01.11.2024 14:21
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Проект за изграждане на метеостанция  (Прочетена 45579 пъти)
Philip
Духовит
**
Публикации: 115

« Отговор #30 -: 01.04.2014 19:38 »

Ето как изглежда таблицата когато "има" вятър.
Най-добре ще изглежда когато си върти информацията за целия час, но ако трябва да я въртя тая врътка 1 час, ще ми се откачат ръцете.

Поздрави

* Screenshot 2014-04-01 19.33.37.jpg (51.64 KB, 893x434 - видяно 580 пъти.)
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 151

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #31 -: 01.04.2014 22:30 »

Сложи я срещу климатика да я духа

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
Philip
Духовит
**

« Отговор #32 -: 01.04.2014 22:52 »

Нямам климатик,
обаче, да се смееш ли да плачеш ли... в момента не ми идва друга идея за тояна калибрация освен с вентилатор и още 1-2 ветрометъра за сравнение.
Ще е ветровито изживяване, но за правата кауза!
Иначе ето как изглежа вече. Само трябва да се разпънат кабелите Smile
За съжаление този weekend съм дежурен и нямам много за опции мърдане извън София. Което пък от своя страна означава, че мога да ви покажа какво съм направил на по бира-2. Мисля си, че ще ви зариби. Поне аз съм много доволен от крайният резултат и положените усилия не бяха никак на празно. Мисля си, че единственият варянт тази система да се счупи е ако някой я настъпи. За това си има дълги кабелчета и всякакви протекции за да може да служи дълго и вярно  --<

* 20140401_224539.jpg (66.87 KB, 1280x720 - видяно 633 пъти.)
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 151

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #33 -: 01.04.2014 23:38 »

Добре изглежда , браво Drinks, а за бирата - ако дойда към София някой път..... може Cool

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #34 -: 01.04.2014 23:42 »

Новосъздадената станцията с грамофона ли е компле'?! Cool Не за друго, 'ми 'щото поръчаната за "паркета" метео е без грамофон Sad  Иначе плочите от мен  :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Philip
Духовит
**

« Отговор #35 -: 01.04.2014 23:46 »

Ами не съвсем Smile Просто стаята в която живея е 2/3 музикално студио 2/3 борд магазин и аз разполагам с останалото пространство  Smile
Много ми става приятно, като виждам, че не съм си пропилял времето  Drinks
lukcheto
Off Line

« Отговор #36 -: 01.04.2014 23:55 »

Хайде като станеш готов с тестването да я монтраме някъде  :О: На прима виста ми идва за яз. Пасъчник и яз.Тракиец, но трябва и база за монтаж  :D Направо започвай да колекционираш предложения за места, а метните райдъри и ние ще подадем "рамо" за каквото трябва  :D Ясно е, че хъса ще де доведе до гранде финале, остава да се пусне и в експлоатация  \0//

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
ogimo
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #37 -: 02.04.2014 02:42 »

Здравейте да се обадя и аз да дам идея.
Правил съм ветромери за нашия язовир сега са свалени но скоро пак ще го пускам моя е по просто изпълнение но за калибрирането го правихме с един приятел той кара колата аз настройвам и се получи за 10м/с-около 36км и на 20м/с -около 72км след това сравнихме с един два купешки и всичко си ок. Но вентилатора за тестове става , но да се настройва не се получава загуба на време. Drinks
v_abozov
Духовит
**
Публикации: 167

« Отговор #38 -: 02.04.2014 09:53 »

Здравейте,
за Тракиец бях започнал да правя нещо подобно, но тогава не успях да намеря датчици и спрях да се занимнавам. Електрониката може да се каже, че я имам, осигурил съм място, където да се монтира. Също е с Atmel процесор, но не Ардуино. Тъй като там няма Интернет, идеята е след обработка на сигналите от датчиците, процесора да управлява чип, който запаметява и възпроизвежда адресируем запис на говор и GSM модул (стар телефон някакъв). Идеята е да звъннеш на определен номер и станцията да ти каже с глас колко е вятъра в момента, поривите, посоката и т.н.
Та ако Philip може да даде инфо откъде е намерил датчиците за скорост и посока на вятъра, мисля, че бих могъл да завърша започнатото.

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
Philip
Духовит
**

« Отговор #39 -: 02.04.2014 10:27 »

Добро утро!
Ето ги датчиците:
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-rain-gauge-for-n25frn85fyn96gy-n77nf
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-wind-direction-sensor-for-n96fyn96gy-n81nf
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-anemometer-for-n25fr-n76nf
http://www.ebay.co.uk/itm/BMP085-Barometric-Barometer-Digital-Pressure-Sensor-Module-Board-For-Arduino-T5-/390643734367?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item5af42e575f
http://www.ebay.co.uk/itm/DHT11-Digital-Humidity-Temperature-Sensor-Moudle-Probe-for-HVAC-Arduino-PIC-/360631766631?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item53f7540e67
Другото са консумативи : платки, резистори, жички .... знаеш как е Smile
maplin се направиха на ударени и не искаха да пратят до България, за това ползвах gabco.org
Относно монтажа, трябва да го сложим някъде, където има кабелче за интернет.
Отделно не е толкова драма да го мислим много време, тъй като мога да направя вече идентична за 2 часа, стига да имам всички части налични.
А това пък да се обадиш по телефона на "прогнозата" пък е ебаси свежарското. Помисли обаче как ще ти казва поне синтезирани данни за 5 минути, а не да ти каже колко е порива  :О:
Поздрави и успешен ден!

v_abozov
Духовит
**

« Отговор #40 -: 02.04.2014 11:14 »

Благодаря  ty
Интересуваха ме само за скорост и посока на вятъра, само това мисля да отчитам. Колкото до останалите неща - работя във фирма за индустриална електроника, където половината от нещата, които произвеждаме са с Atmel-ски микроконтролери. Така че това не е проблем, даже го имам почти готово, само не е свързано с телефон.
За осредняването на стойностите - въпрос на софуер, тепърва ще го мисля дали да е на час, на 30мин. или на по-малко. Може да го направя също да казва колко е минимума и максимума за последния час, като това ще бъде някакво инфо колко е поривисто... Варианти много.

Благодаря за информацията, май ще се заемам и аз с поръчката. Smile

П.С. Сензорът за посоката предполагам е с код на Грей?

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
v_abozov
Духовит
**

« Отговор #41 -: 02.04.2014 22:18 »

oops Май си купил последното  :-O-:
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-wind-direction-sensor-for-n96fyn96gy-n81nf

:D

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
lukcheto
Off Line

« Отговор #42 -: 02.04.2014 23:20 »

Валка, къртиш  :D Много hot ще е тази тракийска линия бре :D А може ли като звъннем на телефона, преди това да има опция да си изберем гласа (мъжки/женски), че някак не ми се  нравят женските тембъри Shocked Друго си да ти "погали" мъжки глас ухото хахахаххахааа :D

Сори, но не се сдържах!  :D

Като се абстрахираме от бурния ми смях, ще е чудесно да си оборудваме сладководните спотчета с горещи линии 'дето снасят инфо 24/7 Cool  Явно релизирането на начинанието няма да е невъзможно, като гледам колко сте мотивирани. А и спотовете не са чак толкова много, а и може да се изберат само ключовите и най-посещавани, със силно сърфистко присъствие например: Тракиец, Пясъчник, Диканя, Копринка (там Казанлъшката и Старозагорска група са с много силно присъствие). Добавяйте места и вие, това ми хрумна на прима виста.

Yeee

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
ogimo
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #43 -: 02.04.2014 23:59 »

Вальо имах идея да направя нещо от телефон с андроид даже последната снимка на сайта е от такава програмка на тракиец . На снимката си излиза на имиджимпринта температура  и заряда на батериятя ,там ако нещо може да се да се направи аз се мъчих през датчика за температурата но  не мидостигна акъл как да стане. Иначе може с една датакарта от 3лв. Щесвърши работа, може и соларче за захранване  . Само да се вкарат даните в снимката поне скороста а посоката на снимка ще се вижда. Имам и телефон за тестове ако ти доиде нещо на ум. Пък петък или събота ако се видим на тракиец може да поговорим.
ICE
Полъх
*
Публикации: 95

« Отговор #44 -: 03.04.2014 08:44 »

Забравихте Жребчево!!!

Kite: RRD Emotion MK3 - 17; 12 ; RRD Religion - 10.5; 9; 8; 7; 6
Kitesurfboard: Cabrhina Spade 5'6"; Cabrhina QUAD 5'9"
Hydrofoil: Moses Fluente
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: