21.11.2024 23:38
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Избор на шнорхел  (Прочетена 23220 пъти)
jhonson
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #15 -: 01.02.2007 22:52 »

Yuli pri men temperaturite ne sa zle, no ne sam se gmurkal tuk(Norvegiq), mislq 4e e mnogo studeno, no za kaita nqmam spira4ka, 4akam samo vqtar za vida da podkaram i da nqma led vodata, a ina4e samo dva pati na snqg.
jump chris
Полъх
*
Публикации: 41

« Отговор #16 -: 01.02.2007 23:59 »

jump chris, а този вендузен ефект само при сериозно гмуркане ли се получава, имам предвид на по-голяма дълбочина и ли може да се случи и на при гмуркане на да кажем 2-3 метра?
А ти доколкото разборам си във Франция, там става ли този сезон за гмуркане или ходиш някъде по топлите страни?
Имаш ли някакви снимки да качиш да видим?
На мен ми е много интересна тази тема, защото твърдо съм решила да изкарам курс това лято и всякаква информация ще ми е полезна.

здрасти отново,
sunny, аз май съвсем те притесних с този вендузен ефект, спокойно, това е най-малкото нещо ,което ще те притеснява, когато започнеш да гмuркаш. почни да четеш малко в инет, изобщо за гмуркането, за налягането, за екипировката и т.н. и ако имаш още въпроси , пиши. сигурна съм че веднъж почнеш ли с diving-a, няма да ти се иска да излезеш от водата ....вече решила ли си какъв курс ще караш и къде?
иначе да , живея за момента в Марсилия, което е на средиземно море, плуваме на 2 седмици веднъж през зимата, водата е около 11 до 13-14 градуса. сезона ще почне малко по-нататък. март ще ходим пак в Испания, близо  до Costa Brava. Тук е красиво, има доста риба, има и потънали кораби, самолети от войните, всякакви хубави неща....
снимки под водата нямам добри от тук, но сега в Испания може и да снимам и ще пратя.
до скоро

* processus 027.jpg (166.4 KB, 1280x958 - видяно 696 пъти.)

The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible
jump chris
Полъх
*

« Отговор #17 -: 02.02.2007 00:26 »

sunny, забравих да те питам, случайно в твоя magazin да е работило едно момиче на име Марина?
 (:-pp)  hmmmm

The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #18 -: 02.02.2007 11:24 »

Yuli pri men temperaturite ne sa zle, no ne sam se gmurkal tuk(Norvegiq), mislq 4e e mnogo studeno, no za kaita nqmam spira4ka, 4akam samo vqtar za vida da podkaram i da nqma led vodata, a ina4e samo dva pati na snqg.
При нас стана така, че може да се кара 1 ден сърф или кайт, а на другия да ходиш на ски. От 10-тина дни насам и още поне седмица напред духа всеки ден и то здраво дори в София. И въпреки, че вятърът е серозапад, температурите не са ниски, обикновено са около5-10 градуса и нагоре.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #19 -: 02.02.2007 11:27 »

здрасти отново,
sunny, аз май съвсем те притесних с този вендузен ефект, спокойно, това е най-малкото нещо ,което ще те притеснява, когато започнеш да гмuркаш. почни да четеш малко в инет, изобщо за гмуркането, за налягането, за екипировката и т.н. и ако имаш още въпроси , пиши. сигурна съм че веднъж почнеш ли с diving-a, няма да ти се иска да излезеш от водата ....вече решила ли си какъв курс ще караш и къде?
иначе да , живея за момента в Марсилия, което е на средиземно море, плуваме на 2 седмици веднъж през зимата, водата е около 11 до 13-14 градуса. сезона ще почне малко по-нататък. март ще ходим пак в Испания, близо  до Costa Brava. Тук е красиво, има доста риба, има и потънали кораби, самолети от войните, всякакви хубави неща....
снимки под водата нямам добри от тук, но сега в Испания може и да снимам и ще пратя.
до скоро

Да знаеш, че благородно ти завиждам за това, че можеш да пътуваш и да се гмуркаш по разни екзотични места. Мисля като изкарам курс да почна и аз да обикалям Yes Казаха ми за един много добър инструктор по PADI на Русалка, но му забравих името. Като наближи времето ще питам и направо ще се запиша (дано ми остане време от магазина, сърфа, кайта, тениса, картинга и всички останали щуротии (:-pp))
Не е работило момиче Марина при мен Smile

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
jhonson
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #20 -: 02.02.2007 14:49 »

V Slan4ev brqg na Cacao beach se gmurkah s tqh, vidqr 4e imat mnogo moderno uborudvane i u4ebni materiali a i horata koito raborqt tam bqha mnogo dobri PADI instruktori.
Mefisto
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #21 -: 02.02.2007 15:59 »

Много се радвам, че отново се възроди темата yes
Тази година подводния сезон ще се открие доста по-рано заради високите температури на водата. Всичко отдолу изглежда по друг начин и си заслужава човек да се впусне в подобно изживяване. Дори и с любителско подходящо оборудване може да се изпита тръпката от непознатото. Курсове не съм карал, но и не влизам на дълбоко. Достатъчни са шнорхел, маска, плавници и достатъчно време разбира се.
nunev
Полъх
*
Публикации: 30

« Отговор #22 -: 02.02.2007 21:24 »

Ники Митев! Вода Спорт! Много готин и то4ен пи4! Ако ви триябва тел - насреща съм! Минах край магазина в 4етвъртък, за да го видя, но бях много рано ! В сряда ще дойда обезателно!
Sunny
Администратор

« Отговор #23 -: 02.02.2007 22:37 »

Ники Митев! Вода Спорт! Много готин и то4ен пи4! Ако ви триябва тел - насреща съм! Минах край магазина в 4етвъртък, за да го видя, но бях много рано ! В сряда ще дойда обезателно!
През новия магазин ли мина? Аз май само днес успях да дойда навреме в 10, иначе всичките други закъснявах oops Дано не съм била аз причината да не се видим. В сряда обещавам да отворя навреме OK Smile

jump chris
Полъх
*

« Отговор #24 -: 04.02.2007 17:21 »

Да знаеш, че благородно ти завиждам за това, че можеш да пътуваш и да се гмуркаш по разни екзотични места. Мисля като изкарам курс да почна и аз да обикалям Yes Казаха ми за един много добър инструктор по PADI на Русалка, но му забравих името. Като наближи времето ще питам и направо ще се запиша (дано ми остане време от магазина, сърфа, кайта, тениса, картинга и всички останали щуротии (:-pp))
Не е работило момиче Марина при мен Smile

е, има много по-екзотични места от Средиземно море Wink, не казвам че тук е лошо, но примерно приятелите от клуба, много пътуват до Египет, Джибути, Филипините, Мексико и т.н. taz

аз сега съм се запалила по freediving, най-новата ми любов..... :D (:-pp)
а ,като заговорихте за Voda Sport и Ники, именно там правят също така курсове по свободно гмуркане
  , аз това лято  :Sunny:  ще отида да изкарам курса Intro Freediving, за да имам и сертификaт......не че сертификатът е от значение....дори може и да се засечем, ако твърдо си решила при него на караш курсовете.почна ли да четеш вече? Smile
поздрави

* biosfreeologyaxel001.jpg (9.61 KB, 335x253 - видяно 615 пъти.)

Sunny
Администратор

« Отговор #25 -: 05.02.2007 19:35 »

е, има много по-екзотични места от Средиземно море Wink, не казвам че тук е лошо, но примерно приятелите от клуба, много пътуват до Египет, Джибути, Филипините, Мексико и т.н. taz

аз сега съм се запалила по freediving, най-новата ми любов..... :D (:-pp)
а ,като заговорихте за Voda Sport и Ники, именно там правят също така курсове по свободно гмуркане
  , аз това лято  :Sunny:  ще отида да изкарам курса Intro Freediving, за да имам и сертификaт......не че сертификатът е от значение....дори може и да се засечем, ако твърдо си решила при него на караш курсовете.почна ли да четеш вече? Smile
поздрави

Голям срам, но покрай местенето на магазина не ми остваше време за нищо, особено за четене. Но мисля, че с наближаването на лятото ще почна усилено да чета. А за фридайвинг не е ли опасно, аз не знам как точно се казва, но дето ти се струва, че можеш доста време без въздух, а то всъщност реално не е така и доста хора умират по този начин. Нещо като релна загуба на чувство за реални условия. То затова май и кислорода в бутилките се смесваше с друг газ, който да предпазва от това явление. Имаше нещо и за гмуркачите, дето търсят миди и стоят доста време под водата - в началото им няма нищо, но после умират. Не е ли опасно това?

Mefisto
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #26 -: 09.02.2007 19:25 »

Голям срам, но покрай местенето на магазина не ми остваше време за нищо, особено за четене. Но мисля, че с наближаването на лятото ще почна усилено да чета. А за фридайвинг не е ли опасно, аз не знам как точно се казва, но дето ти се струва, че можеш доста време без въздух, а то всъщност реално не е така и доста хора умират по този начин. Нещо като релна загуба на чувство за реални условия. То затова май и кислорода в бутилките се смесваше с друг газ, който да предпазва от това явление. Имаше нещо и за гмуркачите, дето търсят миди и стоят доста време под водата - в началото им няма нищо, но после умират. Не е ли опасно това?
Това важи само за дълбоководното гмуркане.
jump chris
Полъх
*

« Отговор #27 -: 10.02.2007 15:10 »

То затова май и кислорода в бутилките се смесваше с друг газ, който да предпазва от това явление.

по предишните въпроси можеш да видиш в темата за freediving-a
относно газовете при дълбоководни спусканiя нещата са доста по-сложни, но накратко след 40-50m е опасно да се диша сгъстен въздух, това което дишаш от бутилката преди тези 50м заради голямото съдържание на азот. за това при по-големи дълбочини въздухът се замества частично или напълно с хелий,които има много по-слаб наркотичен ефект в сравнение с азота.При дишане на тези хелиево-кислородни смеси под високото налягане водолазите имат по-малко съпротивление, заради по-малката плътност на хелuя в сравнение с азота. въпреки че и с хелuя има други проблеми. до колкото знам предизвиква при големи дълбочини нарушение на речта и други, които теб не трябва да те притесняват за сега.
хайде забавлявай се

* IMG_1948.jpg (197.93 KB, 1280x960 - видяно 663 пъти.)

Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: