01.11.2024 15:21
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Що е това формула?  (Прочетена 42827 пъти)
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #45 -: 03.11.2010 19:39 »

Да ти направя едно просветление на теб... защо предложих платното в тема за формула. Искаш да ми кажеш че парите не са важни в подбирането на материал.... Добре е да си го набавиш ами след това..... както и да е.

Мога да кажа че си като кон с капаци след толкова написано и факти да не разбереш идеята... Ако ще си купуваш формула оборудване само за да караш на слабите ветрове, си се набутал в момента който си го помислил

Като си помисля че, повечето които карат формула е по тази причина тръпки ме побиват  :D

Сега да ти кажа и за Evo.... хелиума не е състезателно платно - не е бързо и има малък range.... не държи на по силните пориви, плюсовете  са че държиш малко м2 с power  на голямо race платно, сработва се с фриирайд, слалом и формула...
Мисля че нямам какво повече да кажа защо има EVO и защо хелиум !?
Не съм философ... просто защитавам една идея с факти.

Говориш пълни глупости! И обиждаш многоуважавания от нас Марино! Отдавна всички разбрахме идеята, че човека иска съвет за ФОРМУЛА! Не за хелиум..мелиум бла бля тнт...разбра ли?
Спри се малко...и нали ти казах да смениш дилъра  (:-pp)

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #46 -: 03.11.2010 19:51 »

Говориш пълни глупости! И обиждаш многоуважавания от нас Марино! Отдавна всички разбрахме идеята, че човека иска съвет за ФОРМУЛА! Не за хелиум..мелиум бла бля тнт...разбра ли?
Спри се малко...и нали ти казах да смениш дилъра  (:-pp)

Многоуважавания Марино, може да не използва фрази като "дървен философ". Това че е многоуважаван не му дава право ....

Та мислех че, е нормално в форум да се обсъждат идеи свързани с определена тема в самата тема....
Ако някъде съм сбъркал да бъда извинен и модераторите или администраторите да се погрижат акаунта ми.

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #47 -: 03.11.2010 22:39 »

То всъщност като се поразгледах доста хора са на вашето мнение, че е глупост и едно дрън- дрън.... но това преди да го пробват.

At last, a manufacturer has recognised that not everyone wants to sail on a 9m or 10m sail in lighter winds (or can afford the mast and boom to accompany it), so NeilPryde have designed a sail of a smaller size that aims to match the early planing characteristics of a bigger sail.

А тук е цялата статия http://www.boardseekermag.com/equipment_reviews/equipment/Neilpryde-Helium-075.htm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #48 -: 03.11.2010 22:45 »

Abit, подсещаш ме за една приказка "А, майсторе, 'алва?" :D Cool :D :D :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #49 -: 03.11.2010 23:44 »

Добър спор се е получил, а както казват умните глави "В спора се ражда истината"
Аз понеже не съм намерил къде на публично място да благодаря на Орлин, го правя тук.
Благодаря! \0//
Това лято пробвах неговата формула. Много ми хареса. Ще налея по едно Узо:)Smile Ако някой ден ми останат стотинки, си купя камион и все още не са ме пратили да живея в гаража, ще си купя и аз такова чудо. И аз искам да увелича възможностите да карам при всякакъв по сила вятър.
Между другото, пробвах и слаломия материал на Орлин. Хич не звучеше зле. Ще му налея още едно по случая:)
Айде да си лягам, че ще стане  tequilla

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
roman
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #50 -: 04.11.2010 09:29 »

http://www.rikswindsurfing.com/news/2008/07-08/helium/bnp9v8h-vt-action.html

118l board    65kg    force 3-4 (beaufort)     
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #51 -: 04.11.2010 10:29 »

Да ти направя едно просветление на теб... защо предложих платното в тема за формула. Искаш да ми кажеш че парите не са важни в подбирането на материал.... Добре е да си го набавиш ами след това..... както и да е.

Мога да кажа че си като кон с капаци след толкова написано и факти да не разбереш идеята... Ако ще си купуваш формула оборудване само за да караш на слабите ветрове, си се набутал в момента който си го помислил

Като си помисля че, повечето които карат формула е по тази причина тръпки ме побиват  :D

Сега да ти кажа и за Evo.... хелиума не е състезателно платно - не е бързо и има малък range.... не държи на по силните пориви, плюсовете  са че държиш малко м2 с power  на голямо race платно, сработва се с фриирайд, слалом и формула...
Мисля че нямам какво повече да кажа защо има EVO и защо хелиум !?
Не съм философ... просто защитавам една идея с факти.  Drinks

Урааааааа.Най-накрая някой да ми разясни за рейс оборудването.Дет се вика:ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ.[/color][/font][/b]

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #52 -: 04.11.2010 15:57 »

Малко видео към темата :

http://www.youtube.com/v/9oMM0g9PhrE?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #53 -: 04.11.2010 16:34 »

Малко видео към темата :

Еми, красота....

Според мен, Формулата е трябвало да се приеме на Олимпийските игри, а не RSX монопола на NP... angry
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #54 -: 04.11.2010 16:34 »

Малко видео към темата :
Пак зарибяваш - и ми образуваш нерви с тези прекрасни кадри OK
Хе, хе - в една от гонките май им беше малко тегаво. Добре, де, ти що ме излъга, че мацките 'формулистки' карали по монокини  oops - не видох туй нящо  :-O-:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #55 -: 04.11.2010 17:05 »

Урааааааа.Най-накрая някой да ми разясни за рейс оборудването.Дет се вика:ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ.

Не се пали толкова  бре човек, нали нещо трябва да се пише да минава времето. Виж колко полезни неща се написаха от тези които разбират. Все пак е по добре да има някакъв интерес, бил той и отрицателен, колкото да няма  нищо.  Wink

А иии.... след това ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ мога да ти кажа Човек се учи докато е жив . Така че, не си мисли че, всичко си научил ... о не, това не означава че, не знаеш в стотици пъти повече от мен, но нито означава че аз нямам право на мнение .  Wink
Дори с удоволствие бих послушал твоето мнение и съвети, когато реша да взема формула.   Drinks

marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #56 -: 04.11.2010 17:12 »

OK

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #57 -: 04.11.2010 21:01 »

Добър спор се е получил, а както казват умните глави "В спора се ражда истината"
Аз понеже не съм намерил къде на публично място да благодаря на Орлин, го правя тук.
Благодаря! \0//
Това лято пробвах неговата формула. Много ми хареса. Ще налея по едно Узо:)Smile Ако някой ден ми останат стотинки, си купя камион и все още не са ме пратили да живея в гаража, ще си купя и аз такова чудо. И аз искам да увелича възможностите да карам при всякакъв по сила вятър.
Между другото, пробвах и слаломия материал на Орлин. Хич не звучеше зле. Ще му налея още едно по случая:)
Айде да си лягам, че ще стане  tequilla

Ако става въпрос за мене, и случая е на острова - по скоро аз трябва да благодаря за оная страхотна ципура дето я беше приготвил я изядохме на терасата !!! Drinks

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #58 -: 04.11.2010 22:58 »

Пак зарибяваш - и ми образуваш нерви с тези прекрасни кадри OK
Захо,знам проверено лекарство за нерви  Drinks

Хе, хе - в една от гонките май им беше малко тегаво. Добре, де, ти що ме излъга, че мацките 'формулистки' карали по монокини  oops - не видох туй нящо  :-O-:
В това филмче се вижда  как условията започват да стават наистина тегави (за формула ),като точно при жените положението започва да излиза от контрол и състезанието е прекратено  :Q: :Q: :Q:
Според мене хич не им е било до монокини в тоя момент!
Ама трябва да ги видиш когато всичко им е на 6  :D

http://www.youtube.com/v/ZzxZk6cltXs?version=3

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #59 -: 04.11.2010 23:13 »

Такаа, поуталожи се темата и за да не я затворим се връщам сега за подробности от каращите формули.
Поради това, че и аз ще се "формулирам" напролет имам следните 2-3 питания :
1. Трудно ми е да си обясня как се вади 12 квадрата платно при слаб вятър например 4м/с, който цитирате?
С воден старт и със стартшкот все е тегаво според мен - а да падне слабия вятър по време на каране е често срещано явление. Ясно е, че е въпрос на техника и на водочасове, но понеже всеки се ражда ненаучен и трябва да се започне отнякъде, значи на всеки ще са му интересни тези съвети. За водния старт има доста добри обяснения във форума, но все става въпрос, като има вятър и с малко платно. Тук нека разберем и за другата крайност - слаб вятър и огромно ветрило Smile  \0//
2. При джайбовете на скорост дъската сигурно излиза половин метър над водата - финката сигурно и тя - завоя става с по-голяма дъга от нормалното може би. Техниката на завиване различава ли се от същата с нормална дъска?
3. По-леките сърфисти ( например 60кг) пак ли карат 160литра формула и 12кв платна .... и как го удържате бе хора ако пък вятъра стане двоен. защото и това се случва често?
Предварително благодаря за отговорите
 Yeee Yeee

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: