Здравейте момчета и момичета, както знаете, летният сезон наближава и е време да си набавя екипировка. Да разкажа малко за себе си, занимавам се от 11 години с виндсърф. От 1 година живея в Германия и за щастие наблизо има няколко спота за каране, но както знаете, студентският живот, особено в чужбина, е доста соленичък и за съжаление няма как да продължа с виндсърфа. Някак си не си представям с дъската, мачта, гик и платно да се возя в градския транспорт.
Затова реших да сменя спорта и искам да се обърна към вас с няколко въпроса. Прегледах набързо форума и се надявам да не повтарям някоя тема. Та, досега съм се закачал 5 - 6 пъти за кайт в диапазон 16-10 кв.м. Не мога да кажа, че съм напреднал, но може би поради факта, че познавам вятъра, се справям доста добре с платното. За съжаление не съм имал дъска под ръка, за да се пробвам да го подкарам. Тежа 80 кг, вятърът тук е между 8-12 м/с, гладка вода. Въпросът е какъв кайт ще ми препоръчате да си взема, търся си между 2010 - 2013г. запазено крило, 5та сейфти линия и по възможност до 600 лева с бар. Не искам да си купувам учебно крило и след 2 седмици да го сменям но и не искам супер професионално и да го скъсам на първия път. По-скоро нещо за фрийрайд, което да ми върши работа 1-2 години. Та моля, давайте съвети за квадратура, тип, марка, евентуално линкове за закупуване или ако самите вие продавате нещо. Също така, какъв борд ще ми препоръчате да си взема за начало(имам опит с уейк борд).
Благодаря предварително за отговорите и хубав ден!