08.03.2026 06:17
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Алачатъ / Чешме  (Прочетена 26912 пъти)
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 190

www.alooppa.com

« -: 13.10.2009 00:09 »

Привет,
Почти на кратко: пътят е ясен и няма къде да се изгуби човек дори без gps. От Гелиболу (Gelibolu) се хваща ферито за Лапсеки (Lapseki); следва се Чанаккале (Canakkale) и после - Измир (Izmir).В самия Измир се движи по магистрала и трябва да се внимава да не се изпусне отклонението за Чешме (Cesme); то е означено ясно. Към Чешме има магистрала; тя е платена 1.75 лири. Отклонението за Алачатъ (Alacati) е 10 км. преди Чешме. Между Чешме и Алачатъ има и безплатен път (4-лентов). Отнема 10 минути.
От София до Чешме стигнахме за около 15 часа нормално каране.
Повечето хотели и сърф училищата работят и октомври и затварят в началото на ноември. В Алачати има много мини-хотелчета, наречени бутик-хотели. Имам чувството, че хотелиерите са се картелирали и всички предлагаха минимална цена от 50 евро на стая в края на Октомври. А хора много нямаше. Но наличните бяха немци, така че стандарта е висок.
За това пък, на 10 км., в Чешме, конкуренцияте е в действие и стая в приличен хотел - почти саджак су, чисто, идеален център, сий вию, договорихме за 50 лири в края на октомври. Има хотели, които не затварят през зимата.
Между градчетата, всичко е във вили, предполагам се отдават под наем, може би начинът е някоя туристическа агенция от Измир. В интернет много информация няма.
GPS коодинатите на спота Алачати са 38.25 / 26.38 училищата са на западния бряг на залива, кайтърите карат отсреща.
Има не-голямо пространство за свободен достъп до спота, между училищата и яхтеното пристанище. Предполагам, че в сезона е леко трудно да се стигне до водата оттам.
Карахме 3 дни, вятърът не беше силен, имаше чоп - от Фунията по-гладко нема!
Като духне, дори в края на октомври изникват бая хора - турци (вкл. състезатели) и немци.
Центъра на Алачатъ е красив und romatisch, Чешме е приятно курортно място, мержемека е 3.50, балък чорба 5.00, адана кебап 9.00, много празни кръчми по това време на годината.
Беше топло и е добър вариант за каране в края на октомври. Пътят е много, но си струва.

Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #1 -: 09.12.2009 13:33 »

www.faikotel.com
Това е хотелът, в който спахме.

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #2 -: 09.12.2009 13:55 »

Ей тук дето съм означил с кръгче имаше един лъскав 5 звезден немски хотел. Дали го има още?

* Alacati.jpg (27.95 KB, 448x480 - видяно 2106 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #3 -: 09.12.2009 21:44 »

RAZBIRASE 4E GO IMA NO NE ZNAEH 4E E NEMSKI. IMETO MU E TURSKO

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
Sergobo
Духовит
**

www.alooppa.com

« Отговор #4 -: 11.12.2009 00:03 »

Всъщност, хотелите са на носа по средата между кръгчето и магистралата.
Да, хотелите са вече 2 Smile В по-новия мисля, че искаха 100 евро на стая. Изгелжда мутробарок. Другия е Сюзер (Suzer Sun Dreams или нещо такова), в него не проверявах за цени.
Между другото (на собствен риск) си оставяхме нещата на брега, не сме скатавали.
Поздрави,

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #5 -: 11.12.2009 16:06 »

Точно така беше Süzer Sun Dreams - не знам защо съм останал с впечатлението, че е немски

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
peed
Полъх
*
Публикации: 11

« Отговор #6 -: 23.08.2012 00:11 »

Някой може ли да даде информация какъв е вятъра там? На прогноза ли се кара или има локална термика?
Юли
Администратор
Публикации: 5498

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #7 -: 24.08.2012 00:27 »

На същата прогноза като за острова.

Аз съм легенда :D

Windsurf: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 | LoftSails Oxygen 4.6, 6.3
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 92L | KT 2.0, 2.5 3.0, 3.5, 4.0, Reptile 7.0
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #8 -: 25.05.2013 16:53 »

Ако някой случайно е планирал да ходи на Алачати от 1 Юни до 11 Юни, да сигнализира, защото десет дни ще съм там, та може да покараме заедно  --<  Много се надявам да духа за да се съчетае полезното (инструктажа за който отивам) с приятното. Ще съм в сърф - училището на спота  там Yeee Yeee Yeee Дано духа! Yeee

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Philip
Духовит
**
Публикации: 115

« Отговор #9 -: 27.09.2014 12:35 »

Привет,
преди седмица се върнахме от там и мога съвсем спокойно, да кажа, че пак ще се ходи.
Офертата, която намерих беше за 5* хотел (което може да е било така, но преди 10 години) all inclusive - 360 лева.
Всъщност хотелчето си беше екстра, просто е малко захабено вече.
И Алачати и Чешме са доста приятни градчета. Супер чисто, не е грандоманска история, въпреки, че обичайната гледка е - огромни (но ниски) палатчета с яхтата за незнам колко пари паркирана отпред. Точно пред хотела е така нареченият сърф и кайт спот. Кайт друг път обаче. Обасниха ни, че не е проблем да караме, но трябва да си наемем екипировка от тях, което е пълен булшит.
Иначе сърфистите си разцепваха много стабилно там. От другата страна на заливчето е кайт спота.
Вдигаш кайта и влизаш - на теория. На практика, обаче се набиваш на супер болезнените тръни, след което влизаш в царството на камъните и след макар и леко подръпване от кайта, се хлъзваш и затъваш в тинята.
Това обаче се дължеше на факта, че дори не се бяхме настанили още, но искахме да караме и се набихме на първото място, което видяхме.
На другата сутрин всичко се промени. Спота - Пирланта Бийч (диамантения плаж).
Гурото показваше 6-7 през цялото време, но всъщност беше 10 и нагоре. А това е може би най-комфортната ми зона  --< .
Стигаме на спота и какво да видим. Във водата е фраш макс с плуващи, които въобще не допускат факта, че при близка среща с кайт или още по-зле - линии под напрежение може да стане сакатлък.
Казахме им, обяснихме как седят нещата - ефект нулев. Бебета, баби и кайтисти на едно. Тук също имаме причина - беше неделя.
От понеделник натам започна кефа.
Бяхме само нашата групичка от петима каращи на целия спот. КРАСОТА!
Сутрин се става с аларма, закусва се по часовник и тем подобни - военен строй с други думи. Пристигаме на спота и се почваме. Рано, както му се полага, вятъра е малко нестабилен и има тук там порив, тук там дупка. Към 10 вече всичко се нормализира и с нашия приятел термиката купона е гарантиран.
От лакомия си джаснах глезена още на първия ден силен вятър, което ме вкара в бокса за 1 ден. Вече 10ти ден куцам с идеята да не го натоварвам, но това не ми попречи, макар и с лек дискомфорт да карам всички други дни.
Към обяд идват локалните карачи, много свежи аркадаши, които имаха какво да покажат.
Много добро място за каране в края на сезона. Нямам идея как е в разгара.
Сега съм тръгнал на сбирка да съберем снимки и клипчета и ще кача после някоя.
Поздрави!

* pop2.jpg (38.66 KB, 640x358 - видяно 949 пъти.)
Юли
Администратор
Публикации: 5498

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #10 -: 01.10.2014 17:10 »

Много добро резюме  bravoo
Тамошните таралежи са световно известни oops

Аз съм легенда :D

Windsurf: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 | LoftSails Oxygen 4.6, 6.3
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 92L | KT 2.0, 2.5 3.0, 3.5, 4.0, Reptile 7.0
Sunny
Администратор
Публикации: 6441

« Отговор #11 -: 01.10.2014 20:49 »

Philip много готино си го разказал. Надявам се като се върнем да направим една сбирка и да разказваш наживо Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Philip
Духовит
**
Публикации: 115

« Отговор #12 -: 13.01.2015 17:42 »

ако някой има интерес, вече пуснаха офертите за мястото където бяхме отседнали ние

http://pochivki.uni-holidays.bg/promocii-pochivki/view.html?oid=32867
bai Ivo
Повей

Публикации: 2

« Отговор #13 -: 24.01.2015 19:33 »

Браво Philip ,много интересна публикациа...направо се навихме и ние да идем с жена ми.
Интересуваме се дали спота за сърфистите е пред или в близост до  хотела ? Дали може да караме собственото си сърф оборудване или трябва да се наема  тяхно? Има ли къде да държим ригнатото оборудване и ако да дали знаеш колко струва на вечер?
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 392

« Отговор #14 -: 26.01.2015 12:38 »

Най-доброто място за каране е показано - срещу училището (сърф клуба). Иначе от хотела до училищите има около 2.5 км.
Естествено може да се кара и на други места в залива и извън него, но показаното място е най-доброто (аеродинамична фуния). Има около 400-500 метра плитчина - идеална за учене на воден старт и маневри, където често се пада  :D.

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: