Да,наистина никой не пренебрегва голямото оборудване като цяло....аз самия си подържам 1 комплект такова.
Защото наистина ако нямаш възможност да избираш прогнози и можеш да си позволиш само Уикенд карания е много по-добре да караш било то и "....найска" от колкото нищо...
Според мен неглижирането (ако има такова) не е толкова в самите квадратури,колкото в условията, в които обикновенно се карат.
Справка: Морски бриз,езера/язовири и паркета на Острова.
Особено важно е и да се смята,че има огромна разлика при каране на слаломно оборудване или формула, при возене за кеф или при състезателно каране!
Нещата са коренно различни....!!! Лично го изпитах на 2 пъти,гълтайки гипса дотолкова,че в 1ва гонка съм пълна трагедия,докато ми се успокои пулса...
Миналата година например с очите си видях Жоро как кара слаломен материял на 23м/с....
Отделно, същия ми показа снимки как на Sylt са правили регата на 3 метрови вълни това лято....
Това вече наистина си е мъжко каране,адски трудно е и не е за всеки!
За това е добре човек да се стреми към универсалност,разбира се да има предпочитания,но и да е способен да кара на ВСЯКАКВИ условия.
Погледнете например,че напоследък все повече про-та в PWA се спускат и на слалом и на уейв....
В БГ,освен Зъболекаря,чудесен пример е и Психопата,който освен,че навремето обираше всички регати по слалом е перфектен и на вълни...
Така че тъпо е да се разделят така нещата, а ако може както вика Захо да караме всичко,най-добре!