The Bear, първо имай на-предвид, че и аз съм неопитен все още!
Но ще споделя това което знам за този проблем, от личен опит.
Настройките при платната със сигурност са ти познати... имах същия проблем с предния крак, доста хора го имат виждал съм го дори при прота. Ако страповите не са ти на последните дупки е време да ги сложиш. Проблема с предния крак можеш да го решиш лесно, предните страпове ги затягаш до положение едвам да влиза кракът.
При силен вятър когато знам, че ще съм овер, събирам лапичките като премествам задната напред с два пръста и така разстоянието между двете остава около два пръста, помага ми при по-екстрийм ситуации да отпусна, както и самото платно е по маневрено.
"Ръцете е добре да са винаги изпънати", като по този начин не натоварваш определени мускули от ръцете а всички, по този начин и тялото отива по назад, натежаваш повече.
Карам със седалищен трапец, разпределям винаги силата равномерно към краката трапеца и ръцете. При овер нямам проблем да затворя платното и да набера скорост, но пример на 22възела затварям 7.8м2 и дъската с моите 60кг. и техниката ми излитат. Казвам дъската защото винаги тя ме изкарва извън контрол никога платното, в такива случай просто сменям дъската и продължавам.
При overpower най ми е кеф, че още с качването на дъската се изстрелваш, както и при джайб влизаш и излизаш на глисаж