21.11.2024 21:32
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Първи стъпки на Съни с борд  (Прочетена 4301 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 03.02.2015 22:20 »

След като реших, че ските вече отдавна не са толкова вълнуващи за мен, а адреналин трябва да се набави отнякъде, реших съвсем внезапно да прокарам сноуборд. Филмчето е от първия ми ден на Ветровала, а вчера гордо (на места не толкова гордо:-))) пуснах Лалето Yes Много съм се зарибила (:-pp) Озвучаването е автентично с гласа на Юли, който беше много горд, че първия ден вече и завои правя Yes Сърфистите които бяха там учудено ни гледаха и питаха защо не сме на Енез (вятърът беше брутален (:-pp)

http://sunnyx3m.com/eli/20150201_142334.mp4

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
BLESSED DEVIL
Полъх
*
Публикации: 74

+359897614847 - S4EN

« Отговор #1 -: 03.02.2015 23:40 »

Браво, Съни Smile

Много готин спорт е борда.
Зарибяваш се супер бързо.
Аз тези дни бях на Мечи поляни и Лалето с ученици. Не сме успели да се засечем за съжаление.
Горещо ти препоръчвам ако си решила да практикуваш спорта по-сериозно, да се вземеш няколко часа уроци при учител (ако вече не си го направила), не при приятел, който може да кара, но се е учил сам.
Повярвай ми, разликата е огромна във всяко едно отношение.
Методика на обучение, подбор на терен за упражняване на даден елемент, последователност на заучаване на отделните елементите, навързването им в правилни завои и т.н.
Всеобща практика на бордистите е да се учим сами. Става разбира се, но се заучават нещата неправилно. Изгражда се грешен навик, който много трудно после се коригира. Не се навлиза в подробни детайли, които са ключови после за каране без излишно натоварване. Стягат се групи мускули, които изобщо не се натоварват при правилно каране. Това води до по-бърза умора и излишни мускулни напрежения. Повечето бордисти дори не знаят как се пада (не че винаги може да си предвидиш падането и да го режисираш, но все пак си е друго да знаеш как да се предпазиш при падане), видовете стойки. Кога коя се използва и тн. Облекчавания, ротация, контра ротация  и др..
Ски никой не се учи да кара сам. Всеки се записва при инструктор.
 В сноуборда и във всеки друг спорт трябва да се навлиза по този начин.
Тези неща не ги пиша като сноуборд инструктор, а като сноубордист, учил се сам преди 14год. и осъзнал за какво става въпрос в сноуборда чак след като изкарах курса за учител.
Добре, че в промеждутъка съм учил само един човек, тъй като съм го научил грешно.
Ако имаш някакви въпроси, ще се радвам да съдействам  :Sunny:
Мислете кога ще ви водя и на сноукайт Smile

A smooth sea never made a skillful sailor.

♥ 4130   4   life
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #2 -: 04.02.2015 12:52 »

bravoo bravoo bravoo

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Sunny
Администратор

« Отговор #3 -: 04.02.2015 14:49 »

BLESSED DEVIL мерси за това, което си написал и тък като съм била за мъничко ски инструктор съм абсолютно съгласна с всяка твоя дума OK А защо на Витоша не видях нито едно сноуборд училище, само дечица със ски? Сноукайт ще трябва със ските да пробвам, защото с борда ще е още по-голямо пребиване от това, което практикувах досега  Wink Мисля, че паднах около 812375612385612385612389 пъти (:-pp) Най-големия ми проблем се оказа карането на стръмно с лице към снега, тоест когато съм на пръсти. Сигурно от ските преодоляла това да гледам надолу към пистата. Обаче да застана с гръб е пълен кошмар (само като е стръмно, иначе пускам повече и не съм толкова с гръб. Не смея да отпусна от канта и да тръгна, а на 2 пъти ми се случи като тръгна  понеже не знам колко да "откантя" и захапвам с обратния кант който е на петите и тръгвам за салто през глава назад, много е гадно Sad Аз утре (четвъртък ще съм на Лалето от обяд нататък, ако имаш време мини да дадеш някой урок, че нямам време за курс:-)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #4 -: 04.02.2015 15:54 »

Добре дошла при нас Съни  \0//

Само да отбележа, че аз лично като бордист не деля хората на скиори или бордисти - всеки се кефи както му харесва. В края на краищата адреналина е един и същ, нали (точно както с уиндсърфа и кайта). Даже се замислям на стари години да се пробвам на ски - качвал съм се само веднаж в гимназията ....

Желая ти успехи в новото поприще и като гледам филмчето мисля, че след сезон два ще ти "дишаме прахта" както се казва! Справяш се много добре! OK

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #5 -: 04.02.2015 23:49 »

Yes Yes Yes Браво Съни Smile  snowboard snowboard snowboard snowboard

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Sunny
Администратор

« Отговор #6 -: 05.02.2015 10:10 »

Добре дошла при нас Съни  \0//

Само да отбележа, че аз лично като бордист не деля хората на скиори или бордисти - всеки се кефи както му харесва. В края на краищата адреналина е един и същ, нали (точно както с уиндсърфа и кайта). Даже се замислям на стари години да се пробвам на ски - качвал съм се само веднаж в гимназията ....

Желая ти успехи в новото поприще и като гледам филмчето мисля, че след сезон два ще ти "дишаме прахта" както се казва! Справяш се много добре! OK
Ти си един от най-добрите сноубордисти които познавам и тези твои думи наистина означават много за мен, благодаря!!!! Нали знаеш, когато меракът е много, нещата стават Yes Аз ските няма да ги оставя, нито сърфа заради кайт, просто всичко ми е интересно и различно и много вълнуващо!!! Ама Захо, моля ти се не се качвай на ски Yes Обаче, ако решиш свиркай да идваме за публика Yes

Sunny
Администратор

« Отговор #7 -: 06.02.2015 21:57 »

Вчера ми беше трети ден на сноуборд и вече гордо мога да кажа, че Лалето не е предизвикателство за мен Yes Закъсняхме много да отидем на пистата и беше станало 16,45 и прочетохме надпис, че е забранено карането по пистата от 16,30 до 18,30 и вече ратраците обработваха пистата и бяха опънали някакво въже.Аз от притеснение, че им пречим го пуснах лалето все едно ме гонят дяволи Twisted Evil А пистата беше на бабуни и лед и хич не беше лесна. Вече изобщо не ме е страх Yes И съм още по-зарибена Wink

BLESSED DEVIL
Полъх
*
Публикации: 74

+359897614847 - S4EN

« Отговор #8 -: 10.02.2015 21:41 »

И съм още по-зарибена Wink

За сега си зарибена, но внимавай. С времето ще станеш абстинентна  snowboard snowboard snowboard

A smooth sea never made a skillful sailor.

♥ 4130   4   life
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: