01.11.2024 14:27
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Събота, 5 юли 2008  (Прочетена 20055 пъти)
miro_nemiro
Полъх
*
Публикации: 63

IIIIIIIIIIIIIIIIIII-HAAAAAAAAAAAAAA....

« Отговор #30 -: 05.07.2008 04:23 »

Ако имате време преди да тръгнете в събота за Дъбник бихте ли ми казали дали ще може да се кара и в неделя там?... понеже аз ако стигна до Дъбник в събота ще е в късния следобяд...

Адреналина е единственият накортик който  не  се  контролира  от  държавата!
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #31 -: 05.07.2008 08:57 »

Така както изглежда, на Дъбник ще може да се кара с големи платна днес и с още по-големи утре. Искърът окончателно умря. Аз товаря и тръгваме за Дъбника. Надявам се към 10:30 да сме в Мацуда вече.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #32 -: 05.07.2008 10:12 »

Платеното Гуру дава 7-8 кнота мах. на Искъра.И ние тръгваме към Дъбника  Yeee Yeee Yeee

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Vasso-Divaka
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #33 -: 05.07.2008 11:42 »

Как ви завиждам само!!!!!!!!

Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #34 -: 06.07.2008 10:01 »

Е айде напишете как сте карали...., какви бяха условията Wink
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #35 -: 06.07.2008 10:45 »

Мите съжалявам, много бяхме закъснели и се изтреляхме към Дъбника без да гледаме форума.
Сега ще пусна снимки от вчерашния ден OK За първи път виждам толкова много хора на Дъбник. Вятърът беше добър, караше се целия ден. Дори вечерта като тръгвахме към 19ч. все още духаше. Караше се с 5-ци и 6ци, а Жоро и superfreak s 8.4 O2 OK Вдигна се приличен чоп хем от язовира, хем от многото хора във водата. Вечерта на Луковит спазихме традицията Drinks  Останаха доста хора, за да карат и днес, а групата която се върна ще ходят на Искъра OK
Честито бойно кръщение на lukcheto на Дъбник :1:
Тони целия ден не излезе от водата о отсрами женската част сърфистки. Краси също я видях да влиза на обяд и да излиза вечерта.
Аз най-после разбрах какво е spin out...много е гадно Smile Еди направи опит за покушение срещу мен с едно изпуснато платно, някой шегаджия във водата ми викаше да си опъна краката oops Wink, новата дъска на Юли Exocet warp slalom стана карана от доста хора и се установи, че е адски бърза и като другите увиснат поради липса на вятър, с тази дъска се кара перфектно OK
Жоро зъболекаря също кара с 8.4 през цялото време, докато другите бяхме с 5-ци и 6-ци OK
Джими прави много ефектно приземяване при прибирането си към брега - ще го познаете по облаците вода които вдига и ухилената физиономия Yes
Хайде ред на снимките:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #36 -: 06.07.2008 13:30 »

Ухааа, вчера беше страхотно Yes Накрая разригвахме около два часа поради липса на силички oops. Макар и закъсняли, бяхме във водата към 12 без нещо. Вятърът беше понамалял от сутринта, но все още ставаше за каране с платна около 5-6кв. Имаше адски много хора, даже беше зает и горния спот Shocked
Всички останахме удовлетворени и приятно изморени след този ден. Чакаме следващата прогноза, която наближава в средата на другата седмица.
Опитах да тествам как се държи слаломния Exocet на толкова разбъркан чоп. В началото не можех да укротя дъската, вървеше много по-бързо отколкото ми се искаше, но към края на деня всичко беше под контрол. Разбрах, че с нея не мога да скачам, но за това пък Lorch-а подскачаше и вместо него :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
miro_nemiro
Полъх
*
Публикации: 63

IIIIIIIIIIIIIIIIIII-HAAAAAAAAAAAAAA....

« Отговор #37 -: 06.07.2008 22:48 »

А на 6-ти неделя как беше на Искъра?  На Дъбник умря към 12h...

Адреналина е единственият накортик който  не  се  контролира  от  държавата!
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #38 -: 06.07.2008 23:39 »

Не е учудващо. че е имало толкова хора, щом и аз бях. Smile
В събота ходих на Огняново, нищо не стана освен за 10-тина минути някакъв чист север докато някъде на юг валеше.

В неделя рано рано тръгнахме за Дъбник. За пръв път ходя там, но останах много доволен, така не съм се забавлявал от много време.
По описанията на Юли хванах един път през поляните и се озовахме (както после се оказа) на един малко по-северен спот - бях много учуден, че няма никой.  Чак от водата по-късно видях къде е сбирката.
Добре стана, че започнах по-отрано - в 9 бях на язовира, но докато се приготвя стана 10. Отначало беше по-слабо но скоро засили и в средата за язовира станаха неголеми, но все пак оформени вълни и комбинирано с достатъчното вятър и новия материял с който постепенно започнах да свиквам ми направи огромен кеф. Просто бях позабравил за какво иде реч. Yes

Опитах да кача на север да хвана и гладки места, но не ми се изпускаше хубавото каране и не стана. Все пак карах до края на стената - по идея на един колега - наистина тази част е приятна.
Постепенно се престраших да зарежа самобитния си стил и направих няколко тигела в налъмите. Определено скоростта е драстично по-голяма, но все още имам проблем с настройките и се налага да полагам доста усилия за да не качвам при това положение.

Много ми хареса мекотата с която се кара новото платно - Loft О2 - предполагам заради гъвкавата горна част - засилването на вятъра се поема неусетно. 

Към обяд излязох да хапна и после вече вятърът го нямаше.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #39 -: 07.07.2008 00:23 »

А на 6-ти неделя как беше на Искъра?  На Дъбник умря към 12h...
Около обяд варираше м/у 7 и 8 м.с.,до 10 на поривите (доста повече,отколкото даваше Гуруто...) С голям материал ,м/у 9 и 11 квадрата (Марино... bravoo) се караше здраво. Аз влязох с 7.6,които се оказаха крайно недостатъчни ...В късния следобед пробвахме с формулите,вятърът,който беше паднал засили отново за около час и денят беше спасен  Yeee

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #40 -: 07.07.2008 18:52 »

Дааа, някой каза, че в края на деня е бил приятно изморен... :aaa ne: А аз бях тотално раздробен  Yeee! Направо не ми се събираше нищо и един час само седях, похапвах, и попийвах... Към 11ч влязох с 6.2, но след около час ми се стори слабо за него (прави ми впечатление, че ако не ми е overpower, все имам чувството че изпускам вятъра, т.е. не се засилвам достатъчно, и тичам за по-голямо платно), та сложих 7.5 и се понесох, само че на поривите така се гърчех, че едвам го удържах, все пак не успях да надупча нито платното, нито дъската  :О:. Даже от едно-две карания насам, взех да опитвам да правя джайб някакъв, и понякога става успешно, макар и да спирам до 0 км/ч след обръщането. Вечерта се оказа, че при едно нелепо падане и подпиране през деня, някакси съм си травмирал ставата на малкия пръст на лявата ръка и се поду малко, та още съм така. Не ми се мислеше въобще за каране в неделя, бях разкапан и доволен, изцеден... И така... до сутринта. Като се понаспах, към 11ч вече с друг акъл, си мислех за Врачанския язовир, като гледах тополите как се вият на поривите. С пръст, без пръст, не бях разтоварвал, и хоп - направо там със 7.5. И както обикновено става, влизам, правя 2-3 тегела и вятъра вика "чао". Е, останах още 3-4 часа, ама си беше мъка, въпреки че покарах. Возиш се 5-10 мин, и от нищото като дойде някой порив и изглисираш приятно до другия край, и после пак така. А то като няма постоянен вятър, си става "паркет" почти, и като хванеш попътния  --<... Накрая ми писна да чакам и излязох, и добре че направих така, щото към 16-17ч вече ги нямаше и поривите, а само си подухваше...
Сега в сряда май ще съм пак тук от 15:10ч натам скачам на дъската, дано има вятър. За Дъбник няма да имам възможност taz

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: