Нямам търпение да опиша какво се случи
Естествено имаше приключения, при това невероятни. Както бяхме решили да отидем в събота, така и направихме. Бяхме там на обяд, но понеже още нямаше вятър се помотахме в Бургас. Сел обяд отидохме на Рибката видяхме се с момчетата (и момичетата
)които бяха дошли за прогнозата и с внимание наблюдавахме идващите облаци от североизток.
KrassiG започна да разпъва първи а аз се "ослушах"........за малко. Видях, че буричката приближи и се метнах да ригвам петичката. Хванах я точно навреме и около 20-ина минути покарах с нея. Вечерта се прибрахме в хотела който беше на брега на морето в ниското под Черноморец. През ноща заваля...........
Сутринта в неделя се събуждам от странен шум, подавам си носа навън и направо не можах да повярвам. Някакви пожарникари подтичват около хотела, колите ни бяха потънали до праговете в кална река която се стичаше от Черноморец, валеше като из ведро, нямахме ток, някакви две самотни канута плуваха под прозореца защото първият етаж от хотела (където си държахме оборудването) беше под вода а аз имах Рожден Ден
Слезнах да видя какво става, до колите се стига само газейки до колене в кал, сърфовете бяха задръстени на първият етаж, пожарникарите изпомпваха водата с някаква помпа защото пожарната не може да слезне до хотела, един трактор който се опитал да стигне хотела беше се обърнал на пътя и навън духаше около 8-9м/с NE.
Към обяд дъждът почти спря и вятъра се поусили, Вальо "Габровеца" влезе с кайт измина 50-ина метра като едвам докосваше водата...........и в този момент дойде истинският ми подарък (благодаря zaho, благодаря extremerider
) изведнъж задуха зверски, Вальо го вадеше от водата и той откачи кайта който отлетя на някъде (после Вальо каза, че е нямало поражения) и аз се метнах да ригвам. Докато извадя сърфовете вятъра понамаля и си помислих, че съм изпуснал най-силното затова ригнах петичката и влезнах с нея. Направих няколко чертички, но направо щеше да ми скъса ръцете, сложих четворката и до края на деня хвърчах с нея и 74 литровата дъска и почти непрекъснато ми беше прекалено силно. Вятъра удряше 22м/с, за първи път през живота си карах с четворка на морето и за първи път карах на
4 метрови вълни
. Имаше още два сърфа във водата и единия който имаше виненочервена окраска въртеше предно салто, но не видях кой е.
Вечерта се прибрахме в хотела и както нямаше ток, вечеряхме на свещи на брега на морето и имаше вятър като за световно...........красота
В понеделник както си беше по прогноза духаше целия ден, карах с петицата (и половин час с четворката) и малката дъска, във водата се видяхме с Емо, Тедо, Виктор, velco и Чушката. Съни се опита да влезе с четворката, но и беше много силно. За втори път откакто карам сърф скъсах трапец
и от Рибката до Черноморец карах на ръце (вече мога да си почесвам коленете без да се навеждам
). Така както си носих резервни мачти, лапички, гик, каре и платно се оказа, че нямам втори, добре, че Съни прояви здрав разум и ме прати до Вальо за да взема защото вече си представях как кален до ушите се качвам на такси и си купувам от Бургас или се опитвам да сложа нейния............на единия си крак
Специални благодарности на училището на Вальо където ми услужиха със страхотен трапец и ме спасиха от самоубийство .
Привечер пуснаха тока и за да не ни е скучно се оказа, че Съни има кърлеж
. Тя го понесе много геройски, но аз се бях изплашил и за нея. Както бяхме изолирани неможехме да отидем на лекар а се наслушах на всякакви страхотии за разни трески, тетануси и други такива. Понеже досега не съм виждал кърлеж си нямах представа какво да правя, добре, че Тенко е спец
и ми асистираше по телефона как да го извадим. Аз не успях да го извадя, но Съни успя
Вторник пак беше за петици, но вече с "голямата" дъска. Привечер карах цели 40 минути кайт и вече имам няколко успешни поворота. Времето беше страхотно, калта се потвърди, отводниха хотела и започнаха да почистват боклуците. Вечерта изкарах колата на собствен ход (добре, че е 4х4
) и макар и трудно успявахме да отидем до цивилизацията
Вчера трябваше насила да изкарам Съни от водата защото трябваше да си тръгваме. Вече стабилно прави водния старт и в двете посоки и започна да се кефи на високите скорости
Не знам как, но имаше мазоли дори и през ръкавиците а те самите се бяха скъсали, цялата е в синки и ранички, но е много доволна и щастлива
По късно ще има и снимки...