08.03.2026 07:46
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Проект за изграждане на метеостанция  (Прочетена 46305 пъти)
Philip
Духовит
**
Публикации: 115

« Отговор #30 -: 01.04.2014 19:38 »

Ето как изглежда таблицата когато "има" вятър.
Най-добре ще изглежда когато си върти информацията за целия час, но ако трябва да я въртя тая врътка 1 час, ще ми се откачат ръцете.

Поздрави

* Screenshot 2014-04-01 19.33.37.jpg (51.64 KB, 893x434 - видяно 589 пъти.)
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 152

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #31 -: 01.04.2014 22:30 »

Сложи я срещу климатика да я духа

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.9
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
Philip
Духовит
**

« Отговор #32 -: 01.04.2014 22:52 »

Нямам климатик,
обаче, да се смееш ли да плачеш ли... в момента не ми идва друга идея за тояна калибрация освен с вентилатор и още 1-2 ветрометъра за сравнение.
Ще е ветровито изживяване, но за правата кауза!
Иначе ето как изглежа вече. Само трябва да се разпънат кабелите Smile
За съжаление този weekend съм дежурен и нямам много за опции мърдане извън София. Което пък от своя страна означава, че мога да ви покажа какво съм направил на по бира-2. Мисля си, че ще ви зариби. Поне аз съм много доволен от крайният резултат и положените усилия не бяха никак на празно. Мисля си, че единственият варянт тази система да се счупи е ако някой я настъпи. За това си има дълги кабелчета и всякакви протекции за да може да служи дълго и вярно  --<

* 20140401_224539.jpg (66.87 KB, 1280x720 - видяно 640 пъти.)
nikyzlatanov
Духовит
**
Публикации: 152

Never Underestimate An Old Man With A Windsurf

« Отговор #33 -: 01.04.2014 23:38 »

Добре изглежда , браво Drinks, а за бирата - ако дойда към София някой път..... може Cool

Gaastra Vapor 9.4
Gaastra Vapor 8.6
Gaastra Vapor 7.9
Gaastra Vapor 7.1
Gaastra Vapor 5.5
Drops Kranz 85(135)
Tabou Manta 68(100)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #34 -: 01.04.2014 23:42 »

Новосъздадената станцията с грамофона ли е компле'?! Cool Не за друго, 'ми 'щото поръчаната за "паркета" метео е без грамофон Sad  Иначе плочите от мен  :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Philip
Духовит
**

« Отговор #35 -: 01.04.2014 23:46 »

Ами не съвсем Smile Просто стаята в която живея е 2/3 музикално студио 2/3 борд магазин и аз разполагам с останалото пространство  Smile
Много ми става приятно, като виждам, че не съм си пропилял времето  Drinks
lukcheto
Off Line

« Отговор #36 -: 01.04.2014 23:55 »

Хайде като станеш готов с тестването да я монтраме някъде  :О: На прима виста ми идва за яз. Пасъчник и яз.Тракиец, но трябва и база за монтаж  :D Направо започвай да колекционираш предложения за места, а метните райдъри и ние ще подадем "рамо" за каквото трябва  :D Ясно е, че хъса ще де доведе до гранде финале, остава да се пусне и в експлоатация  \0//

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
ogimo
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #37 -: 02.04.2014 02:42 »

Здравейте да се обадя и аз да дам идея.
Правил съм ветромери за нашия язовир сега са свалени но скоро пак ще го пускам моя е по просто изпълнение но за калибрирането го правихме с един приятел той кара колата аз настройвам и се получи за 10м/с-около 36км и на 20м/с -около 72км след това сравнихме с един два купешки и всичко си ок. Но вентилатора за тестове става , но да се настройва не се получава загуба на време. Drinks
v_abozov
Духовит
**
Публикации: 167

« Отговор #38 -: 02.04.2014 09:53 »

Здравейте,
за Тракиец бях започнал да правя нещо подобно, но тогава не успях да намеря датчици и спрях да се занимнавам. Електрониката може да се каже, че я имам, осигурил съм място, където да се монтира. Също е с Atmel процесор, но не Ардуино. Тъй като там няма Интернет, идеята е след обработка на сигналите от датчиците, процесора да управлява чип, който запаметява и възпроизвежда адресируем запис на говор и GSM модул (стар телефон някакъв). Идеята е да звъннеш на определен номер и станцията да ти каже с глас колко е вятъра в момента, поривите, посоката и т.н.
Та ако Philip може да даде инфо откъде е намерил датчиците за скорост и посока на вятъра, мисля, че бих могъл да завърша започнатото.

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
Philip
Духовит
**

« Отговор #39 -: 02.04.2014 10:27 »

Добро утро!
Ето ги датчиците:
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-rain-gauge-for-n25frn85fyn96gy-n77nf
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-wind-direction-sensor-for-n96fyn96gy-n81nf
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-anemometer-for-n25fr-n76nf
http://www.ebay.co.uk/itm/BMP085-Barometric-Barometer-Digital-Pressure-Sensor-Module-Board-For-Arduino-T5-/390643734367?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item5af42e575f
http://www.ebay.co.uk/itm/DHT11-Digital-Humidity-Temperature-Sensor-Moudle-Probe-for-HVAC-Arduino-PIC-/360631766631?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item53f7540e67
Другото са консумативи : платки, резистори, жички .... знаеш как е Smile
maplin се направиха на ударени и не искаха да пратят до България, за това ползвах gabco.org
Относно монтажа, трябва да го сложим някъде, където има кабелче за интернет.
Отделно не е толкова драма да го мислим много време, тъй като мога да направя вече идентична за 2 часа, стига да имам всички части налични.
А това пък да се обадиш по телефона на "прогнозата" пък е ебаси свежарското. Помисли обаче как ще ти казва поне синтезирани данни за 5 минути, а не да ти каже колко е порива  :О:
Поздрави и успешен ден!

v_abozov
Духовит
**

« Отговор #40 -: 02.04.2014 11:14 »

Благодаря  ty
Интересуваха ме само за скорост и посока на вятъра, само това мисля да отчитам. Колкото до останалите неща - работя във фирма за индустриална електроника, където половината от нещата, които произвеждаме са с Atmel-ски микроконтролери. Така че това не е проблем, даже го имам почти готово, само не е свързано с телефон.
За осредняването на стойностите - въпрос на софуер, тепърва ще го мисля дали да е на час, на 30мин. или на по-малко. Може да го направя също да казва колко е минимума и максимума за последния час, като това ще бъде някакво инфо колко е поривисто... Варианти много.

Благодаря за информацията, май ще се заемам и аз с поръчката. Smile

П.С. Сензорът за посоката предполагам е с код на Грей?

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
v_abozov
Духовит
**

« Отговор #41 -: 02.04.2014 22:18 »

oops Май си купил последното  :-O-:
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-replacement-wind-direction-sensor-for-n96fyn96gy-n81nf

:D

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
lukcheto
Off Line

« Отговор #42 -: 02.04.2014 23:20 »

Валка, къртиш  :D Много hot ще е тази тракийска линия бре :D А може ли като звъннем на телефона, преди това да има опция да си изберем гласа (мъжки/женски), че някак не ми се  нравят женските тембъри Shocked Друго си да ти "погали" мъжки глас ухото хахахаххахааа :D

Сори, но не се сдържах!  :D

Като се абстрахираме от бурния ми смях, ще е чудесно да си оборудваме сладководните спотчета с горещи линии 'дето снасят инфо 24/7 Cool  Явно релизирането на начинанието няма да е невъзможно, като гледам колко сте мотивирани. А и спотовете не са чак толкова много, а и може да се изберат само ключовите и най-посещавани, със силно сърфистко присъствие например: Тракиец, Пясъчник, Диканя, Копринка (там Казанлъшката и Старозагорска група са с много силно присъствие). Добавяйте места и вие, това ми хрумна на прима виста.

Yeee

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
ogimo
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #43 -: 02.04.2014 23:59 »

Вальо имах идея да направя нещо от телефон с андроид даже последната снимка на сайта е от такава програмка на тракиец . На снимката си излиза на имиджимпринта температура  и заряда на батериятя ,там ако нещо може да се да се направи аз се мъчих през датчика за температурата но  не мидостигна акъл как да стане. Иначе може с една датакарта от 3лв. Щесвърши работа, може и соларче за захранване  . Само да се вкарат даните в снимката поне скороста а посоката на снимка ще се вижда. Имам и телефон за тестове ако ти доиде нещо на ум. Пък петък или събота ако се видим на тракиец може да поговорим.
ICE
Полъх
*
Публикации: 95

« Отговор #44 -: 03.04.2014 08:44 »

Забравихте Жребчево!!!

Kite: RRD Emotion MK3 - 17; 12 ; RRD Religion - 10.5; 9; 8; 7; 6
Kitesurfboard: Cabrhina Spade 5'6"; Cabrhina QUAD 5'9"
Hydrofoil: Moses Fluente
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: