21.11.2024 23:22
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Банско 2009-2011  (Прочетена 18898 пъти)
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« -: 14.12.2009 12:55 »

13.12.2009 Банско

По стечение на обстоятелствата бях в Банско. "Фешън" или не - взех си ските и в 8:30 се явих и аз да откривам.

И така: Опашки никакви.  Условия имаше за всякакви видове карачи. Аз бях с пистово оборудване и съответно търсех гладкото.

Сутринта перфектно изгладени с естествен много качествен сняг бяха Платото от двете страни и Бъндерица. Основно там карах.

Веднъж слязох по Томба и ми се "отели вола" - в горната част пудра,  аз съм съм с пистарки, не си е работа, добрах се някакси. Пък и крачета се искат за тая работа. Това горе, в долната част на Томба бе отвратително - планини от изкуствен сняг в някакъва доста кофти консистенция - все едно дърпаш ръчната. И ледец, ама на буци - повече не повторих оттам. Бях пълен смешник.

После установих, че ми прави страшен кеф да пускам сини писти (то и умората си каза думата) и направих няколко готини врътки Плато - Шилигарник - Бъндерица и после с Томба, ама нагоре. Шилигарник 1 и 2 бяха обработени и с хубав сняг.

Останах разочарован от сайта banskoski.com.
Въпреки, че е лъскав и има камери.
Преди да тръгна 2 дни го следя (предполагам не съм единствен) и НИКАКВА информация не дадоха тия хора къде ще се кара, какво ще работи. Даже и на ski.bg ходих Smile ама и там нищо не пишеше. Телефон за контакти не видях на сайта. Вярно има данни какво работи, но като стане факт това инфо аз го си знам на място. Откриването та откриването. Хубаво, но мисля, че повечето скиори ги интересува те къде ще карат, не "звездите".

Не може да се отрече, че организация има - точно 8:30 започнаха работа и касите и можеше да се качиш на кабината.

Това е от мен.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
dany.killmister
Духовит
**
Публикации: 113

« Отговор #1 -: 14.12.2009 13:36 »

Каква е цената на картата за влека?

Boards: Starboard futura 131    Sails; Severne convert 7.5 Aerotech glide 6.5
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #2 -: 14.12.2009 14:47 »

Каква е цената на картата за влека?
Това са цените за сезон 2009-2010 :
http://www.banskoski.com/?page=pricing&sub=lifts-pricing

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #3 -: 14.12.2009 14:59 »

Останах разочарован от сайта banskoski.com.
Преди да тръгна 2 дни го следя (предполагам не съм единствен) и НИКАКВА информация не дадоха тия хора къде ще се кара, какво ще работи.
Това е инфото за пистите :
http://www.banskoski.com/?page=bansko-live&sub=live-tracks

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #4 -: 14.12.2009 18:12 »

Oх, завист-завист...
Не че ги оправдавам, ама сигурно и те не са знаели кво ще работи, щото много сняг валя и са се стискали да обработват всичко заради неголемия трафик..

ivorpetkov
Вятърничав

« Отговор #5 -: 14.12.2009 20:01 »

ама сигурно и те не са знаели кво ще работи
И аз това предположих.

6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
ivorpetkov
Вятърничав

« Отговор #6 -: 02.01.2010 23:37 »

Най-хубавият ден за ски за мен е 1 януари сутринта. Тази година не можа да се осъществи по традиция на Витоша и по тази причина първия изгрев на 2010 ни огря на път за Банско.
Курортът се оказа пълен до козирката. За щастие повечето още спяха. Въпреки, че не очаквах да има кой знае колко навалица сутринта процентът луди от токлова много народ не беше малък и комбинирано със системните проблеми при стартиране на работа на билетопродавачките аха да се изнерви обстановката. Все пак се класирахме чудесно и ето ни на пистите.

Респект към хората правещи пистите на Банско - за тях глобалното затопляне сякаш не съществува - всички писти (всъщност тези с инсталации за изкуствен сняг) бяха в отлично състояние. Най-голямата перверзия е ски пътят от Бъндеришка поляна до Банско - особено долу е една бяла алея сред околните поляни. Чудя се дали някаква химия го държи този сняг?
Четириседалковият лифт от Шилигарника беше пуснат на max и въпреки огромната тълпа чакането беше кратко.
Дори за известно време работеше и котвата на платото, но после вятърът се усили доста и я спряха.
За съжаление перфектните условия се помрачават от идиотите каращи с 200 по писти тъпкани с деца и през цялото време съм "на тръни". По тази причина (и цените разбира се)  предпочитам малки провинциални места за ски (напр. Осогово) пред "елитните" курорти. Към момента обаче само изкуствения сняг спасява карането.
Като слязохме в 13:30 опашките за кабината бяха огромни. Въпреки късния час продадох картите.
Това е.

6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #7 -: 15.02.2010 17:16 »

За бога, братя - не ходете на Банско събота и неделя ...
Опашката на кабинката (неделя): двойна (една от паркинга, една от уличката) - около 300 метра всяка, дебелина от 5-7 човека  :aaa ne:
Градът е пълен (буквално!) с византийци - пред всеки хотел има по 2-3 гръцки рейса, всяка 2-ра кола е византийска (естествено с летни гуми ....), по улиците се движат тълпи (тротоарите не са изчистени и има 0.5м сняг) от дебели лелки, говорейки високо на езика на Омир ...  Censored

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #8 -: 15.02.2010 18:29 »

Е, нали уж бяха затворени южните ни гранични пунктове .......  Censored Censored Censored
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #9 -: 16.02.2010 00:04 »

Никой не може да каже кога колко хора ще има на Банско.
Паркирал съм си кемпера там за зимата, та прекарвам повечето от времето си там. Имаше една седмица, когато опашките в 8:00 бяга като описаните от Захо. Не можех да си представя какво ще стане събота и неделя. Оказа се, че всички си тръгнаха и нямаше никой.
То зависи и в килко часа отиваш на кабинката. Като местен Банскалия, ше ви отворя на няколко трика.
 1. Най късният час за кабинката е 8:20ч
 2. трябва да сте си купили карта от предишния ден (от 16:00 до 17:00 се продават карти за следващив ден)
 3. Кара се до 11:30ч след което се слиза по пътеката, и се продава картата за 30лв.(ако няма търсене цената е 25лв)
 4. Хапва се в канчето (Банско) или Орлето.
 5. сън до 17:00
 6. Отива се на басейнче в село Баня
 7. Вечеря в Канчето (Разлог)
 8. Време за сън.
Ако сутрин има много хора, се качвате до пистите с кола. Ако успеете да сте горе в 8:00 ще спестите и 10те лева паркинг

Това е мойта програма. Успявам да я реализирам с 15лв на ден, включително картата и спането, но няма да ви кажа как Twisted Evil И да ви кажа , няма да успеете да постигнете този резултат.  Cool

bobo
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #10 -: 16.02.2010 10:24 »

15 лв  на ден  е една много добра цифра.    Респект  !!    \0//  \0//  \0//  \0//
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #11 -: 17.02.2010 01:24 »

Така е, но въпреки , че да си стоя в София ми излиза по скъпо ми доскучава, и се налага да се прибера за по няколко дена. Да видя все пак децата и да уважа жената.

TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #12 -: 17.02.2010 15:43 »

SHMIT, евала за офертата, но докато ни направиш обучение как се редуцират разходите до 15 лв. на ден, с kalata  се отправяме към Банско с лек трепет в душите! Smile

Вятър работа...
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #13 -: 18.02.2010 18:52 »

Гледам че на сайта на Банско, определят лавината опасност като голяма (http://www.banskoski.com/?page=bansko-live&sub=avalanche-status)
Може ли някой по-печен от мен, да ми обясни - това включва ли пистите? Опасно ли е да се кара принципно?

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #14 -: 18.02.2010 19:03 »

..........
 4. Хапва се в канчето (Банско) или Орлето.
  ..........

Колега тия ги разправяй на некой друг - освен ако не пасеш райграс и не пиеш студена банска водица ....
Че то само виното на ден ми е повече от 15 лв да не говорим за банския джук ...  :О: :О: :О:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: