21.11.2024 17:20
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   Най-долу
Печат
Автор Тема: BEGINNER...  (Прочетена 72582 пъти)
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #150 -: 30.07.2010 08:36 »

Венци, според мен Еди има в предвид нашия Джими,а не Джими Диас. :aaa ne:

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #151 -: 30.07.2010 10:45 »

Венци, според мен Еди има в предвид нашия Джими,а не Джими Диас. :aaa ne:
Именно - също и аз имах в предвид нашия Джими

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #152 -: 30.07.2010 11:00 »

Венци,за  нашият иде реч (той отговори на  Abit  :D ) ,но след като стана дума - ето ги всичките Jimmy  Drinks

* Jimmy Diaz.jpg (90.53 KB, 660x440 - видяно 451 пъти.)

* Джими.jpg (233.16 KB, 648x440 - видяно 566 пъти.)

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #153 -: 30.07.2010 21:29 »

И от двамата Jimmy съм доста по слаб...
На мен ми стана ясно че, за да мина някой трябва да съм с приливното оборудване, а останалите да не са  Shocked 
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #154 -: 17.09.2010 00:21 »

брат ти да не вземеш да се отчаяш :aaa ne:и аз бях 62 преди 5 гогини ама отидох на фитнес wall такъв глад ме налегна че за месец качих 10 кг. даже целолит ми се появи,просто трябва да вдигаш тежко  Wink сега съм 78-80кг.но зависи и на колко години си.ВАЖНО-в никакъв случаи не взимаи стероиди :aaa ne:килцата си имат значе почти за всичко.наи вероятно и твоя метаболизъм е мн.бърз като моя.ама ти рано или късно ще качиш кила а пък аз тепърва ще трябва да купувам обурудване и да се уча да карам Yeee,кое е по-зле не знам,ама знам че с какъвто и да е спорт се занимаваш си добър човек :D
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #155 -: 21.09.2011 01:55 »

Фаза 2   
Лятото за мен приключва успешно-жив, здрав и не съм се отказал от сърфа  :D.
Напредвам по-бавно отколкото ми се ще, но и нямаше толкова карания - липса на вятър, умения, подходящо оборудване.
Ето докъде стигнах- няколко успешни водни старта, глисиране в налъмите, на трапец се закачам дори на слаб вятър-май от мързел (трапеца изненадващо ми стана любим атрибут), подобия на джайб, ( на теория е ясно), таковете обаче са сигурни и все по- бързи, дори при вълни, което много ми улесни влизанията или по скоро излизанията.
Имам няколко питания:
- "а сега накъде"-  по малка дъска или по-голямо платно или и двете; или е оше рано. Нещо много смел съм станал напоследък и такива лоши мисли ми минават през главата  Sad  Клоня към по-голямо платно към 7/7,5 за да мога да глисирам по-често и да ми стабилизира малко дъската. Вече я усещам и ми се струва, че не и тежа достатачно. Трудно ли ще ми е да правя воден старт с такова платно-все още ми е несигурен, май пускам повече и ме мята често като за човка или пък ме влачи без да успея да се кача. Надявам се по-голямото платно да не влоши нещата. Кои платна в този диапозон ще станат за 430 СДМ мачта на NS, не ми се сменя и мачта. За дъска се колебая доста- виждам на какво некаране съм обречен ако взема малка дъска за БГ,  а определно ще си карам основно тук, не винаги имам време да ходя на прогноза- по скоро ходя когато имам време, пък каквото стане. Затова и незнам дали има още смисъл да си сменям дъската с да речем 100л. Лошото е че си карам и се уча сам и няма много удобни случаи да тествам нечия малка дъска, за да видя ставам ли или не. Да не четете началото на темата- платното ми е 5.8, дъската е фанатик шарк 145л., аз- 180см/70кг.

- И един технически въпрос- аз хубаво влизам в налъмите, увисвам на трапеца, но забелязах на разни снимки, че седя ужасно изправен или по-скоро платното ми не е под един красив ъгъл, който забелязах на същите тези снимки у хората, които карат по-добре. Опитвам се да изнасям тежеста извън дъската, да не тежа на кърмата, въженцата са ми доста дълги, но определено има нещо гнило и не мога да рабера какво/ или не правя нещо както трябва или настройките,( които си правя сам) не са наред. Правих опити да навеждам мачтата под този красив ъгъл, но прекачвам веднага. Какво не е наред?

Благодаря за съветите предварително  Good Luck

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #156 -: 21.09.2011 08:59 »

Всичко е наред за фаза 2 :D, даже бързо си стигнал до нея bravoo.
1. Не е нужно още да сменяш дъската, или поне не и с нещо около 100л. Ако вземеш И по-малка, донякъде става.
2. За да увеличиш каранията в БГ.... по-голямо платно
3. Воден старт с по-голямо платно е по-труден, но се прави. Въпрос на техника, повече опити = повече успешни. Това с премятането зависи и от поривите, след време ще добиеш опит колко точно вятър да вкараш за да те извади от водата.
4. Снимането е важно :D. Така наистина разбираш, че правиш грешки. На слаб вятър не можеш да легнеш достатъчно, имай го в предвид при анализа. Идеята е да се накланяш по-настрани (~перпендикулярно на борда), а не към финката. При накланяне на мачтата назад, даваш команда за прекачване, трябва да я компенсираш с тяло и с опъване на предната ръка. Трябва да тежиш на предния крак и да висиш на платното.
Успешно си се справил до тук, успех и занапред!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
free
Духовит
**

« Отговор #157 -: 21.09.2011 22:44 »

Мерси Юли. Още не сам прибрал оборудването и ще пробвам съветите  Yeee, стига да има от моя вятър  magic. Досега натисках на предния крак само когато дъската ми започне да се вдига откъм наветрената страна и да подскача повече вместо да седи водоравно. Възможно е да съм тежал на кърмата, но определено се стремя тежестта да ми остава по скоро извън дъската и напред, явно недостатъчно, за да не мога да спусна задния край на платното да се изравни с дъската без да прекача. За водния старт това с пускането на точното количество вятър хич не съм го и мислил  :О:, мислех че ме мята напред към носа, защото съм пуснал повече дъската по вятъра, в платното мушках вчтър колкото има  :D. На 5мс воден старт нямам шанс, за глисиране също, трябва да ме блъсне вълна че да тръгна..за кратко. Опитите почват на поне 7м, а най/добре на 8, 9мс. за слаб вятър знам ,че не мога полегна достатъчно/ и да го направя си полягвам с платното във водата  Wink Успявам обаче да полягам така, че да ми мокри задника и пак задния шкотов ъгъл да седи далееееч от дъската и да си личи и на снимките кой наистина кара и кой още не го може  suicide
Така че явно ще е по-голямо платно най/вече ъа повече каране. ще се оглеждам вече сериозно за нещо запазено между 7/7.5 и мачта 430. Предложиха ми един Прайд в Поморие в този диапозон, но беше началото на сезона и ми се стори рано за уменията ми. Моята мачта става ли за друго платно освен Норт- притеснява ме, дали производителите не правят някакви дяволии и всяка марка мачта да си прави хубав профил само на своите си платна и сигурно е така  hmmmm. Но все пак задалжително ли е като се взема платно да сменяш и мачта.

Поздрави и дано има още хубаво, топло  ветровито тази година  Drinks
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #158 -: 22.09.2011 08:29 »

Зависи от платното и от мачтата. Най-добре е като си намериш платно да го ригнеш. Ако държиш на марката, при мен има един Норт 7кв.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
free
Духовит
**

« Отговор #159 -: 23.09.2011 20:40 »

Мачтата е Норт Силвер 430. Гледах някъде, че за норт платно след 6,5 или може и повече да е било май няма платно за мачта 430 - нищо чудно да греша. Но задължително ще мина да нагледам тази седмица. От старото платно North sails Natural съм си доволен, марката си ми харесва  Smile. Мерси отново  ty
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   Най-горе
Печат
Отиди в: