01.11.2024 19:38
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сряда - 06.09.2006  (Прочетена 14862 пъти)
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #15 -: 10.09.2006 22:48 »

Цитат на: "Venelin"
Цитат на: "navi"
Алфите на Равда си бяха яка работа :о))) ама как вървяха а и нямаха чупене - здрав полиетилен. Много юнаци сме заразили от тях там и още ни държи.

Алфите на Равда още са си там - само че сега са в сърф-училището на Папата в северния край на "Аурелия", а не в хангара на "Олимпийски надежди". Продължават да са яки, щото още ги карат. Триъгълните многоцветни платна тип "салфетка" също са там.  Cool

Жалко само , че това безумно строителство така е променило това романтично място . 7 години подред съм бил на лагер в " Олимпийски надежди " и преди 3 или 4 години случайно минах оттам и немога да опиша ужаса , който изпитах като видях на какво е заприличало . Просто жалко .

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #16 -: 11.09.2006 12:57 »

Да, за съжаление е така... Скоро ще почнат да падат от свлачището един по един нагъчканите хотели там. Явно доста хора сме "проходили" със сърфа на Равда.  Wink Имаше и едни БГ дъски "Климат" там при Ники (по времето на студентските лагери), които си бяха доста добри като за учене на трапец, налъми и глисаж.
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #17 -: 11.09.2006 17:36 »

Цитат на: "Mladen"

Жалко само , че това безумно строителство така е променило това романтично място . 7 години подред съм бил на лагер в " Олимпийски надежди " и преди 3 или 4 години случайно минах оттам и немога да опиша ужаса , който изпитах като видях на какво е заприличало . Просто жалко .

Преди 3-4 години си беше направо приказка... Ако минеш сега, ще ти се приплаче.

Не знам дали кичозните хотелчета ще почнат да падат, но през юли някои се наводниха, щото са много добре построени. :О: Други вече се продават, щото тъпите им собственици така и не можаха да намерят достатъчно малоумни туристи, с които да ги напълнят. Вероятно скоро всички ще станат за продан, но кой ли ще хукне да си ги купува???

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #18 -: 11.09.2006 18:56 »

Дано само не прецакат нещо Острова, да не стане като в Хургада, където хотелите са съсипали вятъра (според разкази на стари сърфисти).  А пък нашето Черноморие вече съм го зае...ъ-ъ-ъ ...зарязал окончателно, най-много по за 2-3 дена на прогноза.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #19 -: 11.09.2006 22:21 »

Цитат на: "Ivo"
Да, за съжаление е така... Скоро ще почнат да падат от свлачището един по един нагъчканите хотели там. Явно доста хора сме "проходили" със сърфа на Равда.  Wink Имаше и едни БГ дъски "Климат" там при Ники (по времето на студентските лагери), които си бяха доста добри като за учене на трапец, налъми и глисаж.

"Климат" -а си беше мноооо яка дъска , а у дома още имам един трапец , който си бях купил от Ники / който държеше базата на Академика около 90 - та година / за 5 или 10 лв не помня точно , но най - интересното в него беше , че беше лично изработен от Ники . Въженцата си ги бях правих сам и още са годни за ползване  . Ех , спомени , спомени май само те остават .

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #20 -: 12.09.2006 10:14 »

Леле , като гледам много хора са се заразили по спорта от Равда.
Аз ходя на тези лагери от 94 г.,догодина за последно ще съществуват Олимпийски надежди...... Sad  Sad  Sad
А относно годинките за начало на "сърф образованието"-и аз почнах  2005  , на 35 г, "младите" да не ни карат да ставаме про чак на 50 , догодина всички сме членове на PWA аиде де !!!!! Very Happy  Very Happy  Drinks
Успех на всички ! Smile
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #21 -: 13.09.2006 20:56 »

Цитат на: chill
Дано само не прецакат нещо Острова, да не стане като в Хургада, където хотелите са съсипали вятъра (според разкази на стари сърфисти).  А пък нашето Черноморие вече съм го зае...ъ-ъ-ъ ...зарязал окончателно, най-много по за 2-3 дена на прогноза.
Ние се прибрахме вчера от острова и нямах търпение да споделя последните си наблюдения. Хубавото всички го знаем - духа, та чак кърти зъби  Very Happy , обаче малко неприятните емоции, които преживяхме за първи път там. Милите местни хора, които познавахме, започнаха настървено да гледат парата. Челик е направил заслон за риговете и като пристигнахме много любезно ни предложи да го ползваме, после каза по 2 лири на платно, после каза по 2 лири на платно, да махнем гика. То както я беше подкарал щеше да ни накара и да ги навием, за да се съберат повече. Следващата "екстра" беше да накара момчето, което работи там да ни събере пари за чадърите, тъй както бяха безплатни при него за гости на пансиона. После докара една фадрома по обяд и без да предупреди хорицата от подветрената страна (които след това от праха може да се каже, че имаха ниви в палатките и караваната), започна едно риене и с гордост заяви, че ще прави голям къмпинг и паркинг, за да може да поеме много повече хора. Само да вметна, че "малкото" хора които бяхме сега там едвам се разминавахме на фунията. Но да се върна на инвестиционните планове, които май се изчерпват с привличането на много български туристи или каквито и да е - докато бяхме дойдоха руснаци, и никаква идея за подобряване на базата. Нямам предвид лукс, защото и така е чудесно, а например още една тоалетна и баня за къмпинга. Газ за бойлера докара чак след като се размрънкахме и то 2 дни по-късно. Ако сте обърнали внимание се появиха и табелки за продаване на земя в района около спотовете и по пътя към тях (там където е новия път за Шен). А по отношение на най-дразнещото нещо - онази мила сграда, която спира вятъра се оказа уиндъсърф център според кмета.
Кольо от сърфучилището много се старае, но според мен Хасан съвсем умишлено не занимава Илкджан с нищо друго освен да задобрява със сърфа, така че да си има домашен инструктор, да затвори кръга и да го махне от там. Пари да си купи обурудване ние всички му даваме достатъчно.
И понеже пазарните принципи важат навсякъде - има търсене (ние искаме да ходим там) има предлагане (там искат да ходим повече и по много) без значение дали реалните възможности на това място позволяват масовост, мисля че е време за сърфсъюз (нещо като профсъюз), не че ще окажем натиск на местните, но може да опитаме.
Моля да ме извините за тъмните краски на писанието ми, но така видях нещата.
vlad
Духовит
**
Публикации: 194

« Отговор #22 -: 16.09.2006 00:18 »

Това за центъра е много лоша новина.
Що се касае до Илкджан, нито той, нито семейството му имат амбиции да се реализира като "домашен инструктор". Дори и да е така, смея да твърдя, че няма да останат длъжни на Кольо - тези хора наистина знаят как да се отблагодаряват за това, което получават даром. А че надобрява, това е факт.
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #23 -: 16.09.2006 03:19 »

Цитат на: "dr bre"
Кольо от сърфучилището много се старае, но според мен Хасан съвсем умишлено не занимава Илкджан с нищо друго освен да задобрява със сърфа, така че да си има домашен инструктор, да затвори кръга и да го махне от там.

Човече, това което пишеш определено ме смущава, просто защото не е истина. Ако познаваше по-добре хората за които така убедително говориш едва ли би твърдял това горе!
Илкджан беше научен да кара сърф от Влади, чиято дъска караше тогава, много преди Кольо да се появи (да не забравяме, че той е   официално учител и представител на Неш едва от това лято).
Неведнъж съпругата на Хасан е казвала, че Илкджан трябва да учи и че това е най-важното за него, сърфа е между другото...
И последно, ако прекарваше с Илкджан толкова време колкото Влади или пък Аз, шеше да си наясно, че амбициите за които говориш са имагинерни и че надобряването му се дължи на пристрастяването му към адреналина.
 Shocked

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
dr bre
Вятърничав

« Отговор #24 -: 16.09.2006 14:24 »

Това което казваш за Илкджан е самата истина и аз го харесвам много, както и повечето от хората с които се срещаме там. Акцента на писаното от мен беше съвсем друг и той е в посоката на комерсиализирането на нещата там. А че Влади го научи да кара е факт неоспорим и нещо съвсем благородно. Той и мен е научил на доста неща, но това което ме смути и си позволих расъждения по темата е усещането, което получих за печалбарство на дребно - и разбира се Илкджан няма нищо общо с това.
dr bre
Вятърничав

« Отговор #25 -: 16.09.2006 14:30 »

Влади, дано си прав и всичко, което си помислих да е плод на необосновани страхове, че нещата там ще се объркат в лоша за нас посока. Всъщност като се замисля, лошо за нас е добре за тях - ние плащаме повече, местните печелят повече. Времето ще покаже.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #26 -: 18.09.2006 12:50 »

Не знам защо решихте, че тук е мястото да се обсъжда бъдещето развитие на Острова, но мисля, че не сме тези които можем да повлияем (освен да се откажем да ходим Embarassed ). Не може да бъде спряно или направлявано желанието за бизнес - вижте какво стана с бетонните джунгли на Слънчев бряг, на Банско и на други места. Вижте какво стана на Алачати ...
Така, че да се надяваме на благоразумието на местните и чужди инвеститори (не, че вярвам нещо да се промени към по-добро). В интерес на истината мястото има нужда от малко "благоустройство", но границата между малко и "мега" много бързо се заличава.
Така, че предлагам да позагърбим тази тема, щото ще се превърнем във форум като някои други където непрекъснато оплакват природата, поразиите на инвеститорите, и.т.н - и никой не си дава сметка, че не може да бъде "озъптяна" частната инициатива - практиката го е доказала! (поне докато не се създаде една обща инвестиционна и екологична култура и най-вече желанието на управляващите да регулират правилно този процес - а такова НЯМА!)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: