vandal, връщаме се не на темата за жертвите в името на сърфа, а на темата какво би посъветвал хората, които сега започват.
Сърфът (поне за мен) е далеч от идеологията 'не ми пука за работа, колеги, семейство, близки и приятели', а е начин да споделим повече лично време и интересни преживявания с тях! В тази връзка - не ме интересува особено дали карам чисто нови дъска и риг - модели от тази година, защото те не са носители на споделените емоции! Eddie малко по-рано в темата спомена вечерите, разговорите и това да споделяш тръпката... това и усещането, че си постигнал нещо, а не таз годишния iSonic, са основните неща в сърфа.
темата не бих казал че дойде с идеята за съвет към някого - по скоро шеговито написах нещата които си помислих пред онзи магазин....
и за мен не е от особена важност платно-дъска да са чисто нови,
но докато ми е възможно се целя към сравнително ново оборудване на 2-3-4 години...повярвай ми има разлика с по-стари ригове. Това което по-нагоре написах е че искам да имам няколко дъски и платна - не за да ги дръшам в гаража и да се правя на интересен, а за да мога да карам на всяко време...
за мен спорта е от голямо значение и до голяма степен в живоат си съм се водил към уиндсърф...
и в преносен и в буквален смисъл
има определени хора които са от голямо значение за мен и ако трябва да избирам ще избера тях...не ми се е налагало и се надявам да не се налага никога...
всъщност незнам защо изобщо продължаваме да говорим за нещо за което всеки ще е прав за себе си....
всеки сам си избира какво иска да получи и какво е готов да даде...ти си избрала семейство на първо място...аз нямам семейство и не ми се налага да правя подобен избор. Опитвам да създам такова и знам че в даден момент ще ми се наложи да пропусна някоя прогноза, за да прекарам времето си с тях...и съм убеден, че няма да съжалявам.
не съм видял някой да си зареже семейство за да се отдаде изцяло на спорт/хоби, но познавам доста хора които го съчетават успешно...
и в същото време познавам такива, които нямат семейство, защото са заети със себе си и хобитата си