Здравейте,
през лятото на 2007 се понаучих да карам сърф. Учих се на някакъв стар и доста тежък модел (и аз незнам какъв точно). Сега съм заделил някой лев и съм решил да си купя нещо по-ново. Да обаче навсякъде където проверя се натъквам на куп информация която за мое съжаление не ми говори нищо( Wave, Free Stile и т.н.), както и разбрах че има много различни видове дъски, платна, мачти, гикове и т.н. и незнам какво да си купя.
Ако някой от вас може да ми съдейства със съвет или препоръка ще бъда много благодарен!!!
Според мен трябва да си вземеш някоя фриирайд дъска около 140-150л.,съвременна/в смисъл-широка и къса дъска/,около 70-80см. широка,не по- дълга от 2,50м и не по-тежка от 9кг.Желателно е да има възможности за местене на налъмите в различни позиции защото предполагам нямаш опит с каране в налъми.Другата ми препоръка е да прецениш къде Ще караш по-често.Ако ще е в България събота и неделя ще ти трябва голямо платно,около 8,0кв.м. на първо време без камбери.А ако ще ходиш на прогнози ще ти трябва по-малко платно,но ще се научиш много по-бавно.Все пак моята препоръка е голямо оборудване за да можеш да свикнеш на по-слаб вятър.