
valko
Windmaster

« Отговор #11 -: 11.02.2012 15:38 »

Все пак си разчел марката "Рей Бан" 8)е правилен избор. Нали не трябва да правим пасивна реклама затова не изписах цялото име в началото  Good Luck
През очилата които носиш за да разбереш дали вършат работа трябва да виждаш стъклата на другите коли на квадратчета и да не можеш да виждаш
електронният часовник в колата от всички ъгли. А що се отнася до под дрехите търси д-р Рентген той е по тази част  :D

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: