Привет,
преди седмица се върнахме от там и мога съвсем спокойно, да кажа, че пак ще се ходи.
Офертата, която намерих беше за 5* хотел (което може да е било така, но преди 10 години) all inclusive - 360 лева.
Всъщност хотелчето си беше екстра, просто е малко захабено вече.
И Алачати и Чешме са доста приятни градчета. Супер чисто, не е грандоманска история, въпреки, че обичайната гледка е - огромни (но ниски) палатчета с яхтата за незнам колко пари паркирана отпред. Точно пред хотела е така нареченият сърф и кайт спот. Кайт друг път обаче. Обасниха ни, че не е проблем да караме, но трябва да си наемем екипировка от тях, което е пълен булшит.
Иначе сърфистите си разцепваха много стабилно там. От другата страна на заливчето е кайт спота.
Вдигаш кайта и влизаш - на теория. На практика, обаче се набиваш на супер болезнените тръни, след което влизаш в царството на камъните и след макар и леко подръпване от кайта, се хлъзваш и затъваш в тинята.
Това обаче се дължеше на факта, че дори не се бяхме настанили още, но искахме да караме и се набихме на първото място, което видяхме.
На другата сутрин всичко се промени. Спота - Пирланта Бийч (диамантения плаж).
Гурото показваше 6-7 през цялото време, но всъщност беше 10 и нагоре. А това е може би най-комфортната ми зона

.
Стигаме на спота и какво да видим. Във водата е фраш макс с плуващи, които въобще не допускат факта, че при близка среща с кайт или още по-зле - линии под напрежение може да стане сакатлък.
Казахме им, обяснихме как седят нещата - ефект нулев. Бебета, баби и кайтисти на едно. Тук също имаме причина - беше неделя.
От понеделник натам започна кефа.
Бяхме само нашата групичка от петима каращи на целия спот. КРАСОТА!
Сутрин се става с аларма, закусва се по часовник и тем подобни - военен строй с други думи. Пристигаме на спота и се почваме. Рано, както му се полага, вятъра е малко нестабилен и има тук там порив, тук там дупка. Към 10 вече всичко се нормализира и с нашия приятел термиката купона е гарантиран.
От лакомия си джаснах глезена още на първия ден силен вятър, което ме вкара в бокса за 1 ден. Вече 10ти ден куцам с идеята да не го натоварвам, но това не ми попречи, макар и с лек дискомфорт да карам всички други дни.
Към обяд идват локалните карачи, много свежи аркадаши, които имаха какво да покажат.
Много добро място за каране в края на сезона. Нямам идея как е в разгара.
Сега съм тръгнал на сбирка да съберем снимки и клипчета и ще кача после някоя.
Поздрави!