01.11.2024 12:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: от четвъртък - 02.04- североизток :)  (Прочетена 54995 пъти)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #45 -: 06.04.2009 10:07 »

Серсемиии, сърца нямате ли вие вееее? !! Всички юруш като невидели...

Еми...верно невидели... Twisted Evil
Ама беше ЯКООООО! Страхотна прогноза гепихме за ушите... oops Аз МНООООГО доволна :О:
Върнахме се снощи oops а нЕкой останаха и за понеделник. Бяхаме голЕма хайка на Капикуле, стана сборище на хиени с матрЯл, един преди да ни даде великия ЧИП пита дали не се връщаме от нЕк'во състезание Twisted Evil

На Захо пожелавам скорощно оправяне и прибиране в къщи, едва на ферибота разбрах за сблъсъка  Sad
@->- @->- @->- @->-

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #46 -: 06.04.2009 10:17 »

колко духаше вчера след 12ч.?на паркета ли бяхте или на вълните?

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #47 -: 06.04.2009 11:04 »

ААААААААААА, Лукченце, без тия :aaa ne: Не може само толкова сбито да го предадеш на нас, бедните изстрадали taz  Снимки няма ли? Как е водата? Къде спахте? Нещо ново от твоите планувани нововъведения във фрийстайла? А със Захо какво се е случило?  Shocked Така както е тръгнало и тази година ще си открия сезона на хоумспота , в което няма лошо де...а дано стане чудо и се върне предишния вятър на този гьол \0// --<

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #48 -: 06.04.2009 14:28 »

Изключителна прогноза!
5 дни безкомпромисно каране с малки оръжия.
Може би имаше около 70-80 човека на двата спота.
Слънце,температура около 15с,водата също толкова и вятър всеки ден м/у 12-16м/с.
До 1ви Май съм в творческа почивка,че сутринта рентгена показа пукнато ребро... oops
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #49 -: 06.04.2009 21:24 »

колко духаше вчера след 12ч.?на паркета ли бяхте или на вълните?

Вчера някои караха до обяд на вълните с 4.5 кв, а други на гладкото - аз с 3.5кв, мъжете с около 4.5-5кв., формуладжиите и с малко по-големи. Бепе уникален ден, слънце и вятъра не спря да духа дори когато вече излязохме изтощени от водата Yes

Вятър имаше за всички и за гладкото и за вълните. Слънчево, температури на въздуха около 14-18 градуса, на водата може би 13-15 градуса. Много хора караха с бонета и боти, но имаше и такива без.

Вечерите разбира се бяха с барбекю и приятна компания Drinks

За съжаление имаше 2 сблъсъка със сърфове, единия от които доста сериозен и Захо е в болница с 4 счупени ребра. Аз пиша само това, което съм чула от другите, защото не съм свидетел на случилото се. Само знам, че е извадил късмет, че Чочо е бил там и е лекар и е спрял Захо да тръгне към София, защото се оказа, че е имал вътрешен кръвоизлив и е можело да стане най-лошото по пътя. Сега трябва да стои 4-5 дни обездвижен в болница и после ще се прибере, но нямам никаква друга информация.

И в тази връзка призовавам всички сърфисти да се оглеждат преди да правят някаква маневра. Това е много важно, защото летния сезон е доста натоварено както на дифузора, така и на уейв спота и трябва да се пазим. Виждате какво може да стане с 5-6 сърфа във водата, а лятото са 50 Shocked Аз съм свидетел как пак по невнимание преди няколко години се удариха леко Юли и Наско, а бяха само 2 сърфа в целия огромен залив Shocked

Припомняйте си правилата, особено това, че подветрения е с предимство и се оглеждайте, особено преди да тръгнете да правите power hals, защото идващия зад вас не може да направи много ,за да избегне удара. Аз също засякох lukcheto с един илзлязъл от правия път джайб, но това беше по неволя и хем се оглдах преди да тръгна да го правя. Както казва Юли, човек трябва по 3 пъти да се оглежда за по-сигурно OK

Къщите още не са приведени във вид да посрещат гости. Чилик работеше, но все още нито едно училище не е отворено.

The Bear мерси за винцето, много беше хубаво Drinks

Солника е пълен с вода и доста кайтисти караха там. Лирата е доста паднала. Мисля, че поне до средата на май ще е за сухи и полусухи неопрени.
Гледам от събота пак влиза фронт oops oops oops

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #50 -: 06.04.2009 21:32 »

Изключителна прогноза!
5 дни безкомпромисно каране с малки оръжия.
Може би имаше около 70-80 човека на двата спота.
Слънце,температура около 15с,водата също толкова и вятър всеки ден м/у 12-16м/с.
До 1ви Май съм в творческа почивка,че сутринта рентгена показа пукнато ребро... oops
Емо да не би това дето те болеше и мислеше, че е от кръстния трапец да е спукано ребро???? Хайде бе хора какво става wall

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #51 -: 06.04.2009 22:02 »

Емо да не би това дето те болеше и мислеше, че е от кръстния трапец да е спукано ребро???? Хайде бе хора какво става wall
Ами не точно....вероятно при падането върху дъската с куката на трапеца напред,когато всъщност и я пробих,явно съм си прецакал и реброто... suicide
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #52 -: 06.04.2009 22:30 »

Много неприятни новини за пострадалите Захо и Емо Sad (не знам дали има и други). Пожелавам им бързо и безпроблемно възтановяване! Че както знам от собствен опит най-трудно се оправят ребра, крака, ръце и каквото се сетите още, особено когато ЕГНто минава определени стойности  :(((. Пишете как станаха инцидентите...

إيفان الحياة
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #53 -: 07.04.2009 00:21 »

Ами не точно....вероятно при падането върху дъската с куката на трапеца напред,когато всъщност и я пробих,явно съм си прецакал и реброто... suicide

Емо, още като каза, че имаш болка при дишането бях сигурна че е пукнато, но нали не съм медик, та се въздържах от мнение. Пази се и ще мине бързо сигурно са те посъветвали и за допълнително калций @->-
Дано и Захо скоро се появи на хоризонта с бирения си хумор и ведро настроение.... clover

ПП Съни пропусна да спомене, че имаше и бедстващ който беше изваден с рибарска лодка след намесата на Илкджан.
Абсурдното обаче в историята е, че негов приятел беше тръгнал да го вади с плуване,в тази ледена вода Shocked  Имена няма да споменавам, но като човек изкарал 10 години от живота си по басейните и състезателни лагери, мога да кажа, че за големи хора това е неразумност! С неопрен се плува трудно, защото той води до плаваемост която по-скоро играе лоша шега и прави "напредването" към целта излюзорно. На всяко физическо движение течението противодейства и плаваемостта от неопрена си казва думата, с други думи на едно напред, две са назад... Shocked Имаше чоп, имаше пориви,беше адски суров ден, да се плува към бедстващ си беше е абсолютно недомислие Brrrr С всичко това искам да кажа, че трябва повече мисъл при предприемането на подобни действия!Добре, че рибарите се отзоваха, надявам се да са им се отблагодарили подобава Good Luck

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #54 -: 07.04.2009 09:22 »

Юли, знаеш ли случайно кординатите на спота до Александрополис. Ако духа на острова сигорно и там ще е добре. Исками се да погледна прогнзата там, че до острова няма да успея да се класирам сега, но за сабота и неделя до Александрополис си е OK  --< Yes
ей манекен такав!координатите са източно от града Алексанрополи..виж летището точно пред него,южно  има плаж 15 км..
събота и неделя бях с едно приятелче и си беше ок Yes Yes Yes
събота духаше 9-11 м/с NE ,а неделя отпуши в 10ч. 10-12 м/с NE ,а след 13ч. удари 15,16 м/с..това са средните стойности които отчете ветромера ми bravoo
за времето гледай прогнозата за Гьока от гурото и вади 2,3 м/с или
http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=GR&REGION=0005&WMO=16627&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1
е по хубаво от острова нема..
единственото предимство пред острова беше красотата на Самотраки,защото от северната страна имаше сняг и това
усигури един плавен преход от ските към сърфа bravoo bravoo bravoo

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233

we will never walk alone

« Отговор #55 -: 07.04.2009 09:30 »

clover clover clover clover clover clover clover clover clover clover      mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid

А  бе хора то сие било не каране, а Бата6ко клане номер 2, като ви 4ета. Дано Захо да се оправи по бързо.Емо ти не се кахари ребрата много болят ама минават. Горе долу на колкото си години толкова 6е те боли.Важното е да не си засегнал дробовете. И аз преди години в един прекрасен, но проклет ден, се озовах след предна 4овка на средата на язовир Искър със с4упено ребро.И до ден дне6ен стър4а от едната страна.
  В силно време трябва да се измисли някаква система за наблюдение и сигурност. На всеки му се кара, но пък никой не е застрахован от бедстване.Слава богу, 4е няма други инциденти.Спомням си миналата година след сблъсък на вълните има6е много лошо с4упен крак.
Вярно е 4е, рискът е 4аст от спорта, но трябва да се стремим да го сведем до минимум.

Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck     mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid :o<

Now Kite -  NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5,  2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #56 -: 07.04.2009 10:57 »

...  ей полковник тази година нямаш каране,а имаш пак нови придобивки , Drinks hip я се вземи малко в ръце!!!!!! :D :D :D :D като гледам се задава нещо...

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #57 -: 07.04.2009 11:33 »

Вчера говорих със Захо. Звучеше добре, но още е в болница в Турция и каза, че ще лежи там още няколко дни.

Като чета тука и направо изтръпвам... Абе вие като невидели, бре!!!

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Sunny
Администратор

« Отговор #58 -: 07.04.2009 12:25 »

Ами откриване на сезона, силен вятър, непремерени сили, непреценени ситуации, лошото бързо идва. Трябва да се внимава, да не се влиза изморен, когато е силно и човек не е уверен в спосбностите си, по-добре да се държи до брега. Това е екстремен спорт и трябва всеки реално да преценява възможностите си и да пази и себе си и другите.
Искам да кажа, че при силен вятър 50 метра до брега се плуват около час, което в студена вода е кошмар. Така, че не подценявайте силата на вятъра и това, че духа от брега. Всеки опит за вдигане с въже или воден старт те отдалечава от брега, а има един момент в койтоглакото вече не е гладко при силен вятър, а става много гаден чоп и условията стават още по-сурови.

superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #59 -: 07.04.2009 13:09 »

Изводът от откриването на сезона:

Преди да започнете каквато и да е маневра, огледайте се на всички страни - най вече назад.

Задният обикновено идва с голяма скорост и дори да успее да реагира, може рига да ви удари вас.

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-горе
Печат
Отиди в: