metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #60 -: 08.04.2009 23:25 » |
|
Емо, още като каза, че имаш болка при дишането бях сигурна че е пукнато, но нали не съм медик, та се въздържах от мнение. Пази се и ще мине бързо сигурно са те посъветвали и за допълнително калций Дано и Захо скоро се появи на хоризонта с бирения си хумор и ведро настроение.... ПП Съни пропусна да спомене, че имаше и бедстващ който беше изваден с рибарска лодка след намесата на Илкджан. Абсурдното обаче в историята е, че негов приятел беше тръгнал да го вади с плуване,в тази ледена вода Имена няма да споменавам, но като човек изкарал 10 години от живота си по басейните и състезателни лагери, мога да кажа, че за големи хора това е неразумност! С неопрен се плува трудно, защото той води до плаваемост която по-скоро играе лоша шега и прави "напредването" към целта излюзорно. На всяко физическо движение течението противодейства и плаваемостта от неопрена си казва думата, с други думи на едно напред, две са назад... Имаше чоп, имаше пориви,беше адски суров ден, да се плува към бедстващ си беше е абсолютно недомислие С всичко това искам да кажа, че трябва повече мисъл при предприемането на подобни действия!Добре, че рибарите се отзоваха, надявам се да са им се отблагодарили подобава Не само че бе безумие влизането на вятър 13-14м/с с плуване да се вади бедстващ в тази студената вода...но безумно тъпо е, че доколкото разбрах бедстващия не е дал и стотинка на рибарите притекли се на помощ! ТОВА Е....НЯМАМ ДУМИ....дано съм разбрал грешно и се лъжа де ..ако пак се наложи да ги помолим то те какво биха казали след тази случка? ...та лошо реноме се гради така! За това хора когато някой помогне в такава ситуация намерете начин да се отблагодарите недейте се скрънза...стига съм говорил всичко е ясно! то кофтито бе че училищата не бяха отворили и нямаше други лодки освен рибарите....чак ми идва да предложа на някои хора щот не им се случва за 1 път да си носят 40 лири в пликче в трапеца...отива лодката да ги вади плащат и ги вади..не плащат и не ги!!!!! баааси колко се дразня! Айде със здраве де и да не се случват такива случки вече!
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #61 -: 09.04.2009 10:15 » |
|
Сашко,не се нервирай омбре,щото на всеки може да се случи. Никой не е застрахован! И аз съм плувал навремето и ти си плувал и сега доста хора видях да се плацикат...Все пак за повечето беше 1во каране! Относно това дали е платил или не,аз лично услужих с пари на момчето да плати,но рибарите категорично отказаха! Да ги гони, като чалга певици по плажа и да им пъха по деколтетата ли? Спорта ни е такъв,че сакатлъци винаги ще стават,понякога независещи и от теб! Успех на всички!
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #62 -: 09.04.2009 11:57 » |
|
Най-важно от всичко е да се знае, че подветрения е с предимство и който прзви маневра трябва задължително да се огледа назад Не знам как и къде да го напиша, така, че колкото се може повече сърфисти да го прочетат и да го знаят. Също задължително трябва да се спазва правилото, че който кара с дясна ръка напред е с предимство и ако идвате срещу него с лява ръка напред трябва да пуснете малко по вятъра, за да осигурите предимство. Ще помоля всички вас при всеки удобен случай да го споделяте с останалите сърфисти, защото не всички са прочели тази тема, а и няма лошо от малко напомняне
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #63 -: 09.04.2009 12:37 » |
|
Говорих със Захо на другия ден след инцидента -звучеше оптимистично.Нека да му стискаме палци -ако всичко е ОК,може да го видиме на вода още юни месец (както и мене) Той ще ви разкаже най-добре какво се е случило точно ...Бедстващият събрат е бил Филип -добре,че всичко е приключило благополучно.Чичо-на Мони баща му е скъсал менискус Всичкото това инфо ми беше поднесено лично от доктор Чочо онзи ден...на операционната маса,когато ми сглобяваше крака отново
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #64 -: 09.04.2009 12:43 » |
|
Изключителна прогноза! 5 дни безкомпромисно каране с малки оръжия. Може би имаше около 70-80 човека на двата спота. Слънце,температура около 15с,водата също толкова и вятър всеки ден м/у 12-16м/с. До 1ви Май съм в творческа почивка,че сутринта рентгена показа пукнато ребро... Емо,човек,оправяй се бързо Какво ни става на всички тази година -нали уж миналата беше високостна
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
tan
Повей
Публикации: 2
|
|
« Отговор #65 -: 09.04.2009 12:53 » |
|
Извинявай много, но преди да даваш такъв коментар не се оповавай само на това, което мислиш......,защото се различава много от истината и по този начин го злепоставяш и изкарваш прошляк, и неблагодарник.Не намирам за нужно да обясняваме на всеки, какво е станало с рибарите, а това че правиш коментари, без да си наясно със ситуацията говори за твойто възпитания, моят коментар ще запазя за себе си.......
|
|
|
|
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #66 -: 09.04.2009 14:43 » |
|
Еди,ОК съм пич! Вече ме боли само при по резки движения! Следващата 7ца съм на вода живот и здраве... Айде оправяй се и ти бързо! Относно това кой е подветрен и надветрен,с предимство или без,Съни принципно е права! Но както знаем,като се качиш на дъската и мозъка ти почне да се проветрява приятно,тези неща се забравят А и ние не сме ПРО-та все пак... Затова дай да се пазим всички един друг,не да се осланяме на правилата само!!! Защото Захо ,както не беше виновен в случая по правилата,така можеше на него нищо да му няма,а да вкара другия сърфист в голяма беда.Особено с тази скорост, с която се удариха.....Не оправдавам никого,просто при внимание и от 2те страни,може би нямаше да се стигне до толкова фатални последици... Извода е,по -добре отстъпи предимство,ако трябва падни във водата,но очите винаги на 4ри!
|
|
|
|
|
|
|
Vasso-Divaka
Духовит
Публикации: 136
|
|
« Отговор #67 -: 09.04.2009 16:42 » |
|
Прекалено остро изказване!!!!! Споко бе!!! На всички ни е пил гъза вода, а и кой знае още колко има, така че не се нерви толкова!!! Все пак море е, случва се какво ли не, и както казва Емо - никой не е застрахован!!! И да ти кажа под секрет, този колега нито е първия, нито последния, който са го вадили въпросните рибари, и пак под секрет - пари никога на са вземали!!!!!! Я ми кажи ти щеше ли да вземеш, ако си на тяхно място!!!!!!! Че чак и в трапеца да си носим!!!! И кво, ако няма, 40 лири, да го уставим да се удави ли!!!???? Това ли предлагаш!!!!!!???????????? Не мога да повярвам, че това го предлага "сърфист"!! А относно правилата - Навремето имах един авто-инструктор дето ми викаше: "Още съм жив, щото НЕ си ползвам предимството"
|
|
|
|
|
|
|
nia
Полъх
Публикации: 7
|
|
« Отговор #68 -: 09.04.2009 17:28 » |
|
ЕВАЛА Васо! В крайна сметка не е ли идеята всички ние да се кефим на карането и на кой е нужно вобще да се коментират кой какво платил и на кого... Бели стават и в такива случеи най- важното е всеки от нас да си вземе поука и да бъде по-внимателен, а не да търсиш някаква вина в някой( доста характерно качество за нашите земи)... А за плувеца, дето отиде да спасява Фил, мога да кажа само дълбок поклон...никой не знае дали е разумно или не ( според някои, карането на сърф само по себе си е достатъчно неразумно) но това е един истински човек . Жалко е не са всички такива, а някои биха оставили човек във водата ако няма 40 лири! Дано да няма повече злополуки този сезон! Слънце и попътен вятър на всички!
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #69 -: 09.04.2009 17:49 » |
|
Миналото лято направо ми падна шапката с един турчин, който се учеше в училището на Коко Човекът взел 1-2урока с учител и послерешил да не се набутва повече за учител и взе само сърфа. Беше му обяснено да не излиза от коридора, защото духа, а той няма още никакви умения. Та този човечец врът насам врът натам и излезе от коридора и видя, че не може да се прибере и се размаха. Ние притеснени тичаме при Коко да му кажем да ходи да го вади. В това време рибарското корабче се притече на помощ и го извади Човека слезе, взе си сърфчето и пак се метна да кара и айде пак извън коридора и пак се размаха. И корабчето пак го взе и го докара. Така 4 пъти????? Направо не можех да повярвам, голям майтап беше , ама чак на мен ми стана съвестно, че така разкарва хората. Иначе за правилата е адски добре да се знаят и да се спазват. Аз съм сигурна, че Захо не се е ударил, защото е искал да си използва предисмтвото, а защото просто е нямало какво да направи. Не знам, не искам да комнетирам нещо, което не съм видяла с очите си. Само знам, че ми се е случвало човекът пред мен да тръгне да прави power hals без да се огледа, аз съм на няколко метра зад него и честно да ви кажа време за реакция почти няма. Просто скоростта и на двамата е толкова голяма, че докато разбереш какво става и мозъкът ти подаде команда да хвърляш всичко, защото друг изход няма, вече сте се ударили. Разбира се Емо е прав, че ако трябва да се избегне удар е все едно дали си с предимство или не. Същото като с кола. Оглеждай се, преценявай и пази себе си и другите.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #70 -: 09.04.2009 18:28 » |
|
Истината за сблъсъка е,че не са се видяли ВЗАИМНО! Но кел файда де,имало да се случва,случило се е.Добре че няма фатални последици,защото всички си бяхме глътнали граматиката... Дано това да ни е наистина обица на ухото на всички!
|
|
|
|
|
|
|
The Bear
|
|
« Отговор #71 -: 09.04.2009 18:28 » |
|
...ако трябва падни във водата,но очите винаги на 4ри!
...и не чакай последния момент, за да паднеш , и не си купувай синьо платно и черен неопрен !
|
|
|
|
92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
|
|
|
Vasso-Divaka
Духовит
Публикации: 136
|
|
« Отговор #72 -: 09.04.2009 20:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #73 -: 09.04.2009 22:13 » |
|
Наистина е много тъпо , ако не предложиш пари на рибарите след като са те извадили. Доста тъпо се получи и с изказването на Сашо, при положение че човека е предложил да се отблагодари. Явно Сашо е имал невярна информация по въпроса (до колкото разбрах повечето хора са останали със такова впечатление) и има право да се възмути, както се възмутих и аз като прочетох поста му. При положение, че не е така, значи става въпрос за недоразумение. Важното е , че всичко е минало без проблеми и както трябва. P.S. Благодарности на Сашо, за случая когагато скъсах платно при над 22м/с. Тогава рибарите бяха отказали да влезнат да ме вадят на този вятър. Само Сашо се престраши да дойде да ми помогне.
|
|
|
|
|
|
|
Phill
Вятърничав
Публикации: 256
|
|
« Отговор #74 -: 09.04.2009 22:20 » |
|
..........бе безумие влизането на вятър 13-14м/с с плуване да се вади бедстващ в тази студената вода...но безумно тъпо е, че доколкото разбрах бедстващия не е дал и стотинка на рибарите притекли се на помощ! ТОВА Е....НЯМАМ ДУМИ......... Сашо, някак си не мисля, че е необходимо да ти давам обяснение...., това което съм решил за правилно съм го направил, айде моля те овчите мисли ги занеси у вас.... Да не продължаваме със селската вечеринка
|
|
|
|
|
|
|
|