marino
|
|
« Отговор #45 -: 05.11.2010 16:53 » |
|
На повечето гикове задния нок е изграден или с ролки или с едни отвори/канали/ през,които се прокарват въженцата и пак върши работа.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
plux67
Полъх
Публикации: 45
Trust me I'm Bulgarian
|
|
« Отговор #46 -: 05.11.2010 17:39 » |
|
Значи , казваш може и изобщо без ролки , мерси , това не го знаех .
|
|
|
|
180cm 88kg now RRD X-Fire V3 122 + NP RS/RACING EVO IV 8.6
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265
Concerned with boundaries? Imagine no limits!
|
|
« Отговор #47 -: 23.03.2011 00:50 » |
|
Миро, според мен, ако ще слагаш системка си намери и ролка - да е чиста работата. Ще се осучат отзад въжетата и ще си загуби смисъла. Не вярвам да е скъпа. Вапорът ми има фабрично ролка, но честно да си кажа никога не съм се пускал с такова чудо. Принципно си тримирам всичко на брега и не знам има ли файда от цялата работа. Гледам в клуба масово накичиха такив пък не знам.....
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
plux67
Полъх
Публикации: 45
Trust me I'm Bulgarian
|
|
« Отговор #48 -: 23.03.2011 03:04 » |
|
Павка тука става въпрос за ролките на задния нок на гика , не за 'копчето' за платното ,а дали има смисъл ще ти кажа след около месец.
|
|
|
|
180cm 88kg now RRD X-Fire V3 122 + NP RS/RACING EVO IV 8.6
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
|
|
« Отговор #49 -: 23.03.2011 09:35 » |
|
Почти съм сигурен, че и тях ги има в комплекта. Гледах Петьо като си слагаше системата - имаше и модулче с ролки, дупчиш нита, махаш старата пластмаса и нитваш новата.
На снимката е система на NP и се вижда, че има в комплекта, не знам другите как са.
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #50 -: 23.03.2011 21:48 » |
|
навремето помня си правехме сами системите с 2 стопера, малко тел и 2 блок4ета....половин 4ас работа и тогава 20ина кинта за атрибути ми се виждаха мноооооооооого..... за отдолу - стопер и блок4е(ролка...) сега рейс гиковете са предвидили триминга във водата...
а и готови системи се продават...по-важно е как и защо да я ползваш, а не как да я натамъниш....
като цяло е полезен уред при круизрейс каране...
при слалома...ако не търсиш лимита, за да си с 4аст от секундата по-бърз...си е само галимация...
ако не се състезавам, изобщо няма да се занимавам...(ли4но мнение само)
|
|
|
|
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #51 -: 23.03.2011 21:59 » |
|
а и готови системи се продават...по-важно е как и защо да я ползваш, а не как да я натамъниш....
като цяло е полезен уред при круизрейс каране...
при слалома...ако не търсиш лимита, за да си с 4аст от секундата по-бърз...си е само галимация...
ако не се състезавам, изобщо няма да се занимавам...(ли4но мнение само)
Напълно подкрепям мнението....
|
|
|
|
|
|
|
windsurf81
Полъх
Публикации: 5
|
|
« Отговор #52 -: 05.08.2011 17:13 » |
|
За височината на гика - при умеран вятър аз карам на нивото на раменете, когато малко позасили - свалям
|
|
|
|
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #53 -: 05.08.2011 19:06 » |
|
За височината на гика - при умеран вятър аз карам на нивото на раменете, когато малко позасили - свалям
А не трябва ли да е обратното?
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #54 -: 05.08.2011 19:08 » |
|
Сигурно имаш предвид точно обратното.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
|
|
« Отговор #55 -: 06.08.2011 08:58 » |
|
Понеже и аз си правих експерименти по гика на големия риг, да споделя впечатления. По теория уж е така, както казва windsurf81 - висок гик за по-голяма скорост и прехвърляне на тежестта към задния крак, нисък за повече контрол (тежест към предния). Но от друга страна пък позицията на степса, дължината и позицията на въженцата могат да компенсират ефекта - сходен може да бъде ефекта от висок гик, степс напред и по-дълги въженца, поставени по-назад спрямо нисък гик, степс по-назад и по-къси въженца. Гикът на 7.5 ми беше на нивото на брадата, вдигнах го на нивото на очите..... Въженцата ми са варио и съответно ги поотпуснах малко преди да вляза и какво се забеляза: Центровката ми моментално се измести и преместих въженцата с около 2см назад. Наистина със същата позиция на степса тежестта се измести леко назад, но се чувствам по-комфортно, защото дъската се усеща по-лека и определено при по-слабо време глисира по-леко. Когато духне за големи може да опитам да го кача още малко нагоре, за да видя дали няма да объркам нещата BTW - ето какво казва Cribb по въпроса.
|
|
|
|
|
|
|
Cloun
Полъх
Публикации: 79
stormchaser
|
|
« Отговор #56 -: 25.09.2011 12:11 » |
|
Чета и се чудя относно височината на гика и силата на вятъра.Всички пишат, че при слаб вятър гикът трябва да е по-високо и обратното при по-силен.Само, че мойта логика е различна: ако при слаб вятър сваля гика по-ниско мога да затворя повече платното и да си изнеса тялото по-далеч от дъската (на трапец), т.е. ще олекна повече и няма да тежа на сърфа и ще изглисирам по-лесно и рано!При по-силен вятър вдигам гика по-високо и тогава съм повече изправен, т.е. тежа върху дъската и не ме бърка, че ми е силно, а и мога да държа платното по-отворено да изпуска вятър! Незнам дали до сега съм си самовнушавал, но аз така правя с височината на гика при силен и слаб вятър, макар че най-добре е ако ти е силно или слабо да сменяш платното.... Вие как мислите?
|
|
|
|
mistral naish 8'7", naish global wave 87, naish cross 75, goya 72
ezzy freewave 5.0, north hero 4.7, naish force 4.2, gaastra manic 4.2, goya banzai 3.6
windsurfing to death
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #57 -: 25.09.2011 15:58 » |
|
Всички пишат, че при слаб вятър гикът трябва да е по-високо и обратното при по-силен.?
Кои са тези всички Освен windsurf81, който по скоро е направил грешка и е искал да каже обратното. Колкото до останалото, правилна ти е логиката Всеки който поне малко е присъствал на часове по физика, ще стигне и сам до това заключение. Както и една проба с вдигане и сваляне
|
|
|
|
|
|
|
Cloun
Полъх
Публикации: 79
stormchaser
|
|
« Отговор #58 -: 25.09.2011 17:49 » |
|
това е от трим гайд-а на лофт:
-Boom height has a direct performance impact. Low boom height will make initiation of planing difficult. An overly high boom promotes early tail walking and makes maneuvers difficult; a good position to begin is chest/shoulder level. In very light winds the boom is best raised to assist in the initiation of planing. A higher boom places more of the windsurfer’s weight onto the rig and less on the board, consequently the board & fin have greater capacity to lift and plane. If the wind is strong for your sail size, lowering the boom will give you greater control. With a lower boom position the riders weight becomes more board oriented; increasing board control in challenging conditions. Generally, wide boards are better suited to higher boom heights- as the windsurfer moves outboard the wider stance drops the boom.
или моя английски е зле....също във филма begginer to winner твърдят обратното на моята логика!
П.С. това имам предвид под "всички"
|
|
|
|
mistral naish 8'7", naish global wave 87, naish cross 75, goya 72
ezzy freewave 5.0, north hero 4.7, naish force 4.2, gaastra manic 4.2, goya banzai 3.6
windsurfing to death
|
|
|
ibajlo
Духовит
Публикации: 172
|
|
« Отговор #59 -: 25.09.2011 23:29 » |
|
ами не само там. аз като започнах да карам ми попадна една книжка ветроходната дъска. Юли бях ти я изпратил да я качиш някъде в сайта за да могат и други да я прочетат. Стара е концепцията, но има много обяснени правила които и сега си важат. та там си беше нарисувано едно платно и се показваше концентрацията на вятъра и положението на гика. Там точно си е ообяснено защо като се вдигне гика се увеличава ветровата тяга в самото платно.
|
|
|
|
brrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|