24.11.2024 22:04
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: rozovo flamingo  (Прочетена 25777 пъти)
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #15 -: 09.06.2010 17:35 »

Остава да разберат и "сърфистите".А и нека не се сравняваме с военните-при това турските!Да потърсим по-положителни примери за отношение към природата.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #16 -: 10.06.2010 23:26 »

не е правилно да се кара там

superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #17 -: 16.06.2010 12:43 »

И аз поздравявам Аксел за тази тема!
Да си сърфист за повечето от нас е хоби, един вид приятно прекарване на свободното време. За да си прекараме приятно имаме нужда от вода Yeee, вятър и понякога слънце :Sunny:. Ако те се съберат в подходяща форма, вид и сила, ние сме много доволни и ухилени :D. Островът е мястото където Природата често ни дава възможност да сме  :D :D. Както всички сме забелязали Острова е уникално място, предлагащо уникални спотове разположени един до друг. Такива места в Света са малко. Освен спотовете, Природата на Острова също е уникална. Предлага красиви плажове, флора и фауна които другаде трудно могат да се видят. Това е един от островите в Егейско море с най-много на брой извори, което по някакъв начин е разнообразило Природата там. Розовото фламинго също като сърфистите си беше харесало това местенце. На мен лично, много ми харесваше да го виждам от време на време там преди години. За да има хармония, трябва да се правят и компромиси, но уви сърфистите не бяха толерантни с Розовото фламинго. Факт!
Розово фламинго има на Керкини и Лесбос , защото някой се погрижил за това. Пеликани има в Сребърна, защото ловджии и рибари не цепят водите там. Ако наистина и турските военни са спрели да гърмят в Соленото езеро заради птиците, както Венци каза, значи и те са по-умни от сърфистите. Докато сърфистите са в езерото, няма как птиците да долетят и кацнат там.
Не искам да превъзпитам някой или пък още по-малко да му казвам как да си прави кефа. Не ми хареса, че някои постове прозвучаха в стил "К'во ти пука на теб". Признавам че на първото ми ходене на Острова ако някой ми беше казал "езерото е най-якото място за каране" и аз щях да съм вътре, но след като ходя на това място от няколко години (а някои твърдят че ходят и от по-отдавна) аз лично съм преценил, че не е трябвало да се кара там. Ето един пост на Иво http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,2207.msg28238.html#msg28238, където той е цитирал по-умни от мен хора http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc08/EDOC11629.htm. По-умните хора дават акъл на тези на които не им стига.

Вижте снимките.
Имаше фламинго, няма фламинго. Малко черен хумор.
Тези със сърфистите са от миналата седмица. Знам, 100% съм сигурен, че в езерото ще се кара тепърва. Там ще се научат да карат още много хора. Това е един вид прогрес и няма кой да го спре. Аз и не искам, но аз не съм там само през 10-те дни от годишния си отпуск и това с фламингото само може да ни покаже , че трябва търпимост и компромиси за да  се постигне всеобщо удоволствие. И най-вече да се замисляме от време на време. Wink
Сполай Ви

* flamingo 1.jpg (51.76 KB, 640x480 - видяно 487 пъти.)

* flamingo 3.jpg (84.37 KB, 477x358 - видяно 441 пъти.)

* Tuz gyolu 1.JPG (157.35 KB, 1037x691 - видяно 460 пъти.)

* Tuz gyolu 2.JPG (141.96 KB, 1037x691 - видяно 473 пъти.)

* Tuz gyolu 3.JPG (66.63 KB, 1037x691 - видяно 489 пъти.)

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #18 -: 16.06.2010 13:39 »

За съжаление, практиката е показала, че докато не бъде наложена забрана със съответните наказания за нарушителите, всеки ще си кара където си иска и както си иска (за пример - защо всички карат коли като луди в България, а после изведнъж се кротват в Турция и Гърция? И защо в Гърция като нарушиш зоните и правилата за плаване веднага "цъфва" катер на бреговата охрана?)

По-долу е откъса от доклада на Съвета на Европа, който касае езерото и фламингото.

b. Natural heritage

45. As I was able to see for myself during my visit on the islands, their natural heritage – a stunning coastline, beautiful beaches, mountains with breath-taking views – is a world-class attraction. Together with its historic and cultural heritage, it should enable the islanders to develop tourism in a sustainable way.

46. Unfortunately, I have also seen four “building sins” on Gökçeada (Imbros) that ought to be remedied as soon as possible:

47. The first is the so-called “Wind-Surf-Club” in the south-eastern corner of the island, which is a monstrous concrete block placed right on a narrow patch of land between the beach and a shallow salt lake, which is an important bird sanctuary, right in the middle of a large nature protection zone. We actually saw people surfing on the salt lake, towards a group of flamingos. The owner of the club, whom I asked how he had obtained the extraordinary permit to build in this particularly sensitive zone, reacted very aggressively. He showed me a picture of a similar monstrosity on a neighbouring Greek island and accused me of wanting to destroy the economic basis of the Turkish community on the island. The authorities were aware of the equally critical findings of the 2005 mission of Mr Mercan and Mrs Papademetriou. They acknowledged that “tourist facilities” were not allowed in this zone, but argued that this was not a tourist facility, but an educational establishment (a surfing and diving school) and that the permit was therefore legal. Frankly speaking, I am not convinced.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Captain JS
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #19 -: 16.06.2010 14:29 »

Хрумна ми идея:
Всички карали на езерото със собствени спестявания да направят розови тениски с надпис: Да върнем фламингото на Гьокчеада! Въпросните провинили се на всяка прогноза да опъват палатков лагер на входа на Кабатепе и да правят жива верига пред всички коли със сърфове и кайтове. Към острова да пропускат само тези, стъпили на него преди 2002, който ше се познават по голям зелен стикер Сърфист на предното стъкло. На връщане от острова, Сърфистите може да благоволят да миросат с перо от фламинго най-изявените грешници.

Сега серизно:
Момци, нека сме обективни. Попрочетох в разни книжки и в нета за фламингото. То не обича човешкото присъствие във всичките му форми - строителство, туристи, фотографи, палатки, кемпери и разбира се сърфове наоколо. Дори никой да не стъпи повече в езерото, остават всички други форми на човешко присъствие - хотела, кемперите, палатките, мажещите се с черна кал и пр. и пр. Мислите ли че вдигнатите кайтове на дифузора пречат по-малко?
Освен това, valko е прав. Острова не е типичното местообитание на розовото фламинго. Поради естеството на гнезденето си, то не обича водоеми, които променят нивото си. Гьокчеада вероятно е някаква временна спирка в началото на годината.Superfreak също има право - няма ка да спрем развитието. Ако искаме Айдънчик да стане мястото от преди 10 години, трябва да спрем не само да караме в езерото, но да спрем да ходим там, и ние, и турците. Което май няма как да стане...

донт лай
Полъх
*

« Отговор #20 -: 24.06.2010 23:36 »

И аз имам идея.Ще използвам контактите си на острова ,за да се опитам да издействам солена глоба за тези ,които не искат да гледат по-далеч от носа си и от собствения си кеф.Не знам временна или не спирка,но съм виждал фламингото да пристига бяло на цвят и след дни да става розово/заради ракообразните с които се храни/.Сигурен съм,че повечето изобщо не са се замислили-просто са видели,че някой вече кара и те са почнали,но искам да кажа,че според мен сърфизма е първо култура,после умение да се крепиш на дъската,адреналин и т.н. и най-накрая избиване на комплекси.И задача на популярните форуми като този ,освен набиране на нови почитатели на най-хубавия спорт,би трябвало да е и популяризирането на тази сърф култура-основна част от която е и подобаващо отношение към природата.
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #21 -: 25.06.2010 12:31 »

.Ще използвам контактите си на острова ,
Оправихме си нашата държавица,та тръгнахме и Турция да спасяваме!Алах да им е на помощ ако от нас акъл вземат!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #22 -: 25.06.2010 13:32 »

Оправихме си нашата държавица,та тръгнахме и Турция да спасяваме!Алах да им е на помощ ако от нас акъл вземат!
windsurf  още не мога да карам като сърфист  , но със сигурност с оглед на многото "позитивни" изказвания по-горе такъв не мисля да се наричам
Хора , имайте поне малко уважение към природата !Аре стига с тоя манталитет "след нас потоп" ?
А за децата си какво ще оставите !

meizga
Повей

Публикации: 4

« Отговор #23 -: 25.06.2010 14:08 »

Вече розовото фламинго може да не се нарича фламинго, а да се нарича ябълката-розовата ябълка (на раздора)  Wink
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #24 -: 26.06.2010 09:09 »

xaxaxaxaxxaxxa .................................  bravoo
донт лай
Полъх
*

« Отговор #25 -: 26.06.2010 10:37 »

Ще отбележа само ,че хората с башибозушки манталитет са еднакви и в България и зад граница.Ипонеже спорът става леко инфантилен , в заключение ще кажа,че нещата са много прости - не карайте в езерото - не е сложно,нали! И зависи от нас, не от турската армия.
Captain JS
Полъх
*

« Отговор #26 -: 27.06.2010 18:57 »

Спорът не е инфантилен, а ЛИЦЕМЕРЕН. Враг No 1 на фламингото е ЧОВЕКА. Това включва не само стъпилите в езерото, а и ВАС, драги Обвинители, в качеството ви дори само на присъстващи Съзерцатели  Cool  (каквито, сигурен съм, не сте ) и Първооткриватели. Хайде, със здраве!
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #27 -: 27.06.2010 22:20 »

Като младеж гледах един филм на Берхард Гжимек (по големите младежи може би са го гледали "Серенгети не трябва да загине") където ставаше въпрос за лабилната среда и крехкото екоравновесието в оцеляването на розовото фламинго. Та найстина темата е много, бих казал "деликатна"! Според мен интензивното "усвояване" на Острова отдавна е прогонило всякакав вид не търпящ присъствието на човека. Фламингото едва ли би кацнало отново в Tuz Gulu само при вида и уплахата от хората, колите и автобусите обслужващи хотела. В момента разширяват пътя към АIDUNCIK и има няколко фандроми, багери и самосвали които дигат такъв шум и пепелак, че горкото то сигурно подминава езерото много бързо. Не искам моето мнение да прозвучи с цел оправдание че някой кара в езерото, но вчера видях няколко други не толкова плашливи птици да си плуват безгрижно до двама сърфисти.

إيفان الحياة
axel
Полъх
*

« Отговор #28 -: 27.06.2010 22:34 »

Спорът не е инфантилен, а ЛИЦЕМЕРЕН. Враг No 1 на фламингото е ЧОВЕКА. Това включва не само стъпилите в езерото, а и ВАС, драги Обвинители, в качеството ви дори само на присъстващи Съзерцатели     (каквито, сигурен съм, не сте ) и Първооткриватели. Хайде, със здраве!

Колега Капитан,нямах никакво желание да продължавам породената дискусия,защото действително се превръща в инфалтилна.Но тъй като ми се струва,че си лично засегнат ще се опитам да ти отговоря,тъй като досега не си намерил отговор в постовете по горе.Никой от нас не казва,че не трябва да се кара на острова ,но лично за мен карането в соленото езеро е неприемливо.Явно ти си от тези, за които карането на вълните и паркета е много трудно и опасно, и търсиш място където да се правиш на сърфист,но пак ще се повторя,че този за когото карането на  дифузора и вълните не е достатъчно, просто не става за този спорт.А и мисля,че човек като няма какво да каже, по добре да си замълчи.Тук не сме се събрали никого  да съдим, по скоро моето желание беше тези ,които с поведението си провокираха темата  да се замислят,и е факт че повечето си замълчаха.
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #29 -: 28.06.2010 13:29 »

Спирам да пиша в тази тема,тъй като тя одавна не е за птиците.Ще пусна нова тема "истински сърфист",където всеки вече може спокойно да си го примери.Аксел, в предния пост хем казваш,че никого няма да съдиш,хем че спорта не бил за еди кой си.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: