23.11.2024 16:46
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сезон 2012/2013г. Откриване.  (Прочетена 36957 пъти)
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« -: 11.12.2012 22:10 »

Да споделим кой, къде, как, условия, полезни съвети или мнения.

Като не пускат Витоша, отивам с децата там. Тъпо е, като си имаме планина на една ръка само, за 35 / 40 мин си скочил в обувките и си на пистата, ама нейсе.

Безплатно каране и страхотно шоу с водещ Орлин Павлов за откриването на зимния сезон в Боровец на 15 декември!
На 15 декември (събота) официално ще бъде открит новият сезон в Боровец, който ще започне с грандиозно шоу, много състезания, награди и музика. В този ден всички посетители ще могат да ползват безплатно съоръженията в курорта. Програмата започва в 14 часа със снежно шоу на плаца и пистите пред хотел „Рила” - забавни игри и конкурси за деца и възрастни. За всички любители на силните усещания по същото време ще има Freestyle демонстрации на Промо Сноу Парк Бороспорт.

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #1 -: 12.12.2012 16:58 »

Снимка от днес на Боровец. Следичката го казва всичко  snowboard
mihailt
Вятърничав

« Отговор #2 -: 12.12.2012 21:51 »

Чудесна снимка, зареждаща! Блазе на този, употребил тази девствена писта javascript:void(0);.
Със сигурност в събота и аз ще и се порадвам.
За инфо - и Витоша я пускат в събота, ама нещо много, не вярвам, снега е много малко. От два три дни, гледам камерите - никакво движение, оръдия, ратраци, даже и кучетата на лалето ги няма, та не знам. За два дни да се спретнат/ съмнително/, за разлика от боровец.
Утре, ще знам дали имам едно- две места в колата за събота за Боровец, ако има кандидати.
Стига съм писал, ами да вадя ските да са готови.javascript:void(0);

50г., 72кг., начинаещ
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #3 -: 12.12.2012 23:07 »

Петък откривам На Осогово, а Събота Боровец  snowboard snowboard snowboard snowboard

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #4 -: 13.12.2012 10:31 »

Аз в събота откривам в Кранска Гора, пък  Yes ski hip

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #5 -: 13.12.2012 12:18 »

Следичката си е моя, а след това последва и още една, но и двете извоювани с доста пот Smile
За ваше инфо на Боровец има около 50см сняг, а на Ястребците оръдията работят нон стоп, като Ястребец 2 е далеч по-добре направен от 3 и 1, така че както винаги, това ще е основното трасе при липса на повече сняг. Предполагам, че след съботата ще се изрови всичко доста и ще заприлича на картофена нива, но няма как-трябва да позавали!
На Банско положението е същото - след 1-2 дена каране нищо няма да остане! А на Витоша се опитват да направят Лалето, но засега на нищо не мяза, така че освен да се пуснете леко със стария материал по Зелената, друго няма Smile
Иначе всички цени са вече ясни: Банско: 58лв, Боровец - 55лв, засега без опция за намаление през седмицата и без карта за Ястребец само, Витоша - 35лв.
Честито на Цеко за увеличенията  taz Hmm
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #6 -: 13.12.2012 13:09 »

Аз в събота откривам в Кранска Гора, пък  Yes ski hip
Словения ?

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #7 -: 14.12.2012 00:13 »

Щом сте казали Боро, нека Боро да е! Ама червено ли, бяло ли....?!  :D (:-pp) Бройте ни още двама тогава за отбора на сърфоскиорите!  :D Cool Въпреки, че единия по-скоро ще иде да уважи нЕкой и друг Самоковски зелник на по греяно винце като гледа обстановката каква е нажежена! Drinks hip  snow --< ski :Sunny:

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #8 -: 14.12.2012 11:19 »

Един глас за Чепеларе:
- имат най-гъвкавите цени - забележете полудневните карти и тези за по няколко дни http://chepelarecenter.com/?p=90
- цените са като на Витоша, но за разлика от Мечи чал, Лалето е късо (горно лале не се брои, че и лифтаджиите са го забравили че го има), гъсто населено и с древен лифт;
- пистата се обработва чудесно, разнообразен наклон дълга е над 3,5км (3-4 Маркуджика или 2х Ястребци)
- по принцип в този край на родината пада най-много сняг (и в момента има най-много)
- чепеларци са много по-любезни от банскалии (или поне не са такава рядкост)
- вино и мезета има пак, но на по-прилични цени от тези в съседно Пампорово.

Недостатъци има, но на фона на предимствата..
- пътя след Пловдив си е 80км завои до Чепеларе и отива на мин. 3ч. с кола от София, което прави карането за един ден по-трудо-времеемко. От друга страна не могат да се замъкнат големите тълпи, т.к. пътя ги отказва и пак свършват на опашката на Ястребец за съботно и неделните карания.
- пистата е една, макар и разнообразна все пак е една и за съвсем начинаещи определно е опасна. Но пък има ски път, който е над 5км., а и горите наоколо са прекрасни (при достатъчно сняг, разбира се).

Трябва да ми дадат безплатна сезонна карта след този пост.. :D

mihailt
Вятърничав

« Отговор #9 -: 14.12.2012 14:27 »

Да кажа и аз за Чепеларе. Миналата година бях с децата там за седмица. Останах очарован. Откарахме се. Дори филииката сутрин не мога да намажа с масалце така гладко както е обработена основната писта + прилежащите й + тътчетата. Става за каране на всякакво ниво. Оцелих дори Чепелариадата /събота и неделя/ и въпреки това опашката е 10, макс 15мин.
Другото хубаво е , че там се предлагат пакети хотел+лифт карта, излиза на половина от Пампорово, Боровец или Банско. Има добри хотели. А хората са много гостоприемни. А и наоколо има доста интересни места, които си заслужава да се видят, стига да сте се откарали.
Съвет, ако скоро е валял сняг не тръгвайте без вериги.
Ето сега и аз съм на опашката за безплатна карта.

50г., 72кг., начинаещ
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #10 -: 15.12.2012 12:13 »

И аз съм чувала само хубави неща за Чепеларе. Дано не се променят с времето OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
mihailt
Вятърничав

« Отговор #11 -: 15.12.2012 23:17 »

Даа открихме го сезона. На Боровец. Много, много хора, сняг, слънце, настроение.
Направихме почетна обиколка, Кабинка, Ястребец, Мартинови бараки, Ситняково.
С приятели направихме и ВИНОСВЕТ, с чаша червено,греяно вино за много снежен, дълъг, весел и безавариен сезон.
За инфо, от горна на кабината, до горна на ястребец, ходете пеша, иначе ще останете само по автомати и марката на ските/борда/, камъни . Маркуджици не работят, няма сняг. На Мартинови бараки е добре, малко заледено/помислете за кантовете/. На Попангелов и Ястребец3 става ама опашкаааааа.
За паркирането-внимавайте, слагат скоби за секунда, иначе паркинг 10лв.
За цените, не знам какво да кажа........парче пица от павилионче 8лв, чай 2лв и то български лв.
Ама иначе си изкарахме чудесно.
На всички желаем много сняг, слънце и усмивки.

50г., 72кг., начинаещ
mihailt
Вятърничав

« Отговор #12 -: 15.12.2012 23:42 »

Здравей Съни, за Чепеларе, ако искате хем да покарате, хем почивка, това е мястото. Няма я лудницата на големите курорти.
Два са големите хотела и няколко по-малки/семейни/, но почти всички предлагат пакети с карта за лифта, транспорт до там и още глезотиики. Най-важно - спокойствие, гостоприемство, чудесни хора.
Ама стига съм ги хвалил, че и аз съм родопчанче.

50г., 72кг., начинаещ
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #13 -: 17.12.2012 09:58 »

Здравей Smile В началото еше така и на Банско. Супер ниски цени, страхотни условия за каране, много дружелюбни хора. И след това от година на година се промениха доста нещата. Но явно това е нормалният път за хубавите места Smile
Много се радвам, че сте изкарали хубаво. Ако някой е правил снимки, моля да пусне, за да изплакнем очи тези, които работихме почивните дни Wink
Някой знае ли от кога ще работи нощното лале?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #14 -: 17.12.2012 14:11 »

Ние го открихме в неделя в Банско. Имаше по малко и от четирите сезона - вятър, дъжд, слънце и мек сняг, защото температурата беше около 1 градус. Пистите бяха страхотни, сняг достатъчно за откриване на сезона и най-хубавото беше, че нямаше хора. Пистите бяха празни и към 15.30 бяхме сами на пистите. Сигурно от повече от 10г., не сме откривали сезон с толкова добри условия.

За Банско:
Да има ред е нещо хубаво, но да сложиш синя зона почти на всякъде и да не можеш да си купиш талон (защото няма от кого) е направо идиотско. На табелките има надпис за пускане на СМС, но е задраскано и разбрахме, че тази опция "все още" не работи. Абе, в Банско е станало "по-уредено" от курортите в Алпите, само още малко не ни ни достига култура и опит  :D
Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: