22.11.2024 10:34
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Опитвал ли е някой?  (Прочетена 9848 пъти)
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #15 -: 07.10.2007 11:56 »

Искат да кажат,че при движението си напред сърфът поражда насрещен вятър,а вятърът който движи сърфа е сумарен вектор от насрещния вятър и истинския вятър и се нарича вимпелен вятятър.Затова на сърфиста му се струва,че кара срещу вятъра.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #16 -: 07.10.2007 22:22 »

С две думи там той казва - най-лесния начин да карате по-бързо и то веднага е да се пуснете на 120-130 градуса по вятъра. Това ви гарантира 30% по-висока скорост.
Момчета и момичета, говорите за едно и също нещо Cool Това 120-130гр се мери от 180гр т.е. от идеално пускане по вятъра - и е около 45гр от нормалния курс или просто добро пускане по вятъра Yeee
Толкова за градусите, а Донт лай го обясни и научно му OK
dee наистина това е най-бързия курс, въпроса е да имаш и подходящо оборудване за да го поддържаш. Може с по-голямо платно да караш с по-малко пускане и да си по-бърз от друг който пуска повече, но с по-малко платно. Има техника и оборудване която да ти докара почти комфортно каране на бакщак. Тук става въпрос, че не е нужно да се пуска толкова, нито да се кара много бързо а просто да се пуснеш по вълните и да се изкефиш възможно най-много време на едно хубаво яздене по вълните Yeee Yeee :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #17 -: 07.10.2007 23:00 »

Извадих го от някъде.Става въпрос за яхта, но важи и за уиндсърф.Това е същото което е написано по горе ,но по друг начин

"Тук ще обсъдим едно явление, което се явява на всички курсове и познаването му е много важно за доброто водене на яхтата. Вятърът, който усещате в лодката всъщност е резултат от събирането на две различни въздушни течения. Едното е истинския ватър, а другото е причинено от движението на яхтата - курсов вятър. Резултатът е вимпелния вятър, който всъщност действа на ветрилата и е векторна сума от истинския и курсовия вятър"
 man

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%81_(%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE)

Много добра препратка, преместих мнението в "Термини"
Юли

ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #18 -: 08.10.2007 09:07 »

...И СЛЕД ТОВА НА ЧЕТИРИ ТИГЕЛА ПУСНАХМЕ АЗ И ЛЮБО НА WAVE SPOTA...

Точно това ми беше идеята. Бакщаг мен ме кефи май много, но пусто откакто отказах шверта е много дефицит.

Имах предвид при стабилно и хубаво време и  с не много силен вятър.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #19 -: 08.10.2007 14:43 »

Искат да кажат,че при движението си напред сърфът поражда насрещен вятър,а вятърът който движи сърфа е сумарен вектор от насрещния вятър и истинския вятър и се нарича вимпелен вятятър.Затова на сърфиста му се струва,че кара срещу вятъра.
Прав е донт лай
Точно това е истината - силата, която действа на платното не е резултат от действителния вътър, а от така наречения вимпелен вятър, а той винаги е с по-голям ъгъл от действителния.
И един полезен линк за изчисляване на привидния(вимпелния) вятър http://www.sailingusa.info/true_wind_calculator.htm

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: