22.11.2024 13:10
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: BEGINNER...  (Прочетена 72713 пъти)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #90 -: 16.06.2010 02:42 »

Този уикенд бях и имаше вятър независимо от прогноза...
Малко уточнение -има ли прогноза за Волви,не е добре в 90% от случаите.Обикновенно фронта се сблъсква с термиката и тя престава да работи (освен ако не е от вярната посока).Високи температури и нулева облачност-това е,което работи там  Yeee

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #91 -: 16.06.2010 13:27 »

На 23 май така ми спря вятъра на средата на язовира и 15-20 минути се чудих с какво да се занимавам Shocked

...Аз си говорих с едини рибари с лодка- те се присмяха че нямало вятър, аз ги контраатакувах, че нищо не са хванали  :D и така си споделяхме неволите до следващия полъх и поредния поворот през носа  Sad.

VenciiV, Аз както писах и в началото наистина планувам да карам само в БГ- просто имам чудесни възможности за там и затова. Особено в Бургас и в Поморие да си стягат шортите отсега  (:-pp). До Острова със сигурност ще отида, но това лято отпуската и средставата са вече определени до последния ден и до последния лев. Желание колкото щеш, но свободното време ми е сериозен проблем- много ми станаха дините под мишница, което всъщност никак не е лошо  Wink. До Гърция също планирам още едно ходене, но края на септември и на Тасос, така че и Волви, ще е за догодина евентуално. Благодаря все пак за информацита- сега и без това наблягам на теорията, а и много избор няма, така че следя, чета и всяка инфо ми е полезна и интересна.  Drinks

BBI ще се радвам наистина на компания в ученето, винаги е по-добре като гледа човек и други наоколо си.  Yeee

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #92 -: 17.06.2010 08:29 »

Слаб е вятъра за да караш в налъмите, затова и стойката ти е неестествена. Хубаво е, че захождаш към тях, така при достатъчно вятър ще ти е познато движението. Виждам, че си тренирал и подпиране на лакти, това за нашите язовири е по-честото упражнение :D oops

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #93 -: 17.06.2010 23:43 »

VenciiV, Аз както писах и в началото наистина планувам да карам само в БГ- просто имам чудесни възможности за там и затова. Особено в Бургас и в Поморие да си стягат шортите отсега  (:-pp). До Острова със сигурност ще отида, но това лято отпуската и средставата са вече определени до последния ден и до последния лев. Желание колкото щеш, но свободното време ми е сериозен проблем- много ми станаха дините под мишница, което всъщност никак не е лошо  Wink. До Гърция също планирам още едно ходене, но края на септември и на Тасос, така че и Волви, ще е за догодина евентуално.

И аз така си мислех на времето. Оказа се обаче, че всичко е въпрос на приоритети. С теория само не става. За Уинд сърфа си трябва Уинд. И то 50тина дни в годината, минимум 10м/с.  Уинд в България почти няма. За да напреднеш в този спорт трябва да караш извън България основно. Трябва да инвестираш поне 10 000лв в екипировка. Трябва да можеш при прогноза , която се вижда от 3 до 5 дни предварително, да си оправиш нещата и да запалиш към спота, защото не си ли карал 40тина дни тази година можеш да я отпишеш от сърф календара си.
В противен случаяй тъпчеш на едно место.
Ако си истински запален по този спорт, си сменяш приоритетите и намираш начин това да се случи. Проблема е само да се пречупиш. Като при луп. Всички гледаме филмчета, и си казваме "следващия път ще скоча за луп" , но когато дойде вълната не скачаме за луп. Така Луп не се прави.  Така и по начина по който ти описваш, сърфист не се става.
Ти ще ме контрираш, че нямаш отпуска и нямаш пари. Но това не е оправдание. Трябва просто да си смениш работата. Всички занимаващи се с този спорт са го правили.

chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #94 -: 18.06.2010 01:12 »

На Тасос не съм чувал да става за сърф.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #95 -: 18.06.2010 01:38 »

И аз така си мислех на времето. Оказа се обаче, че всичко е въпрос на приоритети. С теория само не става. За Уинд сърфа си трябва Уинд. И то 50тина дни в годината, минимум 10м/с.  Уинд в България почти няма. За да напреднеш в този спорт трябва да караш извън България основно. Трябва да инвестираш поне 10 000лв в екипировка. Трябва да можеш при прогноза , която се вижда от 3 до 5 дни предварително, да си оправиш нещата и да запалиш към спота, защото не си ли карал 40тина дни тази година можеш да я отпишеш от сърф календара си.
В противен случаяй тъпчеш на едно место.
Ако си истински запален по този спорт, си сменяш приоритетите и намираш начин това да се случи. Проблема е само да се пречупиш. Като при луп. Всички гледаме филмчета, и си казваме "следващия път ще скоча за луп" , но когато дойде вълната не скачаме за луп. Така Луп не се прави.  Така и по начина по който ти описваш, сърфист не се става.
Ти ще ме контрираш, че нямаш отпуска и нямаш пари. Но това не е оправдание. Трябва просто да си смениш работата. Всички занимаващи се с този спорт са го правили.
\0// \0// \0//
Евалата Шмитски, много добре си го написал и много правилно!

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #96 -: 18.06.2010 06:47 »

SHMIT e  :1:
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #97 -: 18.06.2010 11:27 »

Ееееее,не така-ще вземете да го откажете човека.Всеки е почнал с една (някаква си) дъска и един риг (обикновенно също случаен...) .Всичко останало,включително и прозрението за свободното време,съвместимостта с работата ,броя водочасове и пр. ,ще си дойде  от самосебе си с времете.Без грам съмнение  Wink
П.П. то и аз вече не издържам така-твърдо ще  сменям начина ми на досегашна заетост   oops

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #98 -: 18.06.2010 11:51 »

Хе, хе - ето ви нещо, което сигурно сте забравили. Беше постнато във форума доста отдавна от Краси  \0//. В прикачения файл текста е на английски и на български след това.
Струва си да се прочете - има връзка с дискусията тук Wink

* Is_Windsurfing_better_than_Sex.doc (42.5 KB - свалено 404 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #99 -: 18.06.2010 12:44 »

Хе, хе - ето ви нещо, което сигурно сте забравили. Беше постнато във форума доста отдавна от Краси  \0//. В прикачения файл текста е на английски и на български след това.
Струва си да се прочете - има връзка с дискусията тук Wink
Хахахаха!!! Товаааа е брутално! \0// \0// \0//

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #100 -: 18.06.2010 14:37 »

:1: Имаше един сърфист от Габрово та  той казваше " когато ми се прави секс по ми се кара сърф "

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
free
Духовит
**

« Отговор #101 -: 18.06.2010 18:13 »

тц,тц,тц каква дискусия само заформихте, верно ще откажете някой...ама не и мен  Wink. Момчета стегнете се, вярно няма вятър, ако имаше едва ли щяхте да се занимвате с мен  Cool.

ще си позволя да направя едно обобщение на написаното от Шмит и на това което е пуснал Захо- да в България вятър няма, (то и много други работи няма), ама пък излиза че това е много добре за секса  :О:.

Shmit ти преден луп правиш ли? Нито екипировка за 10000лв. нито за 20000лв. гарантира на притежателя си умения като на пичовете от филмчетата. И колко от вас правят над 40 дни каране? Моите цели не са да се състезавам с windsurf и да направя преден луп. Ако се стигне до там, първо теб ще намеря да почерпя  Drinks. За работата си абсолютно прав, дано го докарам до там че да имам по 40 дни сърф, 40 дни ски и 2 x 40 за другите удоволествя. Докато го докарам до там ще мине известно време. Някой тук писа, че си е купил стари неща и да не се чудя, да отлагам и да събирам пари, ами да отнасям нещо и да си карам- мился че това мнение най-много си заслужаваше. Всеки кара според възможностите и приоритети си. За мен сърфа поне за сега е на 3 място- като първите две не са секса или съня  (:-pp). Може и да мине напред в класацията, ама за едно каране на Искъра, сред цигани и без вятър човек не си сменя приоритети. Шмит дай боже да се засечем някъде, ще се радвам да поговорим, че и да покараме.

Eddi  аз почвам не с каква да е екипировка, сигурен съм че всички сте почнали с по-лоша от моята. Нещата ми за beginner, какъвто съм в windsurfa, са си екстра, за което съм много благодарен на всички ви тук и главно на Sunny и Юли. Моята идея беше да взема нещо далеч по-старо и по-зле и да се уча на него. Да си взема Неш 80л. за 2000лв. в момента няма да ми свърши абсолютно никаква работа, освен ако сам не прави лупа и другите неща  oops.

Иначе да, ясно е че всеки иска най-доброто и от нещата с които се заобикаля и от живота и от секса  Good Luck
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #102 -: 18.06.2010 18:57 »

И колко от вас правят над 40 дни каране?
Абе чувал съм за такива :DСтига празни приказки,дайте да видим къде ще се кара.Ние утре рано тръгваме към БГ черноморие,но още се чудим между Рибка и Лозенец,май ще се решава в движение :-O-:

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
free
Духовит
**

« Отговор #103 -: 18.06.2010 19:00 »

На Тасос не съм чувал да става за сърф.

За Тасос всичко е решено отпреди да имам сърф, а и не за това отиваме там  :О:. Но не се съмнявай, че ще си взема и сърфа- все ще има малко вятър като за мен, освен ако до края на лятото не съм вече състезател, но не ми се вярва.

И само да добавя към предния си пост. Ако целта ми беше да се занимавам само със сърф, не работата, а щях да сменя държавата. Wink
free
Духовит
**

« Отговор #104 -: 18.06.2010 19:07 »

Абе чувал съм за такива :DСтига празни приказки,дайте да видим къде ще се кара.Ние утре рано тръгваме към БГ черноморие,но още се чудим между Рибка и Лозенец,май ще се решава в движение :-O-:

:D и аз съм чувал ама не са много..щастливци  OK..За карането си много прав, малко каране има по форумите  Yeee. Ако не вали през weekenda сте дам трети шанс на Искъра. Бих се радвал поне да си кажат тези които се замислят за там.  :Sunny:
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-горе
Печат
Отиди в: