21.11.2024 14:18
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Ски обувки  (Прочетена 17830 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #15 -: 20.12.2006 16:26 »

Захо, човека е тръгнал по правия път а ти го буташ у лево :aaa ne: :aaa ne:

Ми, у лево - баш в правия път, ма той сам ще стигне до истината!  Mr. Green

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #16 -: 20.12.2006 17:25 »

Ми, у лево - баш в правия път, ма той сам ще стигне до истината!  Mr. Green
Ще му трябва хубав съвсем водонепромокаем екип та да може да седи и лежи по пистите :p (:-pp) Mr. Green Wink oops :О:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #17 -: 21.12.2006 01:43 »

Много балгодаря на всички за отговорите.
Ще дойда и в петък, особенно след като има за обсъждане интересна за мен тема. На чаша светла бира ще избистрим нещата Smile, но в главата ми се пооформя план.

Бях решил да последвам съвета на Венелин, защото така постъпих със сърфа и мисля, че по принцип това е правилния начин. Но останалите отговори наклониха везните отново в полза на покупка.

1.Сноуборд или ски - засега почти твърдо ски. Дълго е за обясняване, може на маса Smile

2.Дали ще ми хареса? Определно да, доколкото се познавам. Трудностите в началото не са в състояние да ме откажат. И в сърфа и в тениса, началния период на обучение е относително дълъг, но се изплаща с лихвите после. Самият процес на обучение всъщност никога не спира. Винаги има какво ново да се научи, да се усъвършенства и никога не може да ти доскучае.

3.Ако имах възможност да ида за една седмица или повече на Банско или в някой друг голям център, то определено бих избрал варианта ски под наем и то в пакет с уроци. Там може да си избереш ски и обувки които ти пасват и да караш с тях цяла седмица, а и доколкото съм чувал имат добър избор от модерни ски. Но времето ми е кът и се каня да карам по за ден или за нощ. Така че май покупката на собствено по-евтинко оборудване за периода на обучение е за предпочитане. Тук визирам предимно ски с автомати. Обувките по това което чета са най-важни и тук съвета на Sunny да са нови е на място. Затова и попитах за тях най-напред. Flex Indexa ще го доуточня, но може и да взема по-меки. Ако карам повече от един сезон спокойно ще мога да ползвам обувките и по-нататък, иначе могат да се продадат с известна загуба. 10-15 пъти да използвам оборудването пак си струва според мен. Пестенето на нерви и време по чакане на опашки е огромен допълнителен бонус. А и не вявам, че навсякъде ще може да си избера добри обувки и ски.  Според мен е добре да се уча на едни и същи ски, без значение дали те ще са най-подходящите за мен в този момент или не. Повечето ски от известни марки произведени последните 2-3 години от тип carving или all mountain ще свършат работа. Без моделите за агресивно каране или по-"твърдите" ски. С времето ще реша дали ще се задълбочавам, колко време мога да отделям за това удоволствие и евентуално какви ски ми пасват. Относително добри ски втора ръка на добра цена правят избора много лесен в полза на собствено оборудване.

4. Определено по-големите разходи са за влекове, спане и т.н. особенно ако се ходи по големите ски центрове. Цената на ски втора ръка просто се губи в сравнението. Но около София, а и не само, има доста прилични места особенно за начинаещи на добри цени, където човек може да ходи да кара за един ден, половин ден, което в крайна сметка смятам да правя.

5. Като се понауча да карам вече мога да ида там където има по-голям избор на ски под наем и да опитам различни модели и стилове и евентуално следващия сезон ако съм все така ентусиазиран и понапреднал да избера ските с които ще карам следващите 2-3 години.

Така че, Schmit, малко съвестно ми е да те занимавам имайки впредвид проблемите с крака ти, но ако наистина може да отделиш малко време в събота и ми помогнеш в избора на ски втора ръка, ще ти бъда много, много благодарен. 

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #18 -: 21.12.2006 20:15 »

Няма проблем. В петък ако не успея да дойда , ще се чуеме по телефона да се разбереме в колко часа в събота.
Поздравления за избора OK Ските са за зрели хора а борда за Захо и други тинейджъри  :p (:-pp)

Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #19 -: 22.12.2006 02:36 »

Много балгодаря на всички за отговорите.
Ще дойда и в петък, особенно след като има за обсъждане интересна за мен тема. На чаша светла бира ще избистрим нещата Smile, но в главата ми се пооформя план.

Добър план и добър избор на ДВЕ дъски.  hi  Утре ще го полеем.  Drinks

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: