01.11.2024 08:29
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как става?  (Прочетена 7146 пъти)
Милена
Гост
« -: 26.04.2005 21:48 »

...това с ученето. Аз имам желание, но нямам сърф, нямам и възможност да отида до морето, за да се запиша на сърф-училише. Откъде се започва. Споделете малко опит. Дали имам шанс да се науча на 23 години или...?
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 26.04.2005 22:39 »

На 23 години!!!! Направо си за пенсия:))
Шегувам се, аз започнах след 30 при това нямаше кой да ме учи...

Форумът ни е още новичък и тези които биха ти помогнали още не смеят да пишат. Ти само желание да имаш, ще има кой да те научи. И без това женската част от гилдията се брои на пръсти :D
Ако имаш кола ела на някой язовир на който се събираме и ни погледай - няма да съжаляваш. Ако нямаш ще измислим нещо.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Woody
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #2 -: 27.04.2005 07:33 »

Аз имам място в колата(ако нямаш кола). Не знам колко килограма си, но мисля, че имам подходящо оборудване колкото да пробваш за първи път. После ако ти хареса (предимно да падаш Wink ) ще си купиш твое.

The ultimate ride
Младен
Гост
« Отговор #3 -: 27.04.2005 19:41 »

Много е лесно.Аз съм на 40 и вече втори сезон повече плувам около дъската , отколкото да карам , но е страхотно и няма отказване . Опитай , няма да съжаляваш . Успех . Embarassed
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #4 -: 27.04.2005 21:26 »

Щом имаш желание ще се научиш. Не е лесно, не е и съвсем безопасно, но нали затова е екстремен спорт. Ще имаш доста синки, ранички, може и сълзички в началото, но си заслужава :D
Следи кога къде ходим и ако имаш желание може да те вземем с нас да видиш поне какво е :D

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #5 -: 04.05.2005 00:07 »

Цитат на: "Юли"
На 23 години!!!! Направо си за пенсия:))
Шегувам се, аз започнах след 30 при това нямаше кой да ме учи...

Форумът ни е още новичък и тези които биха ти помогнали още не смеят да пишат. Ти само желание да имаш, ще има кой да те научи. И без това женската част от гилдията се брои на пръсти :D
Ако имаш кола ела на някой язовир на който се събираме и ни погледай - няма да съжаляваш. Ако нямаш ще измислим нещо.

Аааа увеличаваме се как и надобряваме  :D  hip  :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
vlad
Духовит
**
Публикации: 194

« Отговор #6 -: 14.05.2005 08:03 »

За този спорт възраст няма. С очите си съм виждал човек, който за пръв път се е качил на 60 години. Е, не беше постигнал кой знае какво, но магията го беше обзела напълно.

За метода опит-грешка забрави! Въобще не ти го препоръчвам. Казвам го от лични впечатления. Не че е невъзможно да тръгнеш. Това ти е в кърпа вързано, но съществува огромна опасност да се сдобиеш с вредни навици, а те - да ти попречат да достигнеш бързо до пълното удоволствие.

Виж офертата на Охо тим за празниците!!! Ако имаш възможност да си го позволиш, със сигурност ще ти е от полза. Съществува само един единствен риск - какво ще е времето за празниците. Ако е нормално, към 15-16 часа става идеално за учене. Сезонът обаче не е особено стабилен, та трябва да провериш и прогнозата - този сайт ти дава и такива възможности.

Успех, пък, ако се видим някъде - ЩЕ ПОМАГАМ!
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #7 -: 26.05.2005 17:55 »

Imam edin vapros, moje da vi se stori smeshen, no ako mi otgovorite shte sam mnogo blagodaren  Embarassed  Confused  Smile
Niakoi moje li da mi obiasni kakvo oznachava nadpisa "IMCS" i cifrata sled nego?
Kakvo znachenie ima tazi cifra i tova oboznachavane za machtata?

Oshte vednaj tnx predvaritelno  Embarassed  Smile

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
Юли
Администратор

« Отговор #8 -: 26.05.2005 19:36 »

Това е стандарт (Indexed Mast Curve System), по него всяка мачта има определена твърдост. Цифрата означава твърдоста на мачтата.

PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #9 -: 28.05.2005 17:16 »

Цитат на: "Юли"
Това е стандарт (Indexed Mast Curve System), по него всяка мачта има определена твърдост. Цифрата означава твърдоста на мачтата.

Mersi za otgovora Uli  Smile  Vijdam che na niakoi machti pishe sashto Wave, Freeride,  Sting,  Lance... tova kakvo opredelia i triabva li da go vzimame pod osobeno znachenie pri izbora na machta? Sashtite oboznachenie gi ima i pri Gikovete  Confused Vaprosa mi e vsashnost, sled kato si podbere chovek machta i gig kato razmeri spriamo negovoto platno, vsichkite tezi ostanali neshte triabva li da se vzimat pod vnimanie i zashto?!  Embarassed

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
Юли
Администратор

« Отговор #10 -: 29.05.2005 01:14 »

Отговора може да бъде цял роман Confused
С 2 думи най-важното за мачтата е дължината, твърдоста и тежеста (зависи от % карбон в нея), дали е за вълни или рейсово каране(Wave, Freeride) няма особена разлика за повечето от нас.
Sting, Lance... са марки.
За гика най-важно е размера, здравината и дъгата. Тук вече има значение с какво платно ще си. Ако е Wave - профила му е плосък и става на всякакъв гик, обаче ако е рейсово платно - профилът му е много извит и ще опира в гика ако не е преопънато.
Дано да съм ти бил полезен.
Ако все още нещо не ти е ясно, заповядай в магазина Sunny Extreme, често съм там и с удоволствие ще ти помогна Cool

marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #11 -: 28.06.2005 17:43 »

http://www.bluefinz.com/technique/technique.asp     :D http://www.roynbartholdi.com/windsurf/index.htm      :D  http://www.slosurf.com/  :D В тези сайтове има интересни неща.Клипчета и снимки. Cool

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: