22.11.2024 01:27
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Александрополис - 19,20-ти Юли  (Прочетена 2248 пъти)
Aivan
Полъх
*
Публикации: 67

www.windyweek.com

« -: 21.07.2014 12:41 »

Пускам темата постфактум, тъй като обещах да драсна сводка от тази колеблива уикенд прогноза.
А и много хора звъняха на valeri в събота да питат: "ще става ли в неделя?" Smile Краткия отговор е: не ставаше.

Събота - 19/07. Цъфнахме на спота около 11ч. Вятъра беше около 4-5 м/с. Освен нас (аз и жената), имаше още 3-ма момчета от София (не разбрах добре имената) и няколко коли/скутерчета с плажуващи гърци.
Вятъра остана така до към 14ч., когато почти спря и обърна от юг-югозапад със същата или дори по-малка сила. Към 15ч. дойде и Вальо (valeri), a към 16ч. заваля за кратко. Към 17:30 югът спря и почна да духа от правилната посока (СИ), за съжаление слабо (отново около 5 м/с). По това време влязохме с Вальо с някаква притихнала надежда и големи платна, но аз само се повозих, Вальо каза, че е направил един тигел oops.

Неделя - 20/07. Отидохме на спота малко преди 11ч. Вальо и другите момчета вече бяха там, някои ригваха, други бяха във водата, но предимно се возеха. Въпреки изгледите за нещо по-сериозно, вятъра отново не надвиши 5-6 м/с за целия ден, като сутринта (до 11 ч.) явно е било най-силно (ако 6-7 м/с е въобще силно...). Аз записах един тигел (7.4м2, 160L, 83kg), Вальо караше по-навътре и каза, че е записал 3-4 черти. Като цяло обаче - слаба работа.
По обяд се случи и случка... -  въпреки уж "невинния" вятър, едно от момчетата (начинаещ) го отвя навътре без възможност да се прибере на собствен ход. За щастие всичко завърши благополучно с намесата на гръцката брегова охрана.
Следобед картинката с юга (без дъжда) и последващия късен СИ се повтори, но отново твърде слабо.

Позивитното в случая е, че си починахме добре Wink, водата е супер приятна (аз бях само с шорти и ликра), а плажната ивица, въпреки високия сезон остава сравнително празна.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 22.07.2014 10:59 »

Мерси много за сводката OK Аз също кроях планове за тази прогнозка, но не можах да тръгна и ми беше много интересно как е било. А медузи имаше ли във водата? Последния път доста си изпатих от тях :Q:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Aivan
Полъх
*
Публикации: 67

www.windyweek.com

« Отговор #2 -: 22.07.2014 11:10 »

Тук-там се мяркаше по някой едър екземпляр, но като цяло бяха много по-малко от миналия път (преди 2 седмици).
Въобще... идеалната "наземна" алтернатива за каране на мелтеми, само да духа Smile
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: