HAPPY DAYS!!!!
Вчера и днес "няма вълни" Няма за който го мързи...
закарах се вчера до el Hierro - това е риф на северния бряг. 1,5 - 2 метра сетове, толкова лесни за хващане и порядъчно дълги за максимум кеф! кара се на дясно по вълната.
Около 2 часа карах, вълна след вълна (рядко ми се случва, обикновенно карането ми е шамар след шамар)
На една от вълните веднага след като се изправих се пуснах надолу, ботъм търн и малко преди върха, пак надолу...отново ботом търн но бе почнала да ме затваря...имаше пяна пред мен, аз имах не лоша скорост и си казах...сега или never и се засилих в пяната, скоростта ми бе достатъчна и направо скочих от нея...йееееееееее!!!
може би 30-40 см високо, мможе по-малко, може повече, незнам...ама скочих!!! хахаха Искам пак и пак и след още 20 пъти да падна пред вълната и да продължа!!! Знам че ще ми отнеме много часове на водата, но съм много ентусиазиран!!! Такава усмивка имах на лицето и още не мога да я сваля като си мисля за това
Днес се оказа, че отново почивам. Изстрелях се към Esquinzo към 11ч. Карах около час, час и половина, преди да скъсам лиша.
В началото се бях позиционирал малко по-навън. Надявах се да хвана някой от по-големите сетове, докато разбрах, че тая работа няма да стане и се върнах по-напред и малко по към средата на залива.
За цялата ми сесия хванах една единствена вълна. Обаче! Надолу, ботъм търн, качих се до самия гребен на вълната и от там се извъртях много бързо на почти 180 градуса и пак надолу...единственото което ми мина в главата беше "ок, това бе супер яко!"
Честно казано не бе планирано, нямам представа как точно се получи но искам пак и пак!!!
И двата дни имаше не повече от 5-6-7 човека на спота. Обикновено сърфистите се "боричкат" за вълните, особено ако спота е пренаселен. Но като видят някой който кара малко по-добре и не гребат за една и съща вълна с него...хм...интересно...забелязах, че към края никой не се опитваше да гребе на същата вълна, ако аз се опитвам да я взема...хахаха...а и често ме мислят за локален. Особено ако си мълча и не се опитвам да говоря испански. Почернял съм като мангал (надявам се сравнението да не се приема като расистки израз...хаха) Понякога минавам за италианец...може би заради акцента, незнам...
както и да е...това което направих днес, не мисля, че ще се повтори скоро, приемам се за сърфист "голямо зле" но явно има прогрес...а и зависи от вълните. Ако е малко по-мощна имам доста проблеми.
Сигурен съм, че доста дни наред ще мисля за каранията ми вчера и днес...
Преди няколко дни един клиент ме попита (не е първия) - какво предпочиташ - сърф или уиндсърф. Обикновенно отговора ми е: " не искам да ги сравнявам и съм щастлив, че не е необходимо да избирам - има вятър - уиндсърф, няма вятър - сърф"
Точно в момента съм способен да кажа...дано да няма вятър утре, за да карам сърф отново (образно казано, защото утре работя...)
Сега...прогнозата е за някакъв вятър следобед...хаха...а и да не излезе нищо...деня ми е изпълнен с емоции...
това се нарича happy days!!!