01.11.2024 17:42
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Zermatt&Cervinia  (Прочетена 6091 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« -: 12.12.2008 00:36 »

Toва е една галерийка със снимки от последното ми, традиционно ноемврийско каране на ски в Алпите
Извинявам се, че давам линк към друг сайт, но качването на 69снимки + коментари ме изнерви до толкова, че за нищо не бих го повторил (особено след като съм отворен на далаверата "копи пейст")
Не се препоръчва за цкиори и бордисти със слаби нерви Twisted Evil
http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=3811

Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #1 -: 12.12.2008 01:44 »

eeeeeeeeeee, супер. Снимките са уникални. Още миналата година се бяхме засилили да ходим там, ама не се получи. Надявам се тази година да се организираме. Как са цените на хотелите в италиансаката част.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #2 -: 12.12.2008 13:30 »

Страхотно Yes Yes Yes Много завиждам да знаеш Шмитски, направо wall Wink Дано наистина да успеем тази година да се организираме да ходим и ние OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #3 -: 12.12.2008 15:10 »

Страхотни снимки! Браво! OK
Чак и на мен ски ми се прикараха,при положение,че съм ги  зарязал тотално като спорт в последните години. :(((
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 12.12.2008 16:13 »

SMITH,
Не те ли е срам, бе колега - да ни правиш такава скомина...  :#@: Все едно да ближеш сладолед пред малко детенце.  (:-pp) Не е честно  :aaa ne:
Най-благородно ти завиждам - много яка пудра  OK и прекрасни снимки!

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #5 -: 12.12.2008 20:23 »

Toва е една галерийка със снимки от последното ми, традиционно ноемврийско каране на ски в Алпите
Извинявам се, че давам линк към друг сайт, но качването на 69снимки + коментари ме изнерви до толкова, че за нищо не бих го повторил (особено след като съм отворен на далаверата "копи пейст")
Не се препоръчва за цкиори и бордисти със слаби нерви Twisted Evil
http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=3811

Ето ти един "друг" поглед от същите места: http://www.velbor.snimka.bg/album.php?album_id=312546
Аз бях там по случайност  :О: на 15 и 16 ноември. Вие кога ходихте? Не си прав, че щвейцарците са циции.  :D Този лифт е откъм Италия ---> следва, че италианците са циции... (е, то откъм Швейцария е подобен лифта, та може да си си прав  :D:О: Аз не успях нито из ледените тунели да се вмъкна, нито по стълбите да се кача най-отгоре на върха... беше затворено...  :-O-: За разлика от вас обаче, добре си ожулих петите (допреди седмица ближех рани)... Първия ден стигнах до 3500 и капитулирах. А втория, уж се бях наточил за Breithorn, ама капитулирах на Klein Matterhorn...
Последната снимка е трепач, остави ги к`во говорят!  :1:

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #6 -: 12.12.2008 22:56 »

Чак и на мен ски ми се прикараха...
Това  ще ти го припомня  :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник

« Отговор #7 -: 12.12.2008 23:19 »

Бърборко- За цените в Италянско не знам, Мечока да каже. Ние бяхме в Швейцарско. Там си бяхме наели апартаментче. 2 спални, голям хол, кухня, баня с wc и отделна wc за 100франка на вечер = 125лв. Но тъй като съседния апартамент беше свободен дядо Адолф ни го даде и него във същата цена за да не се блъскаме в един апартамент 4 възрастни и едно дете:оо.:

Съни- организацията отнема една седмица максимум. Вярвам че ще успеете magic

Емиле- как ще зарежеш ските бре маймун? Спешно трябва да ходиш на психоаналитик да ти препрограмира приоритетите. Силни хапчет, и ще се оправиш Wink

Захо- сори приятелю, разбира се, че не е честно. Хората там живеят а аз бях само за 9 дни wall

