22.11.2024 18:46
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Gokceada - Става ли за начинаещи?  (Прочетена 12007 пъти)
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« -: 07.07.2006 14:24 »

Здравейте,
Много се зарадвах като открих този форум . Намерих много полезна и изчерпателна информация.
Наксоро стартирах с ученето на windsurf (на Искър), но до момента не съм напреднал особено, тъй като при 80% от ходенията нямаше подходящ вятър Sad Иска ми се да отида на място където вероятноста да има вятър ще е по-голяма.
Въпросът ми е дали на "Острова" (Gokceada) има сърф училище, и въобще има ли място където да е подходящо за начинаещи  Rolling Eyes  ?
Ако някой има информация и за цени, препоръки за инструктор и хотел ще е супер...

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 07.07.2006 15:03 »

Добре дошъл сред нас drv

На острова има вече две училища, и двете са около къмпинг Шен, но за цени не мога да те ориентирам. За цени и условия на преспиване разгледай по-внимателно разделите Разговорилня и Прогнози за времето, има доста полезна информация за всичко което те интересува, а ако имаш още въпроси - ние сме насреща.
Успех в начинанието
 OK

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #2 -: 07.07.2006 15:09 »

При Шен има сърф училище, учителят е българин, Коко. Става за начинаещи, но не мисля че има голям смисъл да се ходи чак до Острова, на нашето море (напр, на Златна Рибка) ми се струва по-разумно.  Зависи и какво означава "начинаещ" де ...  За някой, който за първи път се качва на (швертова) дъска, на нашето море има достатъчно добри условия, за някой, който се учи да глисира с трапец и в налъмите, на Острова е по-подходящо ...

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
drv
Вятърничав

« Отговор #3 -: 07.07.2006 18:03 »

Благодаря за отговорите и за пожеланието!
Щом става за начинаещи там съм Smile - началото на август. Надявам се да успея да взема още няколко урока на Искър дотогава(ще пробвам при всяка възможнст SmileSmile).
Иначе идеята за острова е и да видя нещо по различно от нашето море, а пък и "остров" ми звучи някак... много интересно  Cool ...
Предполагам щом има училище ще има и оборудване под наем.
Там евнтуално ще сме група, като някои не са се качвали на сърф- така че наличието на сърф училище е много важно.
Наистина в този форум има много полезна информация - направо щях да падна като разгледах сайтовете с прогноза за времето.... Не съм предполагал че има такова нещо за свободно ползване.
Пожелавам ви подходящо време за каране, като ходите да карате Wink

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #4 -: 07.07.2006 19:42 »

На острова наистина е много хубаво, но проблемът с т.н. "начинаещи" е, че на мястото на което се намира сърф-училището, при "нормалния" вятър духа от брега навътре към морето, което не е проблем при наличието на сърф-инструктор около теб. Но когато "опитваш сам" и духа по-сериозно може да има "неприятни усещания" Wink Затова е хубаво "наоколо" да има и други сърфисти - всеки ще помогне ако (да не се случва) се наложи.
raika_zaika
Полъх
*
Публикации: 66

« Отговор #5 -: 09.07.2006 16:22 »

За острова мисля, че цените са около 30лв на час , което включва и оборудването. Мога да ти кажа точно допълнително. Хубавото е, че има много подходящи дъски и платна за учене и липсата на вълни е също +. На нащо море категорично нещата са по-зле. Рядко духа, обикновено силно за 15 минути опреди буря, а ако въобще има някакъв вятър, то е придружен с вълни, по големи от възможноста на вятъра да те вози по тях Smile
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #6 -: 10.07.2006 10:59 »

При тези цени, ако останеш 1 седмица можеш да си купиш сърф от тук Confused. Това би било изгодно само ако никога до сега не си се качвал на дъска и не ти се инвестира докато не разбереш дали си заслужава.

p.s Заслужава си Mr. Green

The Best Of The Best
LamiataSpaska
Полъх
*
Публикации: 51

« Отговор #7 -: 10.07.2006 14:58 »

I men vednaj me hvana morska bolest ot tezi valni i bezvetrie. A biah samo malko  Drinks
drv
Вятърничав

« Отговор #8 -: 10.07.2006 15:09 »

Цитат на: "Ivo"
На острова наистина е много хубаво, но проблемът с т.н. "начинаещи" е, че на мястото на което се намира сърф-училището, при "нормалния" вятър духа от брега навътре към морето, което не е проблем при наличието на сърф-инструктор около теб. Но когато "опитваш сам" и духа по-сериозно може да има "неприятни усещания" Wink Затова е хубаво "наоколо" да има и други сърфисти - всеки ще помогне ако (да не се случва) се наложи.

Извини ме за невежеството  Embarassed   ... но какво имаш в предвид неприятни усещания? Досега като не броим няколкото охлузвания, неприятно  усещане беше като спря съвем вятъра и бях доста навътре в язовира... Какви са рисковете там?

Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #9 -: 10.07.2006 15:23 »

Риска е да те издуха неусетно навътре в морето, да те подхване някое течение и да те прибира катера на бреговата охрана Drinks

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
drv
Вятърничав

« Отговор #10 -: 10.07.2006 15:27 »

Цитат на: "raika_zaika"
За острова мисля, че цените са около 30лв на час , което включва и оборудването. Мога да ти кажа точно допълнително. Хубавото е, че има много подходящи дъски и платна за учене и липсата на вълни е също +. На нащо море категорично нещата са по-зле. Рядко духа, обикновено силно за 15 минути опреди буря, а ако въобще има някакъв вятър, то е придружен с вълни, по големи от възможноста на вятъра да те вози по тях Smile

Предполагам че цената 30лв/час е за инструктора+ оборудването?
Ще съм много благодарен ако някой може да каже цената само за оборудването... Ако обаче е 30 лв/час за оборудването и приемем 2-4 часа каране на ден, ще дойде наистина доста скъпичко..  Sad Може би тогава ще е вариант да се наеме от тука...?
Останалото звучи супер обещаващо - за вятъра и липсата на вълни  hip

Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #11 -: 10.07.2006 15:28 »

Цитат на: "drv"

Извини ме за невежеството  Embarassed   ... но какво имаш в предвид неприятни усещания? Досега като не броим няколкото охлузвания, неприятно  усещане беше като спря съвем вятъра и бях доста навътре в язовира... Какви са рисковете там?

Рискът да не можеш да "качиш" - за нула време вятърът те отнася директно навътре. А в съчетание с умора, обезводняване и уплаха си става опасно. Е, разбира се преувеличавам малко  !! , пък и тръпката си е част от спорта. Както пишеше някъде - разликата между "начинаещия" уиндсърфист и следващото ниво е умението да се върнеш там, откъдето си влязъл. Very Happy
raika_zaika
Полъх
*
Публикации: 66

« Отговор #12 -: 10.07.2006 22:14 »

Незнам колко е само екипировката, но добре е да си вземеш и учител не го казвам защото аз ще го работя, а защото знам на мен какво ми костваше докато се науча и колко по - бързо и безпроблемно се напредва с учител Smile
nixon
Повей

Публикации: 3

« Отговор #13 -: 11.07.2006 00:02 »

Цитат на: "drv"

Рискът да не можеш да "качиш" - за нула време вятърът те отнася директно навътре. А в съчетание с умора, обезводняване и уплаха си става опасно. Е, разбира се преувеличавам малко  !! , пък и тръпката си е част от спорта. Както пишеше някъде - разликата между "начинаещия" уиндсърфист и следващото ниво е умението да се върнеш там, откъдето си влязъл. Very Happy

Ivo, хич не преувеличаваш Smile по време  на олимпиадата в Атина баш си се бях понесъл натам. Добре, че Полковника ме видял човека (с бинокъл!) и вдигна рибарите с едно корабче... Минах с бутилка ракия, че и няколко кила риба ми дадоха хората. Голямо BBQ падна вечерта!
Това с качването и връщането май си едно от най-важните неща!
И не забравяйте жилетката, особено ако имате проблем с качването. Решава проблема с уплахата и паниката, а и много помага за воден старт.
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #14 -: 11.07.2006 09:08 »

Аааа аз помня добре случая Никсън, и аз бях там и аз от рибката гризнах.... Късметлия си ти!

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: