21.11.2024 18:08
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4   Най-долу
Печат
Автор Тема: Влизане в задния налъм  (Прочетена 32074 пъти)
frangov
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #45 -: 26.06.2010 23:05 »

Здравейте и от мен.
Единственото,което мога да добавя като съвет и не беше споменато до сега  е, че е много важна дължината на въженцата.Ако не висиш изцяло на тях и по тоя начин оликотиш дъската-няма как да влезеш в задния страп.
rado_raev
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #46 -: 08.12.2013 16:10 »

А какво е предимството на 4-те налъма?
Физика брат...
Дъската се движи по-бързо,когато някой натиска странично върху площта на финката и се създава праволинейно движение напред.
Няма как да го направиш ако си с един налъм по средата.
Колкото си по-далеч от центъра на дъската,толкова по-голямо платно можеш да държиш и да си по бърз като при формулите.
Въпрос на центровки на оборудването е също...казват така:
-Най-бързи са тези на които задното им бедро гори,защото са на ръба на спинаута заради малката си финка!!!(говорим за слалом)
rado_raev
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #47 -: 08.12.2013 16:19 »

Дъска 124 л (прилагам снимка)
платно 6.3
сила на вятъра - ??? да речем вчерашното на Искъра (6-7 възела или повечко ???)
аз съм 170 см (а литри не знам:) ) и 73-75 кг (варират)

А да и като казвам, че не мога да влезна - наистина ми се струват много далече!
Благодаря за съдействието
При всички се случва едно и също друже.
Като решат,че трябва да влизат в налъмите и вземат,че си изправят стойката.
Обяснявам...ако клекнеш и главата ти е под нивото на гика и натискаш леко с две ръце гика право надолу към пауър джойнта за да натискаш носа на долу...ако си и наведеш главата леко напред към мачтата,така че по-големият натиск надолу да е на предната ръка директно върху поуър джойнта...........................ще усетиш в един момент,че задният ти крак олеква и можеш да правиш с него каквото си искаш.
Не усетиш ли,че задният ти крак е лек.....зарежи.....получава се един вид мечешка стъпка,която завърта дъската срещу вятъра
Страници: « 1 2 3 4   Най-горе
Печат
Отиди в: