01.11.2024 12:33
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как беше на морето..  (Прочетена 7166 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 06.07.2006 11:49 »

Нямам търпение да опиша какво се случи Shocked
Естествено имаше приключения, при това невероятни. Както бяхме решили да отидем в събота, така и направихме. Бяхме там на обяд, но понеже още нямаше вятър се помотахме в Бургас. Сел обяд отидохме на Рибката видяхме се с момчетата (и момичетата Smile )които бяха дошли за прогнозата и с внимание наблюдавахме идващите облаци от североизток. KrassiG започна да разпъва първи а аз се "ослушах"........за малко. Видях, че буричката приближи и се метнах да ригвам петичката. Хванах я точно навреме и около 20-ина минути покарах с нея. Вечерта се прибрахме в хотела който беше на брега на морето в ниското под Черноморец. През ноща заваля...........
Сутринта в неделя се събуждам от странен шум, подавам си носа навън и направо не можах да повярвам. Някакви пожарникари подтичват около хотела, колите ни бяха потънали до праговете в кална река която се стичаше от Черноморец, валеше като из ведро, нямахме ток, някакви две самотни канута плуваха под прозореца защото първият етаж от хотела (където си държахме оборудването) беше под вода а аз имах Рожден Ден Shocked
Слезнах да видя какво става, до колите се стига само газейки до колене в кал, сърфовете бяха задръстени на първият етаж, пожарникарите изпомпваха водата с някаква помпа защото пожарната не може да слезне до хотела, един трактор който се опитал да стигне хотела беше се обърнал на пътя и навън духаше около 8-9м/с NE.
Към обяд дъждът почти спря и вятъра се поусили, Вальо "Габровеца" влезе с кайт измина 50-ина метра като едвам докосваше водата...........и в този момент дойде истинският ми подарък (благодаря zaho, благодаря extremerider Drinks ) изведнъж задуха зверски, Вальо го вадеше от водата и той откачи кайта който отлетя на някъде (после Вальо каза, че е нямало поражения) и аз се метнах да ригвам. Докато извадя сърфовете вятъра понамаля и си помислих, че съм изпуснал най-силното затова ригнах петичката и влезнах с нея. Направих няколко чертички, но направо щеше да ми скъса ръцете, сложих четворката и до края на деня хвърчах с нея и 74 литровата дъска и почти непрекъснато ми беше прекалено силно. Вятъра удряше 22м/с, за първи път през живота си карах с четворка на морето и за първи път карах на 4 метрови вълни Shocked  Yes . Имаше още два сърфа във водата и единия който имаше виненочервена окраска въртеше предно салто, но не видях кой е.
Вечерта се прибрахме в хотела и както нямаше ток, вечеряхме на свещи на брега на морето и имаше вятър като за световно...........красота Dance
В понеделник както си беше по прогноза духаше целия ден, карах с петицата (и половин час с четворката) и малката дъска, във водата се видяхме с Емо, Тедо, Виктор, velco и Чушката. Съни се опита да влезе с четворката, но и беше много силно. За втори път откакто карам сърф скъсах трапец Evil or Very Mad и от Рибката до Черноморец карах на ръце (вече мога да си почесвам коленете без да се навеждам Very Happy ). Така както си носих резервни мачти, лапички, гик, каре и платно се оказа, че нямам втори, добре, че Съни прояви здрав разум и ме прати до Вальо за да взема защото вече си представях как кален до ушите се качвам на такси и си купувам от Бургас или се опитвам да сложа нейния............на единия си крак  Very Happy
Специални благодарности на училището на Вальо където ми услужиха със страхотен трапец и ме спасиха от самоубийство  Very Happy .
Привечер пуснаха тока и за да не ни е скучно се оказа, че Съни има кърлеж Shocked . Тя го понесе много геройски, но аз се бях изплашил и за нея. Както бяхме изолирани неможехме да отидем на лекар а се наслушах на всякакви страхотии за разни трески, тетануси и други такива. Понеже досега не съм виждал кърлеж си нямах представа какво да правя, добре, че Тенко е спец Wink и ми асистираше по телефона как да го извадим. Аз не успях да го извадя, но Съни успя \0//  Very Happy
Вторник пак беше за петици, но вече с "голямата" дъска. Привечер карах цели 40 минути кайт и вече имам няколко успешни поворота. Времето беше страхотно, калта се потвърди, отводниха хотела и започнаха да почистват боклуците. Вечерта изкарах колата на собствен ход (добре, че е 4х4 Smile ) и макар и трудно успявахме да отидем до цивилизацията Very Happy
Вчера трябваше насила да изкарам Съни от водата защото трябваше да си тръгваме. Вече стабилно прави водния старт и в двете посоки и започна да се кефи на високите скорости
 Very Happy Не знам как, но имаше мазоли дори и през ръкавиците а те самите се бяха скъсали, цялата е в синки и ранички, но е много доволна и щастлива Very Happy
По късно ще има и снимки...

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
KrassiG
Полъх
*
Публикации: 47

« Отговор #1 -: 06.07.2006 15:23 »

Браво Юли!!! поне ти си покарал.
От двата дена, които бяхме покарахме само 20 минути под дъжда с теб!

Неделя сутрин чакахме да спре дажда и да усили, следобед - гледахме! Embarassed

Честит Рожден Ден! Drinks (на патерица hip (на гик) или на Мачта:)

P.S. Браво Съни Drinks за водния старт и скороста! Има един 119L Fanatic Falcon. Знаеш ли как ще ти пасне :p

Keep looking
Юли
Администратор

« Отговор #2 -: 06.07.2006 17:33 »

Благодаря за поздрава Drinks
До вчера направо си бях за патерица и имам една огроооомна синка около лявото око, както и 3см прорез под него и съм като индиански шаман след заклинание Very Happy (не трябва да и се дава на Съни точилка  Hmm )

П.П. Съни от много време е с дъска под 100L :p

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 06.07.2006 19:58 »

Скоро ще обработим филмчетата и ще ги качим. За съжаление снимките няма да покажат достатъчно добре за какво става дума, но ще гледам и тях да ги кача утре.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 06.07.2006 20:35 »

Аааааааааа,уникален разказ!!!БРАВО на Юли,че ме доближи до карането и това,което си почувствал,тук се усмихвах мазно и блажено,препрочитах и препрочитам в момента страхотната историйка пийвам бира и ви завиждам адски благородно!!!А това с вечеята на свещите......ммммм,няма друго такова блаженство предполагам! Smile Много се радвам,че сте си прекарали толкова яко....предполагам бурята дойде просто за да подари на наш Юли синьо око,много Вятър и каране до припадък,но това беше и идеята!!!! Drinks Аз по време на бурята четях Обща характеристика на селското стопанство на България,но се сетих,че имам познати колеги и започнах да пращам мислени съобщения до Вятъра да се представи на ниво...явно е помогнало! Very Happy  Smile Пожелавам и занапред на всеки поне по един такъв разказ!!! Drinks

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #5 -: 07.07.2006 13:48 »

Цитат на: "extremerider"
Аааааааааа,уникален разказ!!!БРАВО на Юли,че ме доближи до карането и това,което си почувствал,тук се усмихвах мазно и блажено,препрочитах и препрочитам в момента страхотната историйка пийвам бира и ви завиждам адски благородно!!!А това с вечеята на свещите......ммммм,няма друго такова блаженство предполагам! Smile Много се радвам,че сте си прекарали толкова яко....предполагам бурята дойде просто за да подари на наш Юли синьо око,много Вятър и каране до припадък,но това беше и идеята!!!! Drinks Аз по време на бурята четях Обща характеристика на селското стопанство на България,но се сетих,че имам познати колеги и започнах да пращам мислени съобщения до Вятъра да се представи на ниво...явно е помогнало! Very Happy  Smile Пожелавам и занапред на всеки поне по един такъв разказ!!! Drinks

А ние ти пожелаваме на теб да си вземеш успешно изпита, да получиш мечтаното оборудване, да ядеш всеки ден КК и когато си вече свободен да духа всеки ден и да караш докато ти омръзне Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #6 -: 07.07.2006 14:54 »

Цитат на: "Sunny"
Цитат на: "extremerider"

А ние ти пожелаваме на теб да си вземеш успешно изпита, да получиш мечтаното оборудване, да ядеш всеки ден КК и когато си вече свободен да духа всеки ден и да караш докато ти омръзне Wink

sounds so cute....мерси за хубавите пожелания! Smile  Drinks

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #7 -: 12.07.2006 08:41 »

Ухааааа....големи приключения Shocked Аз сега прочетох на спокойствие.. А материала като е бил блокиран и залят от водата не беше ли целия в кал и наноси hip или фантазията ми се вихри прекалено много Wink  Бравос, геройски сте понесли несгодите и достойно сте защитили името сърфист Drinks  Drinks  Drinks  Drinks  Drinks

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Юли
Администратор

« Отговор #8 -: 12.07.2006 11:12 »

И колите и калъфите са кални а платната са покрити с тънък филм който не се маха, но това го приемаме като екстра (УВ защита (:-pp)  )

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: