Фаза 2
Лятото за мен приключва успешно-жив, здрав и не съм се отказал от сърфа
.
Напредвам по-бавно отколкото ми се ще, но и нямаше толкова карания - липса на вятър, умения, подходящо оборудване.
Ето докъде стигнах- няколко успешни водни старта, глисиране в налъмите, на трапец се закачам дори на слаб вятър-май от мързел (трапеца изненадващо ми стана любим атрибут), подобия на джайб, ( на теория е ясно), таковете обаче са сигурни и все по- бързи, дори при вълни, което много ми улесни влизанията или по скоро излизанията.
Имам няколко питания:
- "а сега накъде"- по малка дъска или по-голямо платно или и двете; или е оше рано. Нещо много смел съм станал напоследък и такива лоши мисли ми минават през главата
Клоня към по-голямо платно към 7/7,5 за да мога да глисирам по-често и да ми стабилизира малко дъската. Вече я усещам и ми се струва, че не и тежа достатачно. Трудно ли ще ми е да правя воден старт с такова платно-все още ми е несигурен, май пускам повече и ме мята често като за човка или пък ме влачи без да успея да се кача. Надявам се по-голямото платно да не влоши нещата. Кои платна в този диапозон ще станат за 430 СДМ мачта на NS, не ми се сменя и мачта. За дъска се колебая доста- виждам на какво некаране съм обречен ако взема малка дъска за БГ, а определно ще си карам основно тук, не винаги имам време да ходя на прогноза- по скоро ходя когато имам време, пък каквото стане. Затова и незнам дали има още смисъл да си сменям дъската с да речем 100л. Лошото е че си карам и се уча сам и няма много удобни случаи да тествам нечия малка дъска, за да видя ставам ли или не. Да не четете началото на темата- платното ми е 5.8, дъската е фанатик шарк 145л., аз- 180см/70кг.
- И един технически въпрос- аз хубаво влизам в налъмите, увисвам на трапеца, но забелязах на разни снимки, че седя ужасно изправен или по-скоро платното ми не е под един красив ъгъл, който забелязах на същите тези снимки у хората, които карат по-добре. Опитвам се да изнасям тежеста извън дъската, да не тежа на кърмата, въженцата са ми доста дълги, но определено има нещо гнило и не мога да рабера какво/ или не правя нещо както трябва или настройките,( които си правя сам) не са наред. Правих опити да навеждам мачтата под този красив ъгъл, но прекачвам веднага. Какво не е наред?
Благодаря за съветите предварително