И докато журналистите не дадът малко гласност на този проблем. Те кметовете и отговорните за решаването му ще си траят щом никой не ги закача. Аз да бях журналист, Такъв репортаж щях да направя
Хем щеше да ми е близко, нямаше да бъхтам чак до Авганистан
Все едно да те накарам при добра прогноза да седиш на брега и да кърпиш платна (предимно чужди), докато другите карат.
Ако се захвана с тая тема... значи, че ще трябва да бачкам дори когато съм на почивка. Последното напоследък не ми се случва често. Да не говорим с колко народ ще трябва да се изпотрепя.
За съжаление рано или късно ще трябва да се захвана. Това означава минимум седмица снимки, последвана от седмица монтаж и неизбежни конфронтации със следните организации:
1. ВиК Несебър
2. Община Несебър
3. Община Ахелой
4. Свинефермата до Ахелой (има и такова нещо там!)
Би било добре, ако концесионерът на Олимпийски надежди заведе дело срещу ВиК Несебър, но не ще. Що му е да се трепе?
По въпроса за гейзера, споменат от karata - това най-вероятно е изходът на пречиствателната станция в Ахелой. Дали бълва пречистена вода или не...
Както споменах по-горе, в района има и свинеферма, която си има собствен "гейзер". На излизане от Ахелой, в посока Несебър, вдясно се вижда една сграда с перка. Това е въпросната свинеферма - предприятие, достойно за заблуден снаряд от съседното на Олимпийски надежди артилерийско поделение. Едно такова хипотетично попадение вероятно ще изтрови Ахелой от смрад, щото както знаем свинефермите са между най-замърсяващите предприятия със силно токсични биологични отпадъци (няколко стотин прасета в затворено пространство, построено в стила "селски коптор едно към гьотере"... Представете си само: Бууум! Ухааа!
)
Хубавото е, че свинефермата е доста далеч от Олимпийски надежди, а и водното течение е в обратна посока. Лошото е, че вероятно гейзерът й е непречистен или поне беше до скоро. Щото въпреки изисквнията на ЕС, тука си остава Булгаристан и нищо особено не се е променило (освен цените, но това е друга тема).
Парадоксалното е, че на съседния залив наскоро откриха огромен хотелски/апартаментски комплекс, построен от заможни руски инвеститори.
В началото на лятото имаше фойерверки, аху-ихи-чик-чирик... На кво се кефите, бре??? Сигурно на пържолите в съседство.
Та както виждаш, Шмит, като поразръчкаш нещата в Булгаристан нещата стават много по-смрадливи, отколкото си предполагал. Така е винаги - независимо дали се занимаваш с ВиК, КАТ, недвижими имоти или причините за "катастрофалните" наводнения.
Най-лошото е, че олигофрените с присъщите им простотии преобладават на всяко ниво и битките с тях често са кауза пердута. Ама... на кой каквото му е писано.