Събота 12/12 слънчев ден, по прогноза се очакваше силен вятър... в 10 ч. сутринта бях на позиция с приготовления които включваха вкусотии и тонизиращи напитки.... След 3 часово чакане, да излезе очаквания вятър, бях изпукал всичко което имах за ядене и пиене.Почти ми се изчерпа търпението когато забелязах че, знамената се размърдаха... Е най накрая
ще се кара днеска викам.
Имаше един проблем не знаех как да мина през първите вълни, а те не бяха никак малки, за това реших да изчакам Windsurf-отбора на Кипър, да си открадна някоя идея
Изчакваха малките вълни, слагаха платното на главата и се чопиха вътре.... остана само един който не успяваше, вълните се стоварваха върху него, сърфа и платното... Даскала им не му помогна а само викаше "Вдигай платното,вдигай... ще го скъсаш". Не успя да влезне сам, в продължение на 10 мин. излезе един друг негов съотборник и вкараха двамата сърфа. (карат с платна 9.5)
На мен ми казаха да не си и помислям, да влизам в тези вълни.
Да бе си викам 3 часа съм чакал и да не влезна поне да пробвам
Аз не си сложих платното на главата, хванах по стандартния начин и изчаках да минат големите вълни... сравнително лесно влезнах, но и оборудването ми е доста по леко
Изправих платното... чувството беше страхотно когато те повдигат вълните, но не успях да го подкарам, с всеки опит да тръгна падах... и след 15 мин. разбрах че в бурно море е 5 пъти по трудно да си вдигнеш платното
Сега обаче предстоеше по трудната за мен част как ще излез на
Няма да описвам как се стоварваха върху мен и оборудването вълните, бях късметлия че успях да отлепя платното от водата и всичко свърши без проблеми.
Качих си оборудването на колата, и останах да се наслаждавам на гледката....
След около 1 часова обиколка, групата се забеляза на хоризонта , след като се паркираха по плажа започнаха да ремонтират да настройват....
Даскала им забеляза че, последният липсва
настана паника ... всички скочиха обратно в морето. (беше същото момче което имаше проблем да влезне)
Влезнаха към 1.30 окло 3.00 се разбра за изчезналия, след 5.00 часа започна издирването от бреговата охрана и още други които не ми стана ясно какви са.
Останах до 9 вечерта
единственото което разбрахме че, са намерили е платното, а дъската и момчето са в неизвестност.
Надявам се да не се е случило най лошото... Колкото и да са опитни, в открито море шансовете са минимални.