01.11.2024 22:39
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Събота и неделя на морето  (Прочетена 44906 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #15 -: 10.07.2007 13:02 »

Като гледам прогнозата до края на седмицата е добра, даже за другия вторник (ако задържи) е доста силно.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #16 -: 01.08.2007 13:53 »

Къде ще се кара този weekend?  На Лозенец го дават 5,6,7 м/с. Така беше и за миналия weekend, но изобщо не ставаше  taz... може би заради вълната.
Има добри стойности за Дуранкулак  - 5,6,7 м/с, но е доста далече.
Добре е оцветена и зоната юг/югоизток. Някой знае ли координати на язовири там?
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #17 -: 01.08.2007 13:59 »

Добре е оцветена и зоната юг/югоизток. Някой знае ли координати на язовири там?
http://sunnyx3m.com/pics/noaa.html

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #18 -: 01.08.2007 18:32 »

Къде ще се кара този weekend? 
Аз като никога в събота ще почивам и ще бъда на Олимпийски надежди Yes Гледам, че има прогнозка И-СИ тия дни - в съботата може дори да става за шестица. И-СИ в района е възможно най-добрият вариант, щото се изтокът се явява сайдшор, а северът държи вълните ниски.

Утре ще реша окончателно дали ще натоваря катуна Mr. Green

Ани, можем да пийнем по 1-2 бири на "Жегата". Smile

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #19 -: 01.08.2007 19:04 »

Колега, като гледм става като в онзи стар виц: .... л...та дето излизат от тръбата взеха да ти харесват, майката му е да свикнеш ...
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green А, бе може и аз да опитам в събота - знам ли,  може пък да е вкусно ...  Wink
А що се отнася до времето, май ще става за 9-12м2:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Venelin

« Отговор #20 -: 01.08.2007 20:18 »

Нннннееееееее...... Там на локацията с тръбата имам изострени сетива и вече знам кога може да се влиза и кога - не.

А иначе в windguru гледам, че го дават към 5 м/с в петък и събота и към 6 м/с в неделя. Беше за 6 м/с и в събота, но леко спадна.

Това там е нормалната прогноза, при която в пика следобед с осмица си става за каране. При прогнозирани 6 м/с става и за 6,5 м2. В най-лошия случай ще се повозя доволно из целия залив. Можеше и по-лошо да е - представи си, че в единстевния ми почивен уикенд тва лято дойде безветрие или пък завали дъжд... или пък сняг :-O-:

Глей ся, ти ако дойдеш, ще пием бира. Л--та ги остави за онези, които не четат форума и цамбуркат въпреки предупрежденията Mr. Green

ПП. В нааааай-краен случай имам плавници от Съни Mr. Green

ППП. Съни, да знаеш, че тези плавници се оказаха основен инструмент в терапията за възстановяването на коляното на брат ми. \0// Досега предимно той плува с тях и после като ходи, не куца.

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #21 -: 01.08.2007 22:08 »

Вен, ти с това безветрие и ТЕЗИ плавници да не се превърнеш в човека амфибия :О: :О: :О: :О: Какво е това 6 м/с бре джанъм, то направо си е "с лодка на раходка" Smile Smile Smile Я, се стягай, ник'ва Равда с наторена вода, дай напрао на острова, аз вече дебна за следващата прогноза, сякаш се заформя нещо от следващата сряда ама да видим.... Yes Yes Yes Yes Yes Yes

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #22 -: 01.08.2007 22:44 »

Нннннееееееее...... Там на локацията с тръбата имам изострени сетива и вече знам кога може да се влиза и кога - не.

А иначе в windguru гледам, че го дават към 5 м/с в петък и събота и към 6 м/с в неделя. Беше за 6 м/с и в събота, но леко спадна.

Това там е нормалната прогноза, при която в пика следобед с осмица си става за каране. При прогнозирани 6 м/с става и за 6,5 м2. В най-лошия случай ще се повозя доволно из целия залив. Можеше и по-лошо да е - представи си, че в единстевния ми почивен уикенд тва лято дойде безветрие или пък завали дъжд... или пък сняг :-O-:

Глей ся, ти ако дойдеш, ще пием бира. Л--та ги остави за онези, които не четат форума и цамбуркат въпреки предупрежденията Mr. Green

ПП. В нааааай-краен случай имам плавници от Съни Mr. Green

ППП. Съни, да знаеш, че тези плавници се оказаха основен инструмент в терапията за възстановяването на коляното на брат ми. \0// Досега предимно той плува с тях и после като ходи, не куца.
Много се радвам, че вършат работа. Те ги дават за тренировки тези плавници и  при плуване да си по-бърз, аи повее да се товарят мускулите и да укрепват.
Ти давай смело към водоемите да поддържаш формата, че септември като отидем на острова направо към напреднала фаза да преминаваш :Sunny: Yes Yeee Ние мислим до септември поне още 2 пъти да отидем, че много ни хареса последния път, а и Юли трябва да си завърши задното салто и да се престраши за предно. Иначе толкова високо скача, че ми се изкривява врата да го следя с камерата (:-pp) \0// Yes Yeee Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109

« Отговор #23 -: 01.08.2007 23:38 »

Аз като никога в събота ще почивам и ще бъда на Олимпийски надежди Yes Гледам, че има прогнозка И-СИ тия дни - в съботата може дори да става за шестица. И-СИ в района е възможно най-добрият вариант, щото се изтокът се явява сайдшор, а северът държи вълните ниски.

Утре ще реша окончателно дали ще натоваря катуна Mr. Green

Ани, можем да пийнем по 1-2 бири на "Жегата". Smile
Венелине, ако се случа близо до Равда, ще се обадя да се видим и да пием бира.    Drinks Явно "Жегата" е култово място, което аз сьм пропуснала.
Ако ли пьк не, защо не си спретнем една среща в София? Отдавна не е имало сбирка.  Знам, че много хора са в отпуск, ама като се вьрнат може пак да се сьберем.
Хайде, ще се молим за вятьр този weekend. Шаманите и те да помагат. magic
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #24 -: 01.08.2007 23:47 »

Ани аз съм вече в магазина, така, че когато искаш мини, поне до средата на другата седмица ще съм всеки ден там. А за сбирка аз съм мнооооого ЗА и предлагам да я направим в средата на другата седмица, примерно сряда?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin

« Отговор #25 -: 02.08.2007 00:50 »

Ани, ако я няма "Жегата", тоя плаж ще бъде просто едно обикновено място. Аз там обикновено си празнувам рождените дни, но тази година за съжаление ще пропусна заради работата. Но ако дойдеш - обезателно се обади!!! Каня те на бира Wink

Сбиркаааа, ураа!! OK Аз не още не знам как ще се подреди другата седмица. Със сигурност ще ходя в командировка, но не знам дали ще тръгна в сряда или четвъртък.

Лукче, много те е разглезил тоя остров !! Аз като ви гледам снимките... Ми то направо духавица и паркет, бре! Глезотии! Все едно караш кънки. Я ела на нашто море да видиш кво е! Хем няма вятър, хем има вълни. Така се каляват духът и волята, да знаеш!

Venelin

« Отговор #26 -: 02.08.2007 09:49 »

Аз тръгвам да калявам волята Mr. Green Mr. Green Mr. Green Първо, обаче, ще мина да видя Съни, щото иначе може да няма вятър. Yeee

metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #27 -: 02.08.2007 11:06 »

Аз пък събота отлитам за Камен Бряг/Тюленово, там всяка година имаме международна катерачна среща 1-10 Август и се катерим над дълбоки води по скалите....иии като паднеш....падаш във водатаааа....и голям кеф!!!! Ама като не паднеш и минеш маршрута ( те са по 5-10-13 метра макс ) още по-голям кеф :)Та гледах прогнозата за крапец...и неделя-понеделник имаше 12-13 knots ама са гледам е умряло и понеже съвсем не се вижда да духне та да стане хахахахах  taz Hmm
Та се чуда да взимам ли материала и дали на крапец като го дават 10-12 knots не е всъщност по-силно...тоест като на Дъбник...хммм
Та така аре приятно каране на тея които успеят да хванат вятър...

ПОздрави от мене
метро

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #28 -: 02.08.2007 13:02 »

нЕкои хора ще катерят, други ще гледат оцъклено прогнозата, белким намажем духавица там нейде на мястото...

Вен, ама аз закалката на на вълни съм я минала, държала съм изпит пред уста Влади, и пред погледите на хора които си останаха да гледат на брега Yeee Yeee Yeee Yeee Разбира се още съм далеч от "метавици", ама някой ден прекрасен...
Трябва да навием Юли за един уъркш(ч)оп "основи на скачането-прощапулник за начинаещи усетили вкуса на уейва" че да знаем какво да правим за да се получи ОТДЕЛЯНЕ.

Аз за другата сряда за сБИРКА съм на линия и без това  точо до сряда съм вързана със снимане, ще е добре да има разтуха, а и доста хора са си в София Yeee Yeee Yeee

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #29 -: 02.08.2007 13:05 »

Излизам в отпуска от тази събота за две седмици и по принцип съм се запътил към острова (най-сетне) но ако все пак се събере група на Надеждите може да направя една отбивка и да жертвам един ден и малко бензин  в  името на дружеско пиене на бира и припомняне на добрите стари времена Smile.  Там за пръв път се качих на уиндсърф, направих първите 50м тигел на слаб вятър... За каране сега едва ли ще става, освен една почетна обиколка по старите бойни полета. Smile Като гледам прогнозата за Градина примерно и 9те метра няма да ме спасят. 

Dee и аз го правя чат пат това със завиването по вятъра. Дължи не на инстинкт за самосъхранение а на натиск с петите върху подветрения борд. При мен според мен е навик останал от големите дъски. На скорост натиска на единия или другия борд = за завой в съответната посока. Това е като 2х2=4. Лекарството при мен е просто - влизане в предния налъм задължително и натискане с пръстите на стъпалата. Ако задния крак не е в налъма го премествам по в средата на дъската за да я изравня или дори пусна малко по вятъра. Истината е че при глисиране трябва да се влиза задължително в налъмите. Едното е много трудно без другото.

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-горе
Печат
Отиди в: