01.11.2024 06:35
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Страх от вятър  (Прочетена 18863 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #15 -: 05.12.2010 23:58 »

когато бях хлапе, малко по-да раздуха и...постоянно ме вадиха...направо си бе "ебало мамата" с извинения, но нямам по=точно изразно средство...
помня търкаляхме некви лехнери с едни дакронови триъгълници...
Варненски залив, малко североизток, отразена вълна и ставаше мазано...ей писна ми от това, в оригинал съм се молил (особено по време на състезания) дано не раздуха зверската...
сега...сакатлъци пак стават...но вече се моля...дано раздуха както трябва, че да не нося по-голямо от 5ак...

искам да кажа...че ще мине с времето...

и съвсем между другото....винаги гледам да тласкам преди да потегля към спота...(не за друго но не винаги има кенеф Smile )

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
ivak
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #16 -: 06.12.2010 12:17 »

и съвсем между другото....винаги гледам да тласкам преди да потегля към спота...(не за друго но не винаги има кенеф Smile )

Хахаха......това с "тласкането" ме "просълзи"  :D :D :D , но колкото и да си "тласкал" преди това, като отидеш на спота и го видиш как "напаря" с 16-17 м/с, веднага почваш да се озърташ за тоалетна  :D

ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #17 -: 06.12.2010 20:04 »

абе за тоалетна незнам ама 70см храсти да има стигат  Yes

brrrrrrrrrrrrr
vandal
Windmaster

« Отговор #18 -: 06.12.2010 20:35 »

Хахаха......това с "тласкането" ме "просълзи"  :D :D :D , но колкото и да си "тласкал" преди това, като отидеш на спота и го видиш как "напаря" с 16-17 м/с, веднага почваш да се озърташ за тоалетна  :D

както казах...преди докато хлапе се оглеждал...вече не...по скоро мога от кеф да се насера Smile))
въпреки че на 17-18 метра...ако нема подходящо платно може да стана мазано Smile))

ибайло...много си прав за храстите Smile))
на Казака във Варна...абе дали там беше...некъде си...гна спот...огладнял...нема нищо наблизо освен една слива... (мисля ви стана ясна картинката по натам...Smile )

а тоалетната хартия е един от най-добрите приятели на сърфиста...заедно с шкурка, кит, фолио, отвертка (кръстачка) Smile)))

stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #19 -: 06.12.2010 23:48 »

Вандал ти да не си поет? Smile
vandal
Windmaster

« Отговор #20 -: 06.12.2010 23:57 »

Вандал ти да не си поет? Smile
:D  нежната ми душа е докосната от флейтата на Евтерпа...  wall
личи ми нали...

stefanvo
Вятърничав

« Отговор #21 -: 07.12.2010 00:08 »

Вероятно щом казваш  bravoo  OK  и все пак по добре Евтерпа отколкото Мелпомена  Wink
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #22 -: 11.05.2011 11:00 »

Хора, искам пак да ви се оплача. Гледам от неделя, че се задава як фронт за спота където карам и потривам радостно ръце. Понеделник едва изтърпявам да дойде време да отида на спота и се почва пукотевица, първо с 7.4, а след около 45-50 минути вече не издържам и сменям с 6.0. Карам още около час и половина и става съвсем силно но вече нямам сили и си тръгвам заканвайки се че утре ще се довърша. Да ама не, във вторник съм като пребит и при мисълта да карам изпадам в ужас, пък и вятъра се е усилил и е на ръба на матеряла който имам. Почивам си аз цял ден и към вечерта се усвествам. Днес, сряда се готвя за боя, но едни предателски тръпки лазят по гърба ми и настроението ми е едно бльокаво сякъш тялото ми знае какво се каня да му погодя и протестира. Така или иначе ще отида и ще влезна, но ужаса си е на лице. Обикновенно чакам с нетърпение вятъра и ме е яд, че не едостатъчно силен а сега какво става ??? Мамка му, единствен ли съм такъв страхливец. Направо ме е яд и срам едновременно.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #23 -: 11.05.2011 12:32 »

Ако сега откриваш сезона е нормално на следващия ден да си зле. Всичко е свързано с умората. При мен подобна криза има след два дни яко каране, не е страх а по-скоро нежелание. От следващия ден нататък ставам като машинка и не можеш да ме извадиш от водата Yeee

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #24 -: 11.05.2011 21:02 »

Аз да речем нямам сезони стига да духа... влизам, загрявам 15 мин. и след това докато мога да държа платното или спре вятъра. След всяко каране на сутринта имам болки на около 20 см. над кръста от двете страни. Болките се появиха от  лятото и нямам представа какво точно ме боли.....
А иначе ме е страх... когато ми свършат силите, не мога да вдигна платното или го вдигна но не мога вече да седя прав и съм на 3-4 км. в открито море.  wall
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #25 -: 11.05.2011 21:23 »

Ходих, карах, върнах се и мога да споделя: "Ножа е дървен". След много трепет и подготовка два часа каране с 6.0 като последния искаше по голяма квадратура, но ме мързеше пък и горе-долу ставаше. Не ми е откриване на сезона, имам 5 карания по около 1.30-2 часа за април и май и сега ми се вижда необясним този страх, но си бе факт. Ще видим утре или други ден както се отвори възможност как ще е.
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #26 -: 05.06.2011 18:37 »

Аз да речем нямам сезони стига да духа... влизам, загрявам 15 мин. и след това докато мога да държа платното или спре вятъра. След всяко каране на сутринта имам болки на около 20 см. над кръста от двете страни. Болките се появиха от  лятото и нямам представа какво точно ме боли.....
А иначе ме е страх... когато ми свършат силите, не мога да вдигна платното или го вдигна но не мога вече да седя прав и съм на 3-4 км. в открито море.  wall

Ей от това всеки трябва да го е страх  Cool
vandal
Windmaster

« Отговор #27 -: 05.06.2011 22:09 »

преди около 2 седмици паднах на една вълна, а крака ми остана в страпа и мноооооооого заболя....в първия момент реших че съм го счупил. (тука чукам на дърво)
куцах около една седмица, и ме боля до преди няколко дни...

в общи линии моите страхове са да не се нараня лошо...внимавам, ама колко да внимаваш когато нещата са извън контрол. Проблема е че понякога ако нещата загрубеят, може наистина да заболи...
От една година насам слагам каска при по екстремни сесии...мислих си за жилетка, но предполагам няма да стигна до нея преди да реша,  че ми е нужна наистина.

иначе, колкото и уморен да се чувствам, все ще намеря начин да изляза (стига да не е офшор)

ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #28 -: 06.06.2011 00:30 »

за първи път ми се случи да ме отвее. на 16.05 с брата ходихме на Тракиец на много добра южна прогноза. Беше ми първо каране за сезона. на поривите вдигна до 18 м/с. за три часа каране /считайте предимно къпане/ установих, че е по-добре да излезна на отсрещният бряг преди да ме напуснат силите и да си почина. като падна малко се върнах, но определено се радвах, че имаше бряг отсреща.

brrrrrrrrrrrrr
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #29 -: 06.06.2011 00:41 »

иначе, колкото и уморен да се чувствам, все ще намеря начин да изляза (стига да не е офшор)

[/quote]

Така де така,и ако не си на далечко от брега и ако не си се ударил лошо и ако дъската не ти е достатъчно малка че да потъва ако смяташ да я ползваш за спасителен пояс ,инъче казано ще побетстваш малко и като набереш мало пауър айде към брега Smile
Ама то какво ще му е екстремното ако няма такива моменти :D нали берем адреналин  magic
 Yeee :Sunny: --<
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: