21.11.2024 22:58
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: rozovo flamingo  (Прочетена 25704 пъти)
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #30 -: 28.06.2010 14:03 »

И аз чета темата и си мълчах защото още не съм карал но Острова, но след последните постове полемиката ми заприлича на този български филм "Прогноза", където щяха да се избият спорейки..... а след това заедно чакаха да задуха още по-силно вятъра...
Както и споменах по-горе не съм карал на Острова още  - карам обаче в Бургас, където все някога условията са не толкова благоприятни.... и в този смисъл долното изказване много високомерно ми се стори....
.....Явно ти си от тези, за които карането на вълните и паркета е много трудно и опасно, и търсиш място където да се правиш на сърфист,но пак ще се повторя,че този за когото карането на  дифузора и вълните не е достатъчно, просто не става за този спорт
Искам да попитам колегата сърфист axel:
- Той никога ли не е карал на въпросното езеро ???
- Ако не е карал - то защото е пазил розовото фламинго или поради друга причина.....
- Когато се е учил за сърфист - направо на "дифузора и вълните" ли е отишъл....
И нека да не прозвучи като заяждане - просто защитавайки определена кауза първо трябва да си толерантен и второ да потвърдиш с личен пример тази кауза...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #31 -: 28.06.2010 15:16 »

Дани, на Дифузора на прогноза няма вълни - това е мястото наричано още "Паркета".  Вълните са на Уейвспота. Моля те - това са основни понятия!  (:-pp)
Добе де, а какво правим с Поморийското езеро - и то е защитена зона? Вярно птиците които го обитават сигурно не могатда се похвалят с пищността на розовите фламинга... ама 59 защитени вида? Аз се питам съвсем сериозно - това място си ми е любимо за каране и най-вече учене.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #32 -: 28.06.2010 15:37 »

Без да взимам страна, може би доста от спорещите не знаят, че фламингото отлита някъде на север в края на пролетта, и се връща след първите есенни дъждове - септември-октомври. Нямам представа обаче дали карането в езерото би могло да има негативно влияние върху популациите, докато фламингото го няма. Може би може. Не е само фламингото обаче. Челик бей ми разправяше, че езерото е резерват на повече от 80 вида птици.

Жалко ще е, ако не трябва да се кара в езерото. Има доста хора на ниво, при което би било добре да не влизат още на Фунията - офшора си е офшор. Заради бързото разгръщане на спорта има доста нови сърфисти, които още не са разбрали, че морето не е до колене, и историите за бедстване заради надценяване на уменията продължават да се множат. За кайтсърфа езерото е с още по-голяма важност, неоценими са предимствата му като зона за напредване. Но пък и фламингото има право да живее, ако се окаже, че карането в езерото му пречи.

За нас самите - хората са различни по характер и манталитет, не само по това как карат сърф. Аз бих искал сърфистите да са по толерантни към всички, да няма размяна на остри реплики и обиди, както и изказване на крайни мнения - кой бил сърфист и кой не. Никой от нас, сърфисти или не, не е безгрешен, всеки има недостатъци, и когато някой започне да кори околните със съответният тон, бих припомнил думите: "извади първо гредата от окото си, пък после виж как да извадиш сламката от окото на ближния си", нали?

Кайт училище www.freeride.bg
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #33 -: 28.06.2010 15:48 »

Розовото Фламинго трябва да ни респектира и да го пазим редно е да не го плашим когато пребивава на острова  \0//
 но чак пък никой да не кара в езерото /лично аз не съм / е като забраната за стачки пред парламента и президентството  Censored angry Hmm wall :#@:
 Р.S. То в разгара на лятото почти няма вода в езерото = липса на  храна = липса на  Фламинго = липса на сърфисти   

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #34 -: 28.06.2010 16:02 »

Благодаря ти dee !!!! OK Исках да цитирам...
Именно за Поморийското езеро имах впредвид и аз... и исках да попитам още - Има ли инициатива за премахване на незаконното сметище до Поморийското езеро ??? - факт, за който lukcheto писа в друга тема и на който не бе коментиран от никой....
http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,2766.0.html
А също така исках да попитам и..... "Защо никой не е подхванал кампания за защита на медузите от ......... финките на сърфовете ???" .....

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
axel
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #35 -: 07.07.2010 19:12 »

Колеги,
карането на кайт и уиндсърф в соленото езеро вече е официално забранено от турските власти - след като там се проведе и част от състезание/Crazy Island Open/, и може би  тази дискусия,а също така  карането на кайтсърф на дифузора - глобата  е  400 евро.Благодаря на всички взели отношение по темата.
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #36 -: 07.07.2010 20:11 »

Браво bravoo  Сега само остава да напълните хазната на турците...(еми.. то така всяко удоволствие се заплаща)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #37 -: 08.07.2010 00:53 »

Колеги,
карането на кайт и уиндсърф в соленото езеро вече е официално забранено от турските власти - след като там се проведе и част от състезание/Crazy Island Open/, и може би  тази дискусия,а също така  карането на кайтсърф на дифузора - глобата  е  400 евро.Благодаря на всички взели отношение по темата.

Сигурен ли си?

Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #38 -: 08.07.2010 16:15 »

Не съм кайтист/кайтер но ми е чудно защо са го забранили! Заради моржуващите или заради сигурността на каращите, идваша от посоката на вятъра.

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #39 -: 08.07.2010 17:00 »

Не съм кайтист/кайтер но ми е чудно защо са го забранили!
За да може фламингото да кара на спокойствие в езерото :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #40 -: 08.07.2010 19:53 »

Това е дискриминация. Фламингото може, а аз не. :#@:

geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #41 -: 12.07.2010 18:02 »

Сигурен ли си?
Дойдоха военни с автомати и казаха всички да се разкарат от езерото. Една кола посвирваше със сирени докато не се измъкнаха всички. Кайтсърф на дифузора не съм чул да са забранявали и хората си караха там. На военните не им се разбра много защо е забраната а от училищата не са много словоохотливи като ги питаш. Има и друга теория - че не е заради фламингото, а че би могло да има неизбухнали снаряди. Навремето всеки октомври района беше затворен за 1-2 седмици заради военни учения в които използваха езерото като артилерийска цел.

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #42 -: 12.07.2010 18:06 »

geleto,добре дошъл във форума  hi

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #43 -: 15.07.2010 11:45 »

ПИСМО НА ВОЖДА СИАТЪЛ ДО ПРЕЗИДЕНТА ФРАНКЛИН ПИЪРС
Документа, който следва по-долу, е бил широко разпостранен от американските и европейски вестници и които го определят като най-дълбоката и красива декларация, която някога е направена за околната среда.

Манускрипта е бил написан преди powече от 150 години. Негов автор е индианският вожд Seattle, на племето Suwamish, от североизточните територии на САЩ, които днес влизат в щата Вашингтон. Това писмо Seattle е изпратил в 1855 година на президента F. Pierce, като отговор на предложението му за покупка на земите на индианците Suwamish.

Вожда Сиатъл Великият вожд от Вашингтон ни праща хабер, че иска да купи нашите земи. Великият вожд също ни изпраща думи на приятелство и добра воля.
Оценяваме този израз на внимание, защото знаем, че нашето приятелство му е излишно.
Ще разгледаме неговото предложение,защото знаем, че ако не го направим, то Белият човек може да доиде със своите Огнени оръжия и да вземе нашите земи.
Великият вожд от Вашингтон може да вярва в това, което казва вожда Seattle, със същата сигурност, с която нашите Бели братя вярват в промяната на четирите годишни времена!
Моите думи са непроменяеми както звездите!

Как можете да купувате и продавате небето, топлината на земята, тази идея ни се струва чужда. Не сме собственици на Свежестта на въздуха и на сребристия блясък на водата. Как можете да ги купите от нас?
Трябва да знаете, че всяка частица от тази земя е свещенна за моя народ. Всяко блестящо листо, всеки пясъчен плаж, всяка мъгла в гората, всяко насекомо със своето жужукане, са свещени в паметта и опита на моето племе. Сокът на дърветата, който се движи в тях носи спомените на червенокожите хора!
Покойните бели хора забравят своята родна земя,когато поемат последния си път към звездите. За разлика от тях нашите Никога не забравят тази прекрасна земя, която е майката на всички червенокожи хора. Ние сме част от земята и тя е част От нас!! Благоуханните цветя са нашите сестри,еленът, мустанга и орела са нашите братя!!

Планинските скалисти върхове, зелената трева от прериите, топлината на телата на мустанга и човека, всички те принадлежат на същата фамилия..

За това,когато Великият вожд от Вашингтон казва, че иска да купи нашите земи, прекалено е това, което иска!
Той ни осигурява място, където ще можем да живеем с нашите племена,ще бъде наш баща и ние негови синове. За това и Разглеждаме неговото предложение за покупка на земите ни, но това няма да е лесно, защото тези земи са свещени за нас.
Сребристата вода, която тече по коритата на ручеи и реки, не е просто вода, а кръвта на нашите прадеди!!

Ако ви продадем тези земи, трябва да запомните, че те са свещени и трябва да научите вашите синове на това и че всяко фантастично отражение в прозрачните води на езерата, говори за спомените и историята на моя народ.
Шепота на водата е гласът на нашите прадеди!

Реките са наши сестри,те утоляват жаждата ни. Реките носят с водите си нашите канута и хранят децата ни. Ако ви продадем земите си, трябва да запомните и учите синовете си, че реките са наши и ваши сестри, за напред би трябвало да се отнасяте с тях, като с членове на семейството си !!

Знаем, че Белият човек не разбира нашия начин на живот. За него е безразлично едно или друго парче земя,защото той е странник, който идва в нощта за да открадне от земята каквото му е нужно. Земята за него не е брат, а е враг,когато я завладее я напуска и продължава своя път. Оставя зад себе си гробовете на своите родители, без това да има за него значение. Отстранява от земята своите синове, без това да го афектира!
Забравя гроба на баща си и правата на своите синове. Отнася се към майка си земята и брат си небето, като към неща,които се купуват, продават и крадат. Незадоволимият му апетит ще унищожи земята и ще остави след себе си само пустиня!

Не го разбирам.
Начинът ни на живот е различен от вашия.
Посещението на градовете ви причинява болки в ушите на червенокожите хора. Може би е така, защото индианеца е дивак и не разбира нещата. Нямате нито едно място,където може да се чуе разлистването на дърветата през пролетта или трептенето на крилата на насекомите!Но може би е така,защото съм дивак и не мога да разбера нещата!
Шумът на градовете е като обида за нашите уши.
И какъв живот е този, когато човек не може да чуе самотния зов на чаплата,или нощната дискусия на жабите в залива...
Аз съм индианец и не го разбирам.
Ние червенокожите предпочитаме мекия звук на вятъра,който гали лицето на езерата и благоуханието на същия вятър, Пречистен от обедния дъжд и парфюмиран от аромата на боровете! Въздухът е безценен за червенокожите, защото всичко живо го споделя - Животните, дърветата и човека.
Белият човек като ли не усеща въздуха,който диша. Като накой агонизиращ,който е нечувствителен към миризмата на собственото си разпадане.

Пак ще кажа, че ако ви продадем земите си трябва да запомните, че въздухът е безценен за нас, и че той споделя духът си с всеки живот който поддържа !И ако ви ги продадем, да ги оставите отделени настрана като свещени, като едно място, където може да отиде Белия човек и да се наслади на полъха на свежия вятър, напоен с аромата на цъфтящата прерия!

Ще разгледаме вашата оферта за покупка на земите ни. Ако решим да я приемем,ще има едно условие. Белият човек да се отнася с дивите животни като към свои братя. Аз съм един индианец и не разбирам как изпускащия пара Железен кон може да бъде по-важен от бизона, когото убиваме, за да се нахраним и то при остра нужда. Какво би бил човек без животните,ако те изчезнат...
Човека би умрял от самота и духовна нищета. Защото това, което се случва на животните, много скоро ще сполети и човека.
Всички неща са свързани в Природата!

Вие трябва да учите синовете си, че земятя под вашите крака, това е прахът на прадедите ви! За да респектират земятя, трябва да кажете на вашите синове, че Земята е пълна с живота на прадедите ни, така също и че тя е нашата Майка. Всичко,което афектира нея,засяга и нейните синове, нанасяйки вреда на нея, вредят на себе си!!
Ние това го знаем. Земята не принадлежи на Човека, а той принадлежи на нея! Той не е създател на Живота,а е само една брънка от него! Всичко което прави срещу Природата,го прави срещу себе си.. Знаем, и че всички неща са свързани, както Кръвта,която свързва една фамилия!!

Дори и Белият човек, чийто Бог върви редом с него и разговарят като приятели, не може да бъде изключение от нашата обща съдба.
Може би, след всичко това, все пак ще станем братя някой ден.Ще видим....
Знаем нещо, което може би и вие ще откриете в един прекрасен ден, че нашият Бог е и вашия Бог!
Сега мислите, че сте Негови собственици, както искате да сте и на нашите земи, но няма да бъдете! Той, Бога на човечността и състраданието е еднакво справедлив, както към червенокожите, така и към белите хора!.

Тази земя е безценна за Него и причинявайки и вреда означава неуважение към нейния създател!
Ако замърсявате постоянно леглото в което спите, ще умрете някоя нощ задушени от мръсотията си.
Може би в последния си час, ще се почуствате озарени от идеятя, че Бог ви е пратил по тези земи и ви е дал господството над тях и червенокожите племена, като една специална цел..
Тази мисия е едно тайнство за нас,защото не разбираме какво ще стане, когато бъдат избити бизоните, когато дивите мустанги бъдат опитомени, когато и най-отдалечените кътчета на горите ще излъчват миризмата на много хора, и когато погледа към зелените върхове на планините бъде преграден от редове бодлива тел..
Тогава ще попитаме..
Къде е гъстата гора...Няма я....
Къде е орела..Няма го, изчезна..........

И тук свършва Живота и започва борбата за оцеляване!!

Аз казах ХОУК !!
G.CATLIN 1854, Танц на бизоните
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #44 -: 26.08.2010 18:10 »

Колеги,
карането на кайт и уиндсърф в соленото езеро вече е официално забранено от турските власти - след като там се проведе и част от състезание/Crazy Island Open/, и може би  тази дискусия,а също така  карането на кайтсърф на дифузора - глобата  е  400 евро.Благодаря на всички взели отношение по темата.

Вече има табела на която пише:

"Tuz gölünde rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapmak yasaktır"

преведена на български: "В соленото езеро уиндсърф и кайт сърф са забранени"

преведена на английски: "Salt lake windsurfing and kite surfing are prohibited"

* tuz.jpg (127.16 KB, 800x600 - видяно 422 пъти.)

إيفان الحياة
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: