24.11.2024 10:32
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: "Олимпийски надежди" - предупреждение!!!  (Прочетена 11450 пъти)
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« -: 27.07.2007 12:48 »

Предполагам, че повечето от вас не знаят, че в залива на "Олимпийски надежди" е изведена една аварийна тръба на ВиК.

При аварии на помпената инсталация на мръсната канализация от тази тръба в залива се изливат фекалиите на всички постройки в района. Накратко - ако на плажа започне подозрително да ви смърди на кенеф, НЕ ВЛИЗАЙТЕ ВЪВ ВОДАТА!!!

Сега детайли. През района на "Олимпийски надежди" минават тръбите на канализацията, които отвеждат всички отпадни води от Сл. Бряг, Несебър и околността към пречиствателната станция в Ахелой. Зад заведението "Жега" има една бетонна кръгла постройка на ВиК, в която има електрическа помпа. Тя изпомпва водицата с туристическите екскременти по трасето. Когато помпата спре (авария, спиране на тока), водицата вместо към Ахелой тръгва по зелената тръба към залива.

Самата аварийна тръба върви по скалите на буната до сърф-училището и се излива на 10-на метра от пясъчната ивица. Досещате се, че всички л---на се събират точно в т.нар. сърф-зона. На всички, които посещават често района, препоръчвам преди да влязат да карат или да плуват, първо да хвърлят едно око на тръбата и второ да помиришат въздуха. За съжаление, това, че тръбата не бълва нищо в момента, не значи, че не е избълвала един кафеникав залп час преди да дойдете.

Вчера ми се обадиха, че през последните дни отново е имало аварии и е смърдяло зверски. Тоя проблем го има от години там, но явно през последните 2-3 нещата се влошиха заради застрояването.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #1 -: 30.07.2007 18:40 »

Точно в четвъртък след карането видях тази тръба да бълва змии и гущери а в района се носеше адска миризма.Не-можех да повярвам на очите си ,че е възможно точно в района на плажа да се изхвърлят фекалии.  Shocked Shocked Shocked
Та на този плаж се къпе пол-вината Равда ,а за децата от лагера да не говорим.
Предполагам ,че това се случва почти всяка нощ.
Чудя се дали няма органи които да спрат това огнище на зараза.  !! !! Hmm Hmm Hmm
Щом не могат да спрат фекалиите нека затворат плажа та да ги вида тогава тез концесионери кво ще папкат.
Като махнем карането аз лично съм много разочарован от Равда и едва ли ще повтора да отида на почивка пак там.  angry angry angry
Venelin

« Отговор #2 -: 30.07.2007 19:53 »

Цитат на чичката от ВиК, който отговаря за помпата:
"Ми по-умни глави от мойта са измилили, че тука тряя да има такаа тръба в морето."  suicide А "органите" са за пандиза по много други съображения, ама на - кметя взеха, че го пратиха консул в Одеса. Censored

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #3 -: 30.07.2007 20:03 »

...ама на - кметя взеха, че го пратиха консул в Одеса. Censored

А този дето дърпаше канапчеата го гръмнаха .... :-O-:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #4 -: 01.08.2007 23:03 »

Лелеееее taz taz taz taz taz taz ама как може такова безобразие :Sunny: :#@: Censored angry аз наистина не мога да повярвам чак такова...и аз не знам как да го определя...ама това е безумие просто. Това са страшни зарази, наистина трябва да затворят плажа и изобщо на кой болен мозък му хрумна такава идея? Ей затова трябва да има силни дружества за опазване на околната среда и яко съд до дупка. :#@: :#@: :#@: :#@: :#@: то вече на нашето море само бетон и тръби с ....

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #5 -: 11.08.2007 23:28 »

така си е от много години
ама едно време тръбата стигаше под буната доста на вътре в морето
но морето мирно не стои , а иска да си играе с разни тръби... taz
през годините на безпаричие никой не ремонтираше канализацията
сега е ремонтирана.....  Drinks - лъскава пластмасова тръба която стига на 5 / пет / метра в морето вместо 50
а онзи ден в търсене на нови места за гмуркане / щото на носа на НСА ще се изпозастреляме един друг с тез харпуни /
видях истински гейзер от л---а да блика край Ахелой на 50-ина метра от брега .
жалко че никой не си носеше фотото....
ама нали България е страна на туризма , никой не мисли че тез туристи сi идват и с л---ата
много туристи = много л---а  Cool  Cool

cenk
Духовит
**
Публикации: 126

« Отговор #6 -: 12.08.2007 02:42 »

Докато пишем за лайната с цензура ще е така!  !!

Fishin' All Day
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #7 -: 12.08.2007 09:20 »

Вчера на Олимпийски надежди....., тръбата не течеше, а към 4часа раздуха до около 6-7м/с, хората с по-големи материяли покараха, останалите се повозихме Yeee
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #8 -: 12.08.2007 09:21 »

И докато журналистите не дадът малко гласност на този проблем. Те кметовете и отговорните за решаването му ще си траят щом никой не ги закача. Аз да бях журналист, Такъв репортаж щях да направя :#@: Хем щеше да ми е близко, нямаше да бъхтам чак до Авганистан :D

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #9 -: 12.08.2007 11:02 »

В разгара на тази тема ме навява следната мисъл, да помолм Гурувците да добавят още една графа в таблицата с прогнози за морските ни спотове (ама няма да им казваме за какво taz angry :#@: Censored : x :)

Шмит, подобен репортаж би бил поредния безмислен такъв за неуредиците по нашите курорти. Я го помниш до следващия ден, я не. Колко фрапиращи факти се изнасят в ефира и резултата им е "гореща новина" за ден два и после...........нищо. Някой някъде се оправя по някакъв начин, а ние продължаваме да си ядем... Censored

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Venelin

« Отговор #10 -: 12.08.2007 13:33 »

И докато журналистите не дадът малко гласност на този проблем. Те кметовете и отговорните за решаването му ще си траят щом никой не ги закача. Аз да бях журналист, Такъв репортаж щях да направя :#@: Хем щеше да ми е близко, нямаше да бъхтам чак до Авганистан :D

Все едно да те накарам при добра прогноза да седиш на брега и да кърпиш платна (предимно чужди), докато другите карат.
Ако се захвана с тая тема... значи, че ще трябва да бачкам дори когато съм на почивка. Последното напоследък не ми се случва често. Да не говорим с колко народ ще трябва да се изпотрепя.

За съжаление рано или късно ще трябва да се захвана. Това означава минимум седмица снимки, последвана от седмица монтаж и неизбежни конфронтации със следните организации:

1. ВиК Несебър
2. Община Несебър
3. Община Ахелой
4. Свинефермата до Ахелой (има и такова нещо там!)

Би било добре, ако концесионерът на Олимпийски надежди заведе дело срещу ВиК Несебър, но не ще. Що му е да се трепе?

По въпроса за гейзера, споменат от karata - това най-вероятно е изходът на пречиствателната станция в Ахелой. Дали бълва пречистена вода или не... :-O-:

Както споменах по-горе, в района има и свинеферма, която си има собствен "гейзер". На излизане от Ахелой, в посока Несебър, вдясно се вижда една сграда с перка. Това е въпросната свинеферма - предприятие, достойно за заблуден снаряд от съседното на Олимпийски надежди артилерийско поделение. Едно такова хипотетично попадение вероятно ще изтрови Ахелой от смрад, щото както знаем свинефермите са между най-замърсяващите предприятия със силно токсични биологични отпадъци (няколко стотин прасета в затворено пространство, построено в стила "селски коптор едно към гьотере"... Представете си само: Бууум! Ухааа! :1:)

Хубавото е, че свинефермата е доста далеч от Олимпийски надежди, а и водното течение е в обратна посока. Лошото е, че вероятно гейзерът й е непречистен или поне беше до скоро. Щото въпреки изисквнията на ЕС, тука си остава Булгаристан и нищо особено не се е променило (освен цените, но това е друга тема).

Парадоксалното е, че на съседния залив наскоро откриха огромен хотелски/апартаментски комплекс, построен от заможни руски инвеститори. Shocked В началото на лятото имаше фойерверки, аху-ихи-чик-чирик... На кво се кефите, бре??? Сигурно на пържолите в съседство.

Та както виждаш, Шмит, като поразръчкаш нещата в Булгаристан нещата стават много по-смрадливи, отколкото си предполагал. Така е винаги - независимо дали се занимаваш с ВиК, КАТ, недвижими имоти или причините за "катастрофалните" наводнения.

Най-лошото е, че олигофрените с присъщите им простотии преобладават на всяко ниво и битките с тях често са кауза пердута. Ама... на кой каквото му е писано.

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #11 -: 12.08.2007 19:22 »

Явно трябва местните да задвижат нащата. Те все пак са пряко заинтересовани. А не ми се вярва община Несебар (най-гадният град по черноморието ни) да нямат пари за една модерна пречиствателна станция.
Както казва един мъдър човек: Няма начин, да нямаа начин. !!

navi
Полъх
*
Публикации: 17

« Отговор #12 -: 13.08.2007 23:30 »

Естесвено че знаем за тръбата на Равда от 1988 година даже - някои от нея изкарахме страхотни възпаления на нежните ни уши. :о)

Чудно място е там особено за плаж на детски лагер!!!

Така че - внимавайте с други такива места дето си мислите че си почивате а всъщност си тествате имунната система.

Друга гадост дето ни се е случвала подобна е да караме при Змииския остров ( на юг от Дюни ) и около нас морето да е пълно с исползувани марли, спринцовки и други болнични консумативи. Там обаче не се мотахме много - събрахме мебелите и бегай бързо.

Тия работи не ги пише по вестниците ама какво да правиш - мила БГ  картинка.
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #13 -: 14.08.2007 17:18 »

Спокойно бе хора, има си и хубави страни. Ако сте рибари ще улавяте огромни наторени и добре угоени риби : x :

The Best Of The Best
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #14 -: 19.08.2007 22:46 »

Поздравления за репортажа за "Олимпийски надежди"   hip
дано  някой се заинтересува....
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: