Здравейте, най-накрая и аз се реших, да взема някой и друг урок по сърф и реших да споделя впечатленията си.
Тъй като летувам в Созопол, най- близо ми беше училището на "Златна Рибка". Бях впечатлен от организацията на базата! Имат 5 инструктора, които постоянно са на вода и е нужно предварително записване. Работят основно с руснаци, от близките комплекси. За мой късмет се паднах при старши- инструктора- Кони, когото и тук забелязвам, доста споменавате. За него мога да кажа, че е методичен, спокоен и абсолютен професионалист, със задълбочени познания в материята(поне по мои впечатления). Доколкото разбрах е учил ветроходство, в спортната академия и е поработил доста и в чужбина.Той е обучавал и останалите инструктори на базата.
Честно казано, очаквах да е доста по- трудно, а се оказа, че още след първите двайсетина минути, вече карахме рамо до рамо, управлявах и обръщах, разбира се, не самостоятелно, а под инструктажа на Кони. Това което ми хареса най- много е, че той обяснява механизма на случващото се и ти става, горе-долу(все пак е огромно количество информация, макар и той да твърди,че е максимално обрана
), ясно защо и как се случва всичко. Та след един пакет-6 часа, аз кръстосвах морската шир, накъдето си исках(на слаб ветрец, разбира се...
)
Друго, което намирам за плюс е, че не ти взимат парите за курса накуп, а си плащаш, след проведения час, а шестото занятие ти е бонус- безплатно!
Надявам се да съм бил полезен и до нови срещи по спотовете!