Браво, Съни
Много готин спорт е борда.
Зарибяваш се супер бързо.
Аз тези дни бях на Мечи поляни и Лалето с ученици. Не сме успели да се засечем за съжаление.
Горещо ти препоръчвам ако си решила да практикуваш спорта по-сериозно, да се вземеш няколко часа уроци при учител (ако вече не си го направила), не при приятел, който може да кара, но се е учил сам.
Повярвай ми, разликата е огромна във всяко едно отношение.
Методика на обучение, подбор на терен за упражняване на даден елемент, последователност на заучаване на отделните елементите, навързването им в правилни завои и т.н.
Всеобща практика на бордистите е да се учим сами. Става разбира се, но се заучават нещата неправилно. Изгражда се грешен навик, който много трудно после се коригира. Не се навлиза в подробни детайли, които са ключови после за каране без излишно натоварване. Стягат се групи мускули, които изобщо не се натоварват при правилно каране. Това води до по-бърза умора и излишни мускулни напрежения. Повечето бордисти дори не знаят как се пада (не че винаги може да си предвидиш падането и да го режисираш, но все пак си е друго да знаеш как да се предпазиш при падане), видовете стойки. Кога коя се използва и тн. Облекчавания, ротация, контра ротация и др..
Ски никой не се учи да кара сам. Всеки се записва при инструктор.
В сноуборда и във всеки друг спорт трябва да се навлиза по този начин.
Тези неща не ги пиша като сноуборд инструктор, а като сноубордист, учил се сам преди 14год. и осъзнал за какво става въпрос в сноуборда чак след като изкарах курса за учител.
Добре, че в промеждутъка съм учил само един човек, тъй като съм го научил грешно.
Ако имаш някакви въпроси, ще се радвам да съдействам
Мислете кога ще ви водя и на сноукайт