тхе Беар (мечо)- хвана ме. Наистина тази гондола е от към Италия, но Швейцарските са същите oops. Ленчето като видя снимката в галерията каза: Ама това е в Италия!
А аз и викам: това го знаеме само аз, ти и Миро. Явно съм сгрешил.
Иначе сме се разминали за няколко дни. Ние бяхме от 22ри до 30ти ноември. При нас имаше доста повече сняг и карахме единствено извън пистите. А там писти нямат. За мене това са си полегати пътеки и ски пътчета. На места трябва да се буташ даже.
Ако някой смята да ходи там за каране по писти да не се лъже. Не става. Но за Извънпистово каране е уникално. Особено лявата част на Швейцарският склон
За писти Банско е мястото. Колкото и да го плюеме е най-доброто на което аз сим карал. Няма Австрия, няма Италия, няма Швейцария. Най добрите и най прфектно обработените писти са в Банско. А и само там можете да карате за 25лв на ден oops  Пообиколил съм и съм се убедил, Извън БГ се кара само Ноември и началото на Декември когато тука няма сняг

The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #8 -: 13.12.2008 00:22 »

"А там писти нямат. За мене това са си полегати пътеки и ски пътчета. На месАко някой смята да ходи там за каране по писти да не се лъже. Не става. Но за Извънпистово каране е уникално. Особено лявата част на Швейцарският склон
За писти Банско е мястото. Колкото и да го плюеме е най-доброто на което аз сим карал. Няма Австрия, няма Италия, няма Швейцария. Най добрите и най прфектно обработените писти са в Банско."

Не знам какво да кажа, може би имаш право, тъй като аз последните години се отрекох доста от влекове и лифтове, и трапаната, и станах пантаджия...  \0//
Но, на мен ми се стори, че там ако идеш ще се накараш ЯКО, ако обичаш да караш по писти, също и извънпистово, както ти каза. Просто аз дотогава не бях спускал толкова дълго време, същевременно спускането съвсем не ми заприлича на полегата пътека и ски пътче  Wink. Спуснах общо взето два пъти - по един път на ден  wall, но, така е, когато си пантаджия - цял ден бъхтеш, накрая със сетни сили се спускаш... Доколкото ми остана в главата нещо, четох че именно откъм италианската част (над Cervinia), някога е бил поставен рекорда за максимална скорост при спускане... По времето, когато бях там, сайта на курорта си правеше раклама, че там в момента тренира женския национален отбор на Италия по спускане... Не вярвам да тренират по полегати пътеки...  :О: Даже първия ден като качвах, на една от по-горните писти, беше наредено някакво трасе, и по него просто хвърчаха именно девойки, и то все едно ги гледаш по телевизията... Тук е мястото да вметна, че карам ски от 24 зими насам, и що годе съм наясно със спорта. Е, вярно че 90% от тези 24 години са минали на влека на Пършевица над Враца, пистата при който, не може да изненада никой с нищо. Но все пак с брат ми я "отваряхме" и "затваряхме" всяка събота и неделя през тези 90%  Yes, и ако не се лъжа правехме средно по около 40 спускания на ден. Така и не съм карал още на Банско по пистите... Миналата зима бях на едно състезание там по ски-алпинизъм, и като свършихме така ми се искаше да се пусна поне веднъж по тая Томба, че ми се виждаше прилично стръмна, ама толкова народ имаше, а и казаха че трябва да си взема карта за цял ден ли, к`во ли беше, и аз се отказах... Та мисълта ми е, че ти може би си прав за пистите около Матерхорн, но през моя поглед там можеш сериозно да си накараш... То зависи и какъв стил караш, де, аз обикновено го избивам на нещо от гигантски слалом до спускане, т.е. на висока скорост през цялото време, и там ми се видя повече от прилично. Карал съм само откъм италианската част. Айде, че много се заобяснявах...

Ето малко инфо от моето пътуване:

Ами аз ходих до едно градче до Милано да взема едни материали, и тъй като си пътувах със собствен бус, беше грехота да не се отбия до Алпите... От сума време мечтаех да ида до Торино само да погледна нагоре... То се оказа че имало такъв удобен подстъп към Матерхорн, че... Пътя е: Milano - Ivrea - пътя за Aosta (това е и пътя за Франция през тунела под МонБлан), и на Chatillon се отбива нагоре и се кара до градчето (курорта) Breuil-Cervinia. Пътя е супер-серпентинест, живописен, и, добре поддържан. В Breuil-Cervinia (BC) паркингите са безплатни. Хотел не можахме да намерим по-евтин от 45 евро на човек за 1 нощ, със закуска. Ние (пътувах с тъста ми) бяхме взели ядене като за месец напред (а цялото ни пътуване продължи 6-7 дни), ама не щат да дадат стая без закуска включена. Иначе закуската - прилична, даже за моите възможности, е, преди това си хапнах и от моята храна за всеки случай, де . Та, за две нощувки и две закуски платихме двама човека общо 180 евро, без каквито и да било резервации, и то в събота... Хотел две звезди май беше, абе лукс . Можеше да си спим и в буса в чувалите. А в събота и неделя там е лудница, особено в събота вачерта. Това е за пре-сезона (преди баш сезона). Датите бяха 15 и 16 ноември. Има и къмпинг на 8 км преди ВС, в друг курорт Valtournenche мисля беше. Има цени и инфо тук за цялата система, за хотели, за лифтове, уеб-камери, и т.н.: http://www.cervinia.it/
Аз на лифтове така и не се качих, изпообелих си краката с пантите два дена и още ме боли единия . И не съжаляваам никак. Нагоре се качвам по пистите както и другите пантаджии, само дето 90 % от тях ме задминават като пътен знак...Е те сигурно са участници в тамошните сериозни състезания. За чисто каране на ски няма да отварям дума, щото условията са перфектни. Ама друго си е да го избъхтиш и после на края на деня да се сурнеш надолу... Абе, не съм пробвал, (че аз отидох да гледам и да "попивам", а не да карам ски) ама ми се струва че на "един дъх" е невъзможно да се мине цялата дължина от да речем Plateu Rosa 3500m, до 2050m - Breuil Cervinia, на скорост...
Ако имате въпроси за каквото и да е, питайте.

Поздрави от Враца!

Поздрави от Враца!

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #9 -: 15.12.2008 01:14 »

Бърборко- За цените в Италянско не знам, Мечока да каже. Ние бяхме в Швейцарско. Там си бяхме наели апартаментче. 2 спални, голям хол, кухня, баня с wc и отделна wc за 100франка на вечер = 125лв. Но тъй като съседния апартамент беше свободен дядо Адолф ни го даде и него във същата цена за да не се блъскаме в един апартамент 4 възрастни и едно дете:оо.:

благодаря ти за инфото. искрено се надявам да стигнем тази година до там.
по отношение мнението ти за Банско, не съм съгласен. В Австрия има толкова готини писти и места за каране, че трудно може на човек да му стигне един живот за да ги понаобиколи. В Банско не е лошо, но организацията е под всякаква критика. Да се блъскаш с гърци, руснаци, сърби и още 2 000 000 желаещи да си купят карти около 2.5ч. е меко казано безумие. Не е много сложно да сметнеш колко туристи ти посещават курорта и съответно колко от тях ще бъдат на касите и съответно колко от тях ще ползват тоалетна, за да направиш една нормална канализация за да не газим в  Censored защото канализацията не смогва и още доста забележки. аз ходя в Банско от 90г., но тогава беше различно - НАЙ-ХУБАВОТО място на което ходехме с приятели да караме ски и да пием по една ракия в Орловото. :D :D :D
SHMIT
Буревестник

« Отговор #10 -: 15.12.2008 11:23 »

благодаря ти за инфото. искрено се надявам да стигнем тази година до там.
по отношение мнението ти за Банско, не съм съгласен. В Австрия има толкова готини писти и места за каране, че трудно може на човек да му стигне един живот за да ги понаобиколи. В Банско не е лошо, но организацията е под всякаква критика. Да се блъскаш с гърци, руснаци, сърби и още 2 000 000 желаещи да си купят карти около 2.5ч. е меко казано безумие. Не е много сложно да сметнеш колко туристи ти посещават курорта и съответно колко от тях ще бъдат на касите и съответно колко от тях ще ползват тоалетна, за да направиш една нормална канализация за да не газим в  Censored защото канализацията не смогва и още доста забележки. аз ходя в Банско от 90г., но тогава беше различно - НАЙ-ХУБАВОТО място на което ходехме с приятели да караме ски и да пием по една ракия в Орловото. :D :D :D

За пистите говорех аз. Организацията, инфраструктурата , и въобще самото Банско за нищо не стават.
Има начин да се преодолеят проблемите с организацията и нещата стават поносими.

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